Autor Subiect: Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 11 - 20 aprilie 2018  (Citit de 31715 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
Re: Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 11 - 20 aprilie 2018
« Răspuns #60 : Sâmbătă, 31 Martie 2018, 11:00 »
Irinel te salut! In primul rand te rog nu-mi spune "domnul". V-am rugat pe toti cei de aici din Singles Camp sa-mi spuneti simplu pe nume: Gigi. Asa cum imi spun toti prietenii.

Dupa cate ai vazut noi ajungem la 14.00. De regula formalitatile dureaza destul de mult acolo, in special daca exista aterizari apropiate ca ora. Daca avionul nu are intarziere, atunci o sa iesim apreciez eu in cel putin 45 minute. Nu iesi din aeroport pentru ca nu mai poti intra apoi. Ramai in ultima sala, inainte de a iesi spre exterior. Ghidul ne asteapta afara, nu poate intra...

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #61 : Sâmbătă, 31 Martie 2018, 13:46 »
Pentru ca imi mai aduc aminte cate ceva: sa aveti la voi, la indemana (in cabina avionului, nu in bagajul de cala) un pix. O sa avem de completat formularele de intrare si viza in Maroc. Cine are deja o viza de Maroc sa ma intrebe acolo cum procedeaza.

Offline Irinel

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
« Răspuns #62 : Sâmbătă, 31 Martie 2018, 15:38 »
Imi cer scuze Gigi, daca nu prea am mai vorbit cu tine si nu mai stiu regula de adresare catre tine ( glumesc)  ;D . Iti multumesc frumos pentru indicatii.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #63 : Luni, 02 Aprilie 2018, 18:58 »
Prognoza meteo:

11 aprilie Casablanca maxim 18 grade predominant noros
12 aprilie  Casablanca maxim 19 grade cateva averse
12 aprilie Marrakesh maxim 22 grade ploaie scurta
13 aprilie Marrakesh maxim 22 grade ploaie
14 aprilie Marrakesh maxim 23 grade o aversa
14 aprilie Agdz maxim 26 grade soare (in oaza); noaptea 11 grade
15 aprilie Agdz maxim 27 de grade
15 aprilie M'hamid maxim 30 de grade soare (in desert); noaptea 15 grade
16 aprilie M'hamid  maxim 31 de grade soare (in desert); noaptea 15 grade
16 aprilie Agadir maxim 23 grade soare
17 aprilie Agadir maxim 23 de grade soare
18 aprilie Agadir maxim 25 de grade soare
18 aprilie Casablanca maxim 20 grade soare
19 aprilie Casablanca maxim 22 grade predominant soare

Temperaturi normale pentru perioada aceasta in Maroc si dupa cate vedeti nimic de speriat in desert. O sa fie cca 30 de grade, iar curios si imbucurator, noaptea nu o sa fie rece: cca 15 grade, ceea ce este excelent, pt ca o buna parte din noapte o sa stam afara la focul de tabara.

In oaza o sa fie ceva mai rece noaptea, 11 grade, asta datorita Atlasului Inalt care nu este departe.

Tineti va rog cont de recomandarile mele, vi le dau nu doar pentru a parea ca am...activitate  ::) :) ci pentru ca am experienta calatoriilor. Am intalnit o multime de oameni, de altfel responsabili in viata de zi cu zi, dar care s-au pregatit pentru calatorie ca niste copii neajutati de parinti la bagaje...Iar acolo s-au trezit tot ei suparati ca nu au incaltamintea potrivita, ca nu au ceva care sa-i fereasca de ploaie, ca nu au ceva comod si in acelasi timp sa le tina de cald...Evident ca toata lumea era de vina, in afara de ei... :-[ oO

Deci nu uitati sa puneti in bagaje printre altele:
- rucsacul cu care plecati in desert
- un pantalon de trening, care sa fie comod si sa tina noaptea de cald afara
- o bluza cu gluga, gen fleece, la fel e buna noaptea in oaza si desert
- pelerina, sau oricum ceva impermeabil. Nu confundati asa numitele canadiene de oras cu bluzele impermeabile. Canadienele sunt doar sa va protejeze de la scara pana la masina, pe distante scurte. Nu rezista la ploaie si va udati imediat.
- pantofi comozi, sport in care sa va plimbati usor; sunt zile cand avem ceva de mers si e bine sa aveti piciorul incaltat cat mai confortabil
- sapca sau palarie de soare; ochelari de soare; o protectie solara
- lanterna, frontala sau minim insitalata aplicatia de lanterna la telefon

Nu uitati sa va puneti in trusa de medicamente tot ce credeti ca aveti nevoie si luati curent; luati cu voi produse de igiena intima: se gasesc, dar e bine sa aveti cu voi pt ca realizati ca nu putem opri autocarul doar pt ca cineva trebuie sa-si faca astfel de cumparaturi.

Verificati inainte de a iesi pe usa spre aeroport de 2 ori daca aveti pasaportul, banii si cardurile.

La conexiune va atrag de acum atentia la conexiune: avem ceva timp la Istanbul, dar stiu ca acolo mirajul cumparaturilor este mare si multi uita de ora de imbarcare. Primul lucru cand ajungeti acolo asigurati-va ca aveti ceasul acordat cu ora locala. apoi puneti alarma pt a va vedea linistiti de cumparaturi... :)

Daca mai aveti intrebari, daca credeti ca mai sunt lucruri neintelese eu sunt aici, intru acum zilnic, cel putin o data, asa ca va pot raspunde in maxim 24 de ore...

Offline Marcela Topliceanu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 34
« Răspuns #64 : Marți, 03 Aprilie 2018, 19:48 »
Ioana, eu sunt din Bucuresti. Mailul meu este mtopli@yahoo.com

Offline Bon Voyage

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 624
« Răspuns #65 : Miercuri, 04 Aprilie 2018, 14:46 »
ORAR DE ZBOR

11 aprilie 2018: Bucuresti Otopeni 05:55 - Istanbul 07:10; Istanbul 10:55 - Casablanca 14:00

19 aprilie 2018: Casablanca 15:30 - Istanbul 22:05; Istanbul 00:15 - Bucuresti Otopeni 01:25

Intalnire cu insotitoriul de grup la ora 3.30 (noaptea) pe aeroportul Henri Coanda, Bucuresti, Plecari Internationale, in fata Cafenelei Lavazza.

Offline Irinel

• Newbie
  • *
« Răspuns #66 : Miercuri, 04 Aprilie 2018, 22:15 »
Buna Gigi,

Ce faci? Sper ca esti bine. Am o intrebare pentru tine. Daca eu vin din Anglia crezi ca as avea vreo problema in legatura cu viza la aeroport in Marocc?

Un timp frumos sa ai!

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #67 : Joi, 05 Aprilie 2018, 07:37 »
Nu, absolut nici una. Doar ca trebuie sa primesti un formular de completare pentru obtinerea vizei. Toate liniile aeriene sunt obligate sa verifice ca zborurile lor nu duc pasagerii in zone in care sa fi blocat pe aeroportul de destinatie pentru ca nu primesti viza. De aceea se fac la check in verificarile de viza pentru destinatie. La fel au obligatia sa asigure si ei si liniile maritime, formulare de viza gratuite sau contracost. 

Offline Irinel

• Newbie
  • *
« Răspuns #68 : Joi, 05 Aprilie 2018, 22:52 »
Am inteles, Multumesc frumos pentru raspuns. Nu am mai fost niciodata in tari in care sa fiu nevoit sa obtin viza si de asta am cerut informatii de la tine , pentru ca tot auzeam pe cei din jurul meu vorbind despre visa , si am zis sa te intreb ca sa clarific lucrurile in mintea mea. Multumesc frumos inca o data. Un timp frumos sa ai!

Offline Gidea Mihai

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 30
« Răspuns #69 : Luni, 09 Aprilie 2018, 18:19 »
Buna! Si eu sunt din zona si vreau sa stiu daca intentionati sa circulati noaptea si ajungeti direct la aeroport sau veniti cu o zi inainte?
Buna eu plec din Targu Neamt aproximativ ora 21 daca mai vrei sa mergem impreuna lasa un mesaj sa putem lua legatura 

Offline cornelina

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 95
« Răspuns #70 : Marți, 10 Aprilie 2018, 11:00 »
Hei.

Gata bagajele?!
Verificat liste?
Cheile lasate la  vecini?  8).

Bun, atunci sa plecam, zic :)

Ne vedem cu bine in mai putin de 15 ore.
Cornelia

Offline camelia isache

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
« Răspuns #71 : Marți, 10 Aprilie 2018, 12:54 »
buna tuturor,
astept cu interes si cu emotie intalnirea si excursia.
Camelia

Offline cartex

• Full Member
  • Mesaje postate: 152
  • Bine ai venit in grupul nostru!
« Răspuns #72 : Marți, 10 Aprilie 2018, 15:29 »
Buna eu plec din Targu Neamt aproximativ ora 21 daca mai vrei sa mergem impreuna lasa un mesaj sa putem lua legatura
Buna! Multumesc frumos, dar mi-am  modificat planul initial si sunt deja in  Bucuresti
Drum bun si ne vedem curand

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #73 : Vineri, 20 Aprilie 2018, 12:08 »
Minunata tara, oameni, peisaje, culori, arome, atmosfera, mancare...Un loc in care Dumnezeu s-a intrecut pe sine in a aduna si oferi tot ceea ce poate fi mai frumos, placut, trait...Am fost nerabdarator sa ajung din nou acolo, am numarat si eu la fel ca voi toti care ati fost cu mine in aceasta experienta fantastica, zilele ramase, orele, clipele...Am fost mai mult decat entuziasmat sa ating din nou acel pamant binecuvantat...

M-am intors de cateva ore, dar mintea mea refuza sa vina inapoi...E acolo, bucurandu-se de ritmurile berbere, de culorile vii, de miresmele orientale...Despartirea de Maroc a fost cu atat mai grea, cu cat a fost nevoie sa ma despart si de voi, un grup extraordinar de cald, de frumos...M-a bucurat fiecare clipa pe care am trait-o cu voi, sub soarele desertului, sub picaturile de ploaie ce stingeau Djema El Fnaa, sub curcubeul de culori insirate in calea noastra! Am trait satisfactia fiecarui moment de contemplare, amplificata de sufletul vostru de oameni minunati! Va multumesc mult, mult de tot pentru ceea ce mi-ati oferit, pentru in felul in care mi-ati aratat ca pretuiti, ca intelgeti, ca apreciati ceea ce fac...Extraordinar sentiment, coplesitor pentru orice om care-si vede incununata munca, cunostiintele, efortul...

Inca nu sunt trezit de-a binelea, dar am alergat aici sa-mi strig fericirea de a fi petrecut cateva zile de vis impreuna cu voi! Choukran!

Offline Vio7

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 22
« Răspuns #74 : Vineri, 20 Aprilie 2018, 17:52 »
Gigi, mii de multumiri pentru tot ceea ce ai facut pentru noi. Pot afirma cu toata convingerea ca excursia in Maroc=perfectiune....acesta este un pleonasm, dar ia-o ca pe un compliment! Referitor la speech--ul tau din autocar cu privire la asteptarile participantilor, a fost punct ochit, punct lovit. Eu personal iti multumesc pentru faptul ca timp de 9 zile m-am simtit ca un copil, fara griji, fara responsabilitati....ba nu, am avut o grija....sa fiu la ora indicata la autocar....in rest, nu m-a mai interesat nimic. Multumesc si cu siguranta ne vom mai vedea si la alte activitati de genul acesta.  *|* *|* *|*