Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Maroc si Gibraltar. Show, filme si traditii 1 - 9 septembrie 2018
admin:
Pe grupul de pe whatsapp, am postat link-ul catre fotografiile facute de mine. Le puteti descarca intr-un interval de 7 zile, atata cat link-ul este activ. :)
admin:
O oprire la lac, intr-un loc in care se serveste cel mai bun ceai de menta pe care l-am baut vreodata in Maroc:
apoi Chaouen, satul albastru, un azur ce seamana izbitor cu "mandra Maria" de la noi...Un loc de un pitoresc ce nu poate fi explicat in cuvinte...
admin:
A urmat Fes, orasul cu cea mai mare zona pietonala din lume si cu mestesuguri vechi de o mie de ani...Si care, din fericire, nu au murit inca...
Hotelul la care am fost cazati in Fes. Unul de 5*...
Kasbach-ul. Cel ce vegheaza de pe inaltimea unei coline, intreg orasul:
Si de unde am avut o surperba panorama:
Producerea de ceramica esttetica, decirativa, dar si functionala. In centre de genul celui pe care l-am vizitat se fabrica celebrele vase tajine.
Zelige, un mestesug devenit arta in perioada nasrida...
O expozitie cu produse din atelierul de ceramica si mozaic:
admin:
La portile Palatului Regal din Fes. Unul dintre mestesugurile vestite de aici din Fes, este alama ornamentala. Asa au fost create si aceste minunate porti:
Intr-un atelier - magazin de prelucrare a alamei si bronzului:
Intrarea in Medina din Fes, prin Poarta Albastra:
In Medina, un popas la o taraba ce vindea fructe de cactus. Un ospat cu arome de desert...
Prin medina din Fes:
La Mausoleul fondatorului orasului Fes:
De departe cel mai cunoscut mestesug din Fes este prelucrarea pieilor de vita, camila si oaie. Tabacariile functioneaza in acelasi fel ca acum 1000 de ani:
Calitatea pielii si arta mestesugarilor fac ca aici sa se produca cei mai buni pantofi traditionali marocani:
Pranzul intr-un riad, cel mai frumos din Fes:
Nu pot sa inchei fara a aminti ca Fes este locul in care a fost infiintata prima universitate din lume, Al-Karaouine. A fost infiintata de Fatima al-Fihri in 859 si functiona asociat cu o medrasa, scoala coranica. In 1963 aceasta universitate a fost incorporata in sistemul educational de stat din Maroc. Am vizitat si fosta cladire a universitatii, in prezent acolo functionand o moschee.
admin:
Am parasit Fes-ul, urmand sa vizitam, blitz, al treilea oras in care se practica damaschinaria: Meknes. Un mestesug adus din Damasc, ajuns la Toledo si aici, in inima Marocului. Se lucreaza cu fir de argint sau aur, impodobindu-se obiecte din tabla neagra arsa. Rezultatul este o arta nemaintalnita...
Intrarea in medina:
Un atelier-magazin de damaschinarie:
Dar nu doar damaschinarie se face la Meknes ci si broderie:
De la terasa unde ne-am baut cafeaua, se putea admira minunata poarta a medinei si piata, acum destul de linistita...Era dis de dimineata...
Masa am luat-o, asa cum am promis, la un local in care mananca localnicii. Acolo unde poti cere sa ti se faca un grill din carnea aleasa de tine, acolo unde poti savura un tajine delicios...Am mancat acolo cel mai bun berbecut la gratar pe care l-am gustat vreodata. Imi pare rau ca nu va pot da sa gustati... :)
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă