Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

6 zile la Istanbul. Pe urmele lui Suleyman Magnificul 27 aprilie - 2 mai

<< < (9/16) > >>

rodica64:
Buna Daniela, multumim pentru recomandari. Ai putea sa ne spui daca este necesar sa invatam si cateva cuvinte sau expresii in turca (care ar fi acelea), pentru a ne face sederea cat mai placuta?  ;)

Nadia:
Hello,
Bine ai venit acasa.  Multumim pentru informatii si astept cu nerabdare sa plecam.

Nadia

danieladimitrescu:
Va multumesc. M-am gandit la cateva indrumari, oricum vi le voi spune si in autocar. De la aeroport pana la hotel, va voi spune cateva lucruri importante referitor la locurile pe care le vom vizita in acea zi, de aceea am avut rugamintea sa finalizam banii de Aya Sofia plus seara turceasca plus parteneriatul in camere la aeroport, caci vom avea vreo 2 ore impreuna plus, ceva in avion, ca in autocar, sa va pot da niste coordonate importante.
  Important sa retineti ca si in Turcia ca in orice loc de pe glob regula este "respecta ca sa fii respectat". Tinuta pe care o afisam de asemenea e importanta.
  Niciodata nu ne vom adresa cu expresia Selam aleyikum deoarece nu suntem musulmani. Iyi gunler ( buna ziua), tesekkurler (multumiri, mai mult decat multumesc), ii vor incanta.Merhaba este un salut familiar pe care l-as evita, este doar intre prieteni cum ar fi "Salut".Iyi gunler - buna ziua, Iyi aksamlar - buna seara, Iyi geceler -  noapte buna.Dar tesekkur ederim musai ( multumesc). Hayirli gunler ( zile cu noroc!). O sa pronunt in fata voastra ca sa retineti, pentru ca i fara punct se citeste   i de la piine.Ma rog nu am litera.
 Regula este ca daca ai intrat in magazin, in creierul vanzatorului s-a produs informatia ca doresti sa cumperi. Nu au cultura doar a vizionatului vitrinelor. Pentru asta mergi la Mall.Daca ai intrat la el si l-ai deranjat sa arate cate feluri de tricouri, etc, cumperi totusi ceva.In mentalitatea lor, omul merge la "piata" sa cumpere sau sa socializeze. Atata timp cat nu suntem barbati pentru a socializa la cafenea, atunci am plecat sa cumparm. Si nu intelege de ce sa nu cumperi de la el daca ai intrat acolo. Crede ca a gresit cu ceva si va face totul ca sa cumperi. Asta este mentalitate de bazar, caci veti merge in Grand Bazar. Nu cumparati direct din acesta ci din stradutele aditionale
  Istanbulul va impresiona si va soca prin forfota, culare, multitudine de oferte.Va puteti trage sufletul, este chiar in inima site - ului cultural un Starbucks. Sunt multe lucruri de vazut, Istanbul cumparaturi, Istanbu croaziere cu vaporasul, Istanbulul culinar, Istanbul by night, uluitor, veti vedea.
In fine au facut si ei asemanator cu Canalul Manecii, trecereape sub Bosfor, trenul Marmaray.
Va fi o experienta deosebita sper. Eu voi face totul pentru ca grupul meu sa fie fericit si vesel. Va urez tuturor toate cele bune si asa cum spune dl de la Kanal D " Kendinize iyi bakiniz!" ( Aveti grija de dvs). Cu drag,ghidul vostru, Daniela.

Gaby1234:
Daca locuieste cineva in Sectorul 4 si doreste sa imparta cu mine, costurile taxiului pana la aeroport, ma poate contacta la tel.: 0740240347.

O zi frumoasa tuturor!

danieladimitrescu:
Buna, iata ca orarul de zbor a fost afisat de catre agentie si felul bagajului. Ar fi bine sa se respecte nr de kg. De ce? Aveti in vedere ca la retur aveti aceleasi standarde 20 kg de cala si 8 kg de mana si veti veni cu cumparaturi. Deci la dus, puneti strictul necesar.Pulover si geaca de vant sunt necesare, s-ar putea sa fie rece dimineata si seara.Si important, luati o esarfa sau batic pentru intrarea la moschei.Tinuta nu trebuie sa fie acolo nicidecum in pantaloni scurti si maieu, umerii acoperiti si capul acoperit. Desi poate parea comic, am sa va spun ca la Moscheea sultanului Suleyman si zona lor de morminte, va trebui sa ne descaltam la usa, de cateva ori.Poate ar fi avantajos ceva fara siret dar tot comod.Vom merge pe jos si cu tramvaiul si vaporasul. Toate cele bune!

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă