Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Norvegia. Excursie in tara fiordurilor. 27 iunie - 4 iulie 2019
admin:
Am efectuat cele doua rezervari, la croaziera Gudvagen - Flam pentru grup si la cea de pe celalat fjord, Geirangerfjord, acolo unde o sa urcam si microbuzul. In prima croaziera o sa fiti fara mine, eu traversez tunelele si va astept cu microbuzul la Flam. De acolo, urcam pe unul dintre cele mai dramatice drumuri pe care ati fost vreodata, pentru a ajunge la panorama asupra fjordului. Sper sa avem noroc, sa fie cat mai senin in acea zi, pt ca este extraordinara privelistea de sus. Locul se numeste STEGASTEIN VIEWPOINT, adica aici:
De acolo nu coboram ci urcam, apoi traversam un platou "Noman Land". Soseaua se numeste E16 duce pana la Laerdal, o mica asezare aflata pe partea cealalta de munte, in fiord. Trecem apoi bratul fiordului pana la Kapauger. O sa fie o adevarat aventura, trecem prin zone in care nu o sa gasim tipenie de om...Doar ghetari, izvoare si peisaje fabuloase...Este un bun antrenament pentru Drumul Trolilor, cel pe care o sa-l facem in 2 iulie.
Acesta drumuri sunt in categoria celor in care trebuie sa fi un foarte bun sofer sa le faci, probabil stiti si ati citit deja. Eu asa ma consider, am peste un milion de kilometri, am deja cateva traversari ale acestora, le cunosc, conduc cu toata responsabilitatea si sunt stapan pe mine. Trebuie doar ca si din partea voastra, pe portiunile de inclinare mare sa fie o atmosfera ok in microbuz, pentru ca toata atentia mea sa fie atintita pe drum, nu pe ce se spune sau se face in interior. Portiunile de inclinare maxima nu sunt foarte lungi...De asemenea va recomand sa luati medicamente pt drum, cei care stiti ca aveti probleme cu serpentinele. Chiar daca am sa merg incet la urcare si la coborare, senzatia ramane...Si este pacat de tot efortul meu de a va arata lucrurile acelea fantastice, este pacat sa va stricati bucuria, cu rau de inaltime sau de drum...
Plata croazierelor o sa mi-o faceti in euro, cand ajungem acolo. O sa vedeti si pe bilete, pe primele am achitat: 4356 NOK, la suma pe care v-am comunicat-o initial s-au mai adaugat 5 EUR pt asigurare in caz de intarziere sau anulare. Cealalta croaziera a costat 2590 NOK. Deci total 6.946 NOK, asta in euro inseamna 710 EUR. Inseamna de persoana = 89 EUR. Acesti bani va rog sa-i aveti pregatiti pentru prima zi, in euro deci.
Liiliana mi-a pus o intrebare, raspunsul se afla in ceea ce am recomandat eu. Platile se fac acolo in NOK, nu in euro. Si ideal este sa aveti o suma, cea indicata de mine pt cash, restul pe card.
admin:
:oops:ATENTIE, S-A MODIFICAT ORARUL DE ZBOR LA INTOARCERE! PLECAM SI IN CONSECINTA AJUNGEM MAI TARZIU CU 4 ORE!
27 iunie (joi) OB 183 08:00 Bucuresti OTP - Oslo 10:15
04 iulie (joi) OB 184 15:30 Oslo - Bucuresti 19:40
admin:
Mai este o saptamana si plecam spre Oslo, urmand apoi sa calatorim in tara fiordurilor. :dance: M-am uitat la prognoza meteo si vad ca maximele, cel putin pentru zona Oslo, care este mai la sud, se situeaza la 19 - 21 de grade, in timp ce minimele o sa fie in jur de 11 grade. Asta inseamna ca imbracamintea trebuie sa fie una nici prea groasa, dar nici lejera, asa cum purtati acum in tara. Eu recomand, la fel ca intotdeauna, imbracaminte din materiale termice, care asigura respiratia, dar mentin caldura. Le gasiti la magazinele cu produse de sport. In picioare, nu va ganditi sa luati sandale, sau pantofi usori. Nu o sa aveti ce face cu ei acolo. Luati cu voi 2 perechi de pantofi, cu talpa aderenta, care sa va asigure confort termic si care sa fie impermeabili. Pt zona de sus, pt ca o sa ajungem si acolo, e buna chiar si o caciulita subtire...Si ceea ce am specificat in mod special, pelerina de ploaie si nu din aceea pentru folosinta unica! O haina de vant, cu gluga! - pentru croaziere, dar si pt zonele in care dam de frig...Si nu uitati de rucsac, pe care sa-l aveti in fiecare zi la indemana, cu ceea ce aveti nevoie.
Ce va mai recomand este sa aveti cu voi (este permis sa treceti cu asa ceva), 2-3 sandviciuri mai consistente. Pe de o parte pe avion, masa nu este inclusa, puteti servi contracost doar sandvici cu salam de Sibiu, cu sunca, salate sau pasta de pastrav afumat, oricare dintre acestea fiind doar ceva pentru omorat foamea, nu pentru saturat. Pe de alta, cand ajungem la hotel, lasam bagajele, asta in jur de 12.00, iar la 13.00 plecam cu ghidul local 2 ore in tur pietonal. O ora pe care o avem la dispozitie (poate chiar mai putin, pentru ca este posibil sa fie aglomerat), nu o sa fie suficient pentru a servi masa, asa ca ar fi binevenite sandviciurile de care v-am spus. Trebuie inteles ca turul nu poate fi oprit pt masa! Doar dupa 15.00 o sa puteti intra intr-un local si servi masa.
Tocmai m-am intors din Sicilia, unde am avut exact acelasi tip de excursie ca si in cea in care o sa plecam peste cateva zile: tur cu microbuz de 8+1, grup deci de doar 8 persoane. Zilnic 200-300 km, calatorie cu microbuzul, cu opriri pentru vizitare, mancare, relaxare. Grupul a fost excelent, s-au inteles perfect, au facut in fiecare zi rotirea de loc pe care am indicat-o, astfel incat nimeni sa nu fie avantajat/dezavantajat fata de restul. Tin foarte mult la aspectul acesta in Singles Camp, ca lumea sa fie tratata la fel, fara nici o diferenta. Si probabil ca stiti ca nu-mi plac "smecheriile" unora mai egoisti cu "lasa astazi, ca stam la fel, ne-am obisnuit asa", sau "eu nu stau in fata, las pe altii sa se bucure de acele locuri, dar raman permanent aici, pe randul doi"...Nu, corect este sa se faca mutarea in fiecare zi, asa cum am comunicat de la inceput...Asa si cei mai putin vocali sau mai putin "smecheri" au sansa sa ocupe pe rand fiecare loc... :)
Imi doresc mult sa va ofer o experienta deosebit de frumoasa in Norvegia. Nu mergem pe drumuri clasice, turistice, doar intr-o anumita masura. Vreau sa vedeti lucrurile pe care pe mine si pe altii cu care am fost acolo ne-au impresionat mai mult, care ofera o imagine mai reala asupra Norvegiei. Oprim acolo unde sunt panorame frumoase, langa un lac, langa un ghetar...Acesta este marele avantaj de a calatori intr-un grup mic si avand ca sofer pe organizatorul excursiei. Nu exista conditionalitatea unei companii de transport, in care timpul de calatorie este limitat, nu trebuie sa ma rog sau sa explic soferului unde si de ce sa opreasca.
Poate ma repet, dar tin sa fac in mod special precizarea ca totul depinde insa de voi. De atmosfera din microbuz, de repectarea orelor de intalnire, de felul in care intelegeti efortul si implicarea mea. Pentru ca este intradevar un efort sa te trezesti in fiecare zi de dimineata sa conduci o zi intreaga, atent la drum, la ce se intampla in microbuz, sa mergi in vizite, sa te gandesti unde sa opresti pentru mancare, pentru relaxare...Fac asta cu toata placerea si bucuria de a oferi ceva special, diferit de orice se face, gandindu-ma doar la satisfactia pe care o pot darui. Anul acesta mi-am propus 3 astfel de excursii: Sicilia, Norvegia si Feroe. Anul viitor va mai fi Sardinia-Corsica, Austria si Elvetia de nord, apoi nu stiu...
admin:
De la soarele Siciliei, la racoarea gradinii mele, apoi la cea a Norvegiei...O luna minunata pentru mine, cu doua grupuri excelente, oameni faini si apropiati, cu care am petrecut momente pe care o sa mi le aduc aminte cu multa multa placere...
Norvegia ne-a intampinat cu o vreme superba, de vara nordica, apoi cu nori albi, cu ploaie, iar sus pe Drumul Trolilor cu lapovita...pentru ca la intoarcere, pe drumul spre Lillehamar sa dam iar de soare...Alternanta asta, soarele si norii care parca stau deasupra incat sa-i poti atinge, curcubeele, verdele crud, azurul apelor toate au facut sa simt ca sunt intr-un colt din paradis...
Am putin pana la plecarea in Scotia, nu o sa am timp sa povestesc zi cu zi ce am facut, dar printre ele promit sa gasesc ceva vreme sa va arat cateva fotografii.
Pentru cei cu care am fost, pachetul intreg de imagini, cca 2.500, o sa plece intr-o ora spre voi. Daca cineva nu a primit, sa-mi scrie pe Email si ii retransmit. Atentie ca link-ul este valabil DOAR 7 zile, dupa aceea nu mai poate fi descarcat. Si imi pare rau, nu o sa mai pot repeta procesul inca o data...Deci daca doriti fotografiile facute de mine, in cele 7 zile trebuie sa faceti descarcarea...Apoi aveti timp sa le dezpachetati winrar. Atentie, este o versiune noua!
Revin mai tarziu aici...cu cateva fotografii. :)
admin:
Am ales cateva fotografii din cele facute la Oslo, in parcul cu sculpturile lui Vigeland. Un loc care imi place mult, sunt acolo 200 de sculpturi ce infatiseaza emotii, sentimente, stari, trairi...
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă