Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Zanzibar, safari si masai 18 - 28 septembrie 2019
oli:
Cantecele ne-au insotit toata vacanta:
Jambo, jambo bwana
Habari gani, mzuri sana
Wageni, mwakari bishwa
Tanzania ietu, hakunamatata!
Salutare, domnule, esti binevenit!
sau In the jungle, the mity jungle, the lion sleeps tonight
sau Malaika, nakupenda Malaika! Inger, te iubesc, dar nu am bani sa ma insor cu tine!
Aerul racoros al diminetii in satul de masai, fosnetl frunzelor de palmieri in Zanzibar, parfumul florilor de frangipan, uleiul esential dd ylang ylang, nenumaratele condimente care cresc sub ochii nostri: boabele de piper pe ram, boabele de cafea pe crenguta, cacaoa, pastaile de vaniliie, tuberculii de cardamon, scortisoara, liciile, ananasul crescut dintr-o planta pitica cat un praz, raman jn memorie!
Zborurile cu avionul de mici dimensiuni si un pilot cu care am mers in savana, aterizarea pe ompista de pamant in mijlocul savanei, magnificul xbor peste Africa , peste zapezile de pe Kilimanjaro, peste marele desert, peste lunca Nilului si apoi pestd regasirea Mediteranei m-au impresionat f tare.
Ambarcatiunile rudimrntare din lemb dolid dd mahon sau mango porturile pitoresti iti dadeam impresia ca te jntorci in timp 500 de ani la debarcarea lui Vasco da gama.
Am invatat abecedarul.arborilor: mango, cocotier, bananier, baobab, mahon, acacia, arbore de paine, eucalipt...
A fist o excursie extrem de complexa: in fiecare zi am facut altceva, de multe ori pt prima oara in viata. Am vazut ca in Zanzibaf bj sunt geamuri la ferestre si ca vantul circula nestingherit, ca sa contracareze umzeala.
Din avion in fjndul oceanului, de pe plaja, in masinile de safari, de la masai in magazinele dd tanzanit-piatra pretioasa extrasa din Tanzania-piatra din Titanic, a fist un caleidoscop de trairi, mii de lucruri dd jnvatat si experimentat, ca in vremea copilariei-broaste testoase utiase batrane de peste 100 de ani, baobabi grosi de 1000 de ani, leoaice adormite langa lac...si nu se mai termina...
oli:
oli:
oli:
admin:
Am primit fotografiile de la Cristina I. Foarte multe dintre ele exceptionale. Cand ma intorc din Madrid incerc sa-mi gasesc timp sa va transmit tot ce am eu si ce am primit...Imi pare rau ca nu pot mai repede...
Oli, interesant si emotionant cum ai vazut Africa...Se potriveste mult cu ceea ce simt eu acolo. :)
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă