Scrise de noi > Articolele noastre

"La noi"

<< < (2/4) > >>

noiembrie:
Eu sunt indragostita de tara mea.
Am mai spus, in ultima vreme mai mult simt,si stiu ca se asteapta mult de la noi,pentru ca am pierdut mult,
dar putem da mult.
Nimeni nu e nevinovat,toti am pierdut pe cineva care s-a jertfit pentru tara asta,pentru fiecare palma de pamant,
ne-au ramas parintii orfani si-au crescut greu,bunicul meu nu are un mormant ,a ramas undeva la"Cotul Donului ".
Si noi, ce facem acum ?!

Iustin:
Cred ca ideea de "tara mea" ne-a fost inoculata pe vremea comunismului si nu prea se mai regaseste la cei care nu au gustat regimul respectiv.
Tara in care m-am nascut NU este a mea (as avea beneficii) ci platesc taxe ca sa stau in ea (mai curand pot zice ca este a lui Dragnea si eu sunt chirias).
Daca ma uit pe actele de proprietate, personal nu am mostenit nimic de la inaintasi si poate ca daca ar fi plecat in Canada ar fi fost mai inteligent decat sa se jertfeasca.
Astazi fiecare nou nascut in Romania vine pe lume cu obligatia de a plati o datorie externa exorbitanta (mostenirea oferita de noi).
Ei, cum sa nu iubesti tara asta in care poti trai pe cheltuiala nepotilor nenascuti?
Daca noi totusi ne laudam cu bunicii care s-au jertfit, va imaginati ce va fi la gura nepotilor nostri?

krondia:
Am trait si eu recent o experienta cu o cunostinta care, venita la Brasov pentru un weekend de vacanta, a ponegrit in acest timp tot ce tinea de Romania - de la aeroport, trenuri, preturi, politicieni pana la oamenii simpli adica noi, cei care am ramas aici. Am incercat si eu sa inteleg de unde aceasta atitudine si concluzia la care am ajuns e ca incearca cumva sa se convinga ca a luat decizia buna plecand din tara desi, cu siguranta, nici in UK, in cazul ei, lucrurile nu sunt tocmai roz.

Si mai interesant mi s-a parut faptul ca, in ciuda tuturor acestor remarci negative, a plecat incarcata cu alimente, produse traditionale care sa ii aminteasca de Romania :)

Revenind insa la programele SC este de apreciat efortul pe care il facem cu totii pentru a identifica si promova locuri, oameni, indeletniciri si obiceiuri care reprezinta partea frumoasa a Romaniei. Stiu insa ca marketingul este mult mai puternic si oamenii isi doresc sa vada, in primul rand, obiectivele 'de top' si sunt mai putini atrasi de locurile linistite, mai ferite de confortul civilizatiei.

Am facut ieri o plimbare in Sirnea - primul sat turistic din Romania - un sat pitoresc de munte situat la poalele masivului Piatra Craiului. Am gasit multa liniste si doar cativa turisti veniti sa se bucure de aerul curat si de zapada, asta in timp ce  Branul era sufocat de aglomeratie si claxoane..  Concluzia o trageti voi...

Iustin:
La noi exista si parti bune:

* locuri bune de vizitat;
* cele mai bune bucate;
* cele mai bune bauturi;
* cele mai bune femei.
Prin traditie romanul este invatat sa depaseasca cu tarie vremurile grele asa ca hai sa urmam traditia: bem cate o palinca si speram la vremuri mai bune.

noiembrie:
Nu sunt de parere sa separi ce ai enumerat.
Hai sa le amestecam intr-un "tablou "frumos,sa dam culoare,sa punem lumina care trebuie...

Nu stiu sa beau palinca,virtual...

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă