Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Poiana Narciselor, cetati si palate 11 - 13 mai 2018
krondia:
Cateva imagini spectaculoase cu cetatea Fagaras, al doilea cel mai frumos castel din lume, potrivit unui clasament realizat de Hopper, un site dedicat planificarii calatoriilor si prezentat de publicatia Huffington Post.
Cetatea din Fagaras are o vechime de peste 600 de ani si a fost cetate de aparare, resedinta principilor Transilvaniei, locul balurilor organizate de doamna Stanca dar si închisoare comunista. Datorita investitiilor din ultimii doi ani a ajuns un obiectiv turistic foarte cautat, inregistrand peste 100.000 de turisti pe an.
Acum se pot vizita turnurile si temnita unde erau torturati pe vremuri prizonierii, o expozitie care prezinta istoria Tarii Fagarasului din cele mai vechi timpuri si pana astazi, Sala Dietei, Sala Tronului, locul unde au fost primiti ambasadori, soli ai principalelor puteri europene, unde s-au semnat tratate de alianta.
Folosita initial pentru aparare, cetatea a devenit celebra in momentul în care a fost preluata de Mihai Viteazul. Domnitorul a donat-o sotiei sale, Doamnei Stanca, in aceasta perioada castelul ajungand sa fie renumit in toata Transilvania pentru balurile care aveau loc aici. A fost perioada de glorie a edificiului. Doamna Stanca organiza în cetate si serate muzicale la care participau sotiile nobililor din zona. Dupa moartea lui Mihai Viteazu, cetatea a devenit fortareata militara iar Doamna Stanca avea sa ajunga prizoniera între zidurile ei.
Mai multe despre secretele si legendele cetatii vom afla insa in curand, cand vom ajunge si noi in inima Tarii Fagarasului.
admin:
Imagini din Poiana Narciselor:
noiembrie:
Aceasta imagine insoteste cultul druizilor,cei considerati sefii supremi ai elementelor subtile ale naturii...
In mintea mea,dupa ce am vizitat templul rupestru de la Sinca Veche,am facut o trimitere acolo,
pentru tot ce am simtit in templu dar si in imprejurimi,
prin modul de asezare,langa un izvor,cu o cruce celtica in mijlocul peisajului.
Impresionant, chiar pentru un profan.
Ramasesem datoare regnului mineral,dupa discutiile mele de la alte subiecte si mi s-a parut potrivit sa postez aici,
recomandandu-va cu caldura excursia.
krondia:
Cateva imagini de azi, de la cetatea din Rasnov, unde vom ajunge si noi in curand. A venit, in sfarsit, primavara...
Masivul Bucegi
Piatra Craiului
Centrul vechi si Biserica evanghelica din Rasnov
Barbacana mare
Magura Codlei
krondia:
Pozele de la Rasnov se pare ca au disparut.
Mai adaug totusi cateva imagini recente de la Manastirea Brancoveanu, Sambata de Sus, o bijuterie arhitecturala, ctitoria domnitorului Constantin Brancoveanu, situata la poalele muntilor Fagaras.
Vom ajunge si noi in curand aici pentru a vizita si explora in tihna manastirea si domeniul din apropiere.
Biserica veche a carei arhitectura se incadreaza in stilul brancovenesc
Muntii Fagaras, vedere din livada manastirii
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă