Scrise de noi > Articolele noastre

"La noi"

<< < (3/4) > >>

Iustin:
Asta imi place la SCT ca pune tot ce e bun la un loc, impreuna cu muzica, lumini, culoare si voie buna incat te face sa te simti student(a).

noiembrie:
Am citit cateva stiri si una ne vorbea despre...activisti de mediu care au oprit camioane cu lemne pe Transfagarasan.
Si mi-a placut,oamenii iau atitudine,nu mai lasa totul pe seama altuia.
Si ma gandeam ce frumos daca fiecare ar face din suflet ceea ce stie mai bine.

Cel ce stie sa cante,sa cante,cel ce stie sa foloseasca cuvantul,sa-l foloseasca,cel ce stie sa construiasca case sa nu mai lase
la voia intamplarii,ca sa nu mai avem stil in arhitectura si traditie,cel ce are talent de dascal sa nu ne mai lase copiii nestiutori.
Cel ce stie taina ierburilor,sa le culeaga si sa-i invete si pe altii ca sa nu mai avem atatea boli.
Cel ce stie sa cultive pamantul, curat,s-o faca, sa priveasca palmele batatorite ale omului legat de vatra si sa invete.

Noi toti sa ne iubim padurea,sa imbratisam arborii pe care unii-i doboara fara mila,ca sa incalzeasca vreun neispravit,
desi am putea face proiecte sa folosim energie verde,sa ascultam raurile noastre si sa le ferim de poluare,sa ne pastram
cu sfintenie bogatiile si traditiile...

Si daca nu facem nimic din toate astea ,atunci sa nu ne mai vaitam,caci asta inseamna ca am acceptat si meritam...

Liliana Tudorache:
Da, toti (... sau aproape toti) ne aparam tara, dar nu toti avem un simt civic adecvat, atunci cand nu o sa mai auzim, doar criticata o anumita situatie, ci sa vedem si atitudinea civica expresa si nu expresia "nu am zis nimic, ce sa mai zic, nu am cui" ... la fel cu "nu ies la vot ca tot aia e" ...

noiembrie:

Si la noi...cu nimic mai prejos !

noiembrie:
La noi e asa de multa liniste...
Suntem niste oameni fericiti,nu ne preocupa nimic,doar cancan-ul.Cine cu cine, ce amante, ce posterioare,ce averi...
Emisiuni culturale,pentru ce,desfiintam,poezie,obicei invechit,educatie riguroasa cu profesori respectati,invechit,educatie civica,invechit.
Zambind, ma gandeam ce-ar fi sa aratam un film  cu brigadierii de la Bumbesti -Livezeni sau alte santiere,vai ,groaznic.
Si ei au fost tineri si-au trait,poate mai frumos decat noi,cu vise,sperante,initiative...dar si cu obligatii...

Ce-am zis ?Obligatii, nu inteleg termenul,perimat,nu exista asa ceva !
Sa ni se dea,sa se deszapezeasca,nu doar strazile si in usa blocului,ce daca nu poate intra salvarea sa-l ia pe vecinul,ce ne pasa...
Daca se poate sa ni se curete si masina,si s-o si incalzeasca putin, sa avem confort...
Ce sa mergem cu transportul in comun , ca saracii aia, nu ,avem vertij...
Sa ni se dea...

E un pamflet si trebuie tratat ca atare...

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă