Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Maroc si Gibraltar. Show, filme si traditii 1 - 9 septembrie 2018
Carmensita:
Mulțumim, Gigi pentru sinteza! Abia aștept pana sâmbătă ce vine :dance:
admin:
:oops: Important!
Pregatesc acum un material pe care am sa vi-l prezint la intalnirea pe aeroport si care tine de cateva lucruri si reguli de excursie. Imi doresc mult ca totul sa iasa perfect, sa va simtiti bine, dar asta depinde mult si de voi. Asa mi-am amintit ca nu am scris nimic despre medicamente de rau da mare si de masina.
Trecerea de la Tarifa la Tanger dureaza putin, sub o ora, marea este in general calma, dar uneori curentii de intalnire a Mediteranei cu oceanul creaza valuri care dau tangaj chiar si unui urias ferry. Am avut o astfel de experienta, de aceea scriu acest lucru. Daca nu va cunoasteti comportamentul corpului la astfel de situatii, aduceti cu voi 2 pastile pe care sa le luati cu o ora inainte de cele doua traversari.
In general mergem pe autostrazi, dar exista si doua portiuni in care drumul pe care-l parcurgem cu autocarul este sinuos. In a doua zi cand trecem Muntii Rif si apoi atunci cand trecem Atlasul. Pregatiti ceva pt starea de rau de masina daca stiti ca o aveti.
mihaela1974:
Salutare tuturor
Eu am ajuns in București de azi. Dacă e cineva care a ajuns si
vrea sa ne vedem la o cafea eu sunt disponibilă la tel 0727477045. Va pup si abia astept sa ne conoastem
Balaita Violeta:
Buna seara dragilor ! Eu voi lua un taxi la 3.30 AM din Dristor. Mai e cineva aici in zona pe langa Camil Ressu ?
admin:
A trecut repede. Poate prea repede. O vacanta cu multe multe locuri si subiecte de vizitare, alternand de la souk-uri pana la mestesuguri, cultura, arta, istorie, religie, antropologie...Totul amplificat de magia culorilor, a aromelor de senzatia de necunoscut...
Marocul este un exceptional prilej de a povesti si de a descrie. Imi place mult sa vorbesc despre acele locuri, sa arat ceea ce este din punctul meu de vedere interesant. Asa ca am incercat, asa cum am crezut mai bine, sa va indrum prin lumea acea diferita de a noastra.
Grupul a fost tare fain, m-am simtit destins si plin de bucurie cu voi, mi-a facut placere sa calatorim impreuna, sa petrecem cateva zile in Maghreb. Am ajuns acasa cu satisfactia ca am vazut din nou fomand-se prietenii, tesandu-se relatii intre oameni care s-au vazut prima oara. Care au empatizat imediat, care dupa o zi impreuna erau deja ca niste prieteni vechi. Este o satisfactie uriasa pentru mine sa vad atmosfera asta de grup, sa vad cum cei prezenti se comporta ca intr-un cerc de prieteni.
Despre Maroc ce sa zic...Imi induce intotdeauna o stare de bine, am o ciudata senzatie de placere pasind acolo. Ma fascineaza, ma provoaca si ma face sa incerc sa-l cunosc mai bine, sa-mi continui explorarea acolo...Imi place mancarea, imi place muzica lor, hainele lor. Si ii inteleg tot mai mult...
Am facut din nou o groaza de fotografii. Desi am mai fost acolo de nu stiu cate ori...Vreau sa impartasesc ce am vazut si cu voi cei de acasa, imi doresc sa va arat ce ma incanta pe mine in Maroc, atat cat se poate ceva de la distanta...Am pregatit si incarcat o multime de imagini, nu stiu insa daca o sa am timpul necesar sa postez atat...Incerc insa...
Trecerea stramtorii Gibraltar:
Se vede Africa:
Autocarul cu care am calatorit prin Maroc. 50 de locuri, pentru 28 de persoane...
Primul contact cu bucataria marocana. La un restaurant din Medina Tangerului:
Hotelul la care am stat in Tanger:
Grota lui Hercule din Tanger. De acolo taiau berberii pietrele de moara:
In spatele grotei, in locul in care aceasta da spre mare exista o despicatura in stanca ce seamana izbiror cu harta Africii:
Locul in care apele Atlanticului intalnesc pe cele ale Mediteranei:
Cap Spartel:
La plimbare pe faleza din fata hotelului la care am stat in Tanger:
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă