Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Zanzibar, safari si masai 18 - 28 septembrie 2019
crispop:
Mulțumim Gigi pentru toate informațiile, acum am eu o întrebare: ce înseamnă dolari noi? Sincer nu am mai schimbat de mult timp în dolari, cei emisi în 2013 sunt ok? Și țigări pt perioada excursiei putem sa achiziționam din freeshop în Istambul? Dragilor, abia aștept sa ne întâlnim miercuri sa sa începem o super aventura în Africa😘😘😘
admin:
Da, este vorba de bancnotele tiparite dupa 2013 inclusiv. Este foarte indicat sa aveti cat mai marunte, de 1 dolar, de 5, de 10. Exista si de 2, dar sunt rare...
In Istanbul aveti timp berechet pentru shopping si evident ca puteti cumpara tigari. Nu stiu sa-ti raspund cu cat ai voie sa intri in Zanzibar. Dar acolo, incepand cu vama, totul se negociaza...
admin:
Am trait din nou o experienta cu totul si cu totul fantastica in Tanzania. Am revazut locuri, am reintalnit oameni dragi, am avut ocazia exceptionala de a-l cunoaste mai bine pe Nuhu, masaiul "Chanel". Am colindat in safari Parcul National Mikumi, am vazut sute si sute de animale...Am savurat plin de bucurie, de recunostinta, de interes de a cerceta, acel taram fascinant.
Africa este o alt fel de lume, un loc special, o oaza de primitivism in sensul bun al cuvantului. As putea scrie carti intregi despre ce am simtit acolo, despre ce am trait... Am adunat si incercat stari si emotii greu de definit. De la rasaritul de soare din Uroa, pana la apusul printre baobabi, de la apa de azur pana la savana arsa de soare. Extraordinar!
Poate cel mai important moment de reusita a acestei excursii au fost lacrimile de bucurie ale Cristinei, atunci cand o turma de elefanti a sosit sa se adape si sa se racoreasca la cativa metri de noi. Am realizat atunci ca poti oferi emotii unice fiind si doar un simplu organizator si insotitor de grupuri. Am facut in viata asta de toate, am incercat si mi-am propus provocari, am reusit o multime de satisfactii in domenii grele, dar asa cum mai scriam pe aici, nimic nu se compara cu ceea ce traiesc acum, cu Singles Camp. Nu stiu cum imi va fi cand va fi nevoie sa ma retrag din acest proiect, dar cu siguranta ca imi va lipsi mult...
Multi oameni faini in aceasta excursie, genul de persoane in prezenta carora reusesti sa te motivezi, sa-ti incarci bateriile...I-as revedea oricand cu aceiasi placere. Am petrecut cu ei clipe minunate, am cantat, am dansat, am calatorit, am povestit la un pahar in clar de luna, in sunet de valuri si fosnet de palmieri. Uuu, minunat! Multumesc celor care sunt... asa cum...trebuie! :) Deschisi, comunicativi, sociabili, veseli, fara egosime, fara incercari de a arata ce sunt si ce pot...Adica in profilul asta... singlecampian... :flori:
oli:
Jambo! Salutare! Excursia din Tanzania este una dintre cele mai frumoase excursii Singles Camp. De fapt pt mine, cea mai frumoasa, cea mai indepartata, cea care a necesitat cel mai mare curaj sa ajung-sa trec peste bariera vaccinarilor, a riscului de malarie...
Si am invins frica si am indeplinit visele din copilarie si am intrat in cartile de geografie, si aveau dreptate: am vazut ca exista savana, mangrovele...Animalele locuiesc impreuna in jungla ca jntr-o mare familie, turmele merg pe rand la apa sa se adape, sunt curioase. Am cutreierat savana in lung si in lat, de la rasarit la apus cu rangerii nostri experimentati sa le vedem in mediul lor natural cu pui, in turme mari sau solitare: antilope gnu,impala, lei,facoceri, girafe, zebre, maimute, crocodili, hipopotami. Aerul este extrem de curat in imensitatea savanei.
In Zanzibar, pe insula, aerul este umed, cald, usor sufocant, zici: da! Asta e Africa si iti inspira un pic de teama, e alta lume, oare cum or fi oamenii, niste salbatici, muritori de foame?
Oamenii sunt, surprinzator, foarte prietenosi si primitori. Cei care lucreaza in turism sunt si f educati si vorbesc f bine engleza si alte limbi straine. De fapt, turismul mi s-a parut ca este la un nivel f inalt-punctuali, dornici sa iti arate tot ce au mai bun si mai frumos in tara, bine prezentat, mancare f buna, f multe sortimente de fructe: jack fruit, ananas, mango, banane, nuci de cocos, trestie de zahar, fructe de baobab, pepene rosu, portocale...apoi peste si fructe de mare proaspete in tara lor: calamari giganti, caracatita, creveti, languste, ton-festinuri pe plaja in calatoriile noastre=safari blue.
Marea este de un turcoaz deschis incredibil, plaje albe de nisip, maluri cu palmieri si baobai, stele de mare, adancuri de ocean de poveste-ce credeti? l-am gasit pe Nemo si prietenii lui! Pe Dora, pesti sanitari curatau pe altii, pesti zebra, corali, nenumarate alte specii, adancuri de ocean ce te ademenea, calatorii subacvatice minunate!
oli:
Africanii, pe care demult doream sa ii intalnesc in mediul lor, ei m-au impresionat cel mai tare! Frumusetea sufleteasca, puritatea masailor, si a celorlalti localnici, mi-a aratat ca in viata fericirea si esenta vietii este data de liniste, de familie, de bucuria intalnirii dintre oameni, ca oricat de sarac sau indepartat de civilizatia europeana, poti avea un caracter si un suflet frumos, poate mai frumos ca noi europenii, care ne pierdem in detalii inutile, in suparari marunte. In Tanzania, principiul este Hakunamatata- no problem! si pole-pole incet incet. Daca te grabesti, nu d bjnecuvantat.
Este o tara primitoare, cismopolita, cu o clima superba, cu o armonie de invidiat jntre africani, indieni, arabi, in care scoala e pretuita si copiii su uniforme. Este o oaza de frumusete si de pace.
Unde mai pui ca dintr-un motiv necunoscut femeile albe sunt f spreciate! Poate pt ca se presupune ca au f multi bani :giggle:
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă