Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Maroc. Dune, camile si oaze in Sahara. 11 - 20 aprilie 2018
admin:
Am facut o selectie de fotografii, pentru a arata si celor care inca nu au ajuns in Maroc, ceea ce am vazut noi. Am ajuns la...peste 500 de fotografii. Efectiv nu stiu ce as putea considera mai putin interesant... Asa ca vreo 4-5 zile o sa tot incarc imagini... :)
cornelina:
Marocul a fost o experienta pe care o recomand: culoare, multa culoare.
Am realizat o serie de treceri:
- de la iarna la vara,
- de la bluze de fleece, la costume de baie,
- de la zapada, la piscina
- de la munte, la desert
- de la oamenii straini, la prieteni.
Mersul pe dromader si durerile in locuri nementionate 8), deschisul de bagaje in drum, serile in oaza si desert, plimbarile prin locuri faine, toate au fost o experienta in sine.
Iar oamenii?! Oamenii au format un grup compact solidar, foarte fain :)
Poate nu reusesc sa le cuprind pe toate, dar nu regret nimic din tot ce a fost.
Sper sa ne mai intalnim.
Va pup pe toti.
admin:
Primul popas a fost Casablanca. Un oras greu de perceput, explicat si inteles. Este un urias amestec de modern, vechi, francofonie, Maghreb, bogatie nemasurata, saracie lucie. Iesi din intortocheala zumzaitoare din Medina si intri in luxul din Hyatt, parasasesti o strada cu blocuri in paragina si ajungi imediat intr-un parc luxuriant sau la cladiri cu arhitectura si tinuta impecabila...Un loc inconjurat de campuri ferile, altele aride si de un ocean inspumat. Sase milioane de oameni, unii cautandu-si supravietuirea, altii cheltuind in lux din averile lor imense...Femei emancipate si rafinate vorbind intre ele o franceza impecabila, altele inrobite de traditii...Ceainarii cu arome de menta si floare de portocal, de tutun fin...Magazine de toate felurile si tipurile. Un oras care atrage oameni din toata lumea si in care traiesc toate rasele...Un nume cu rezonanta romantica, legat indisolubil de filmul cu Ingrid Bergman si Humphrey Bogart si de istorica intalnire dintre Churchill si Rooswelt, din 1943. Un loc pe care pentru a-l putea cat de cat percepe trebuie sa-ti pierzi pasii cateva zile prin el...Nu-l judecati de prima oara, pentru ca are foarte multe de aratat...
IMG]http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/04/Excursie-Maroc-Sahara.-Singles-Camp-2018-97.jpg[/IMG]
Uriasa moschee Hasan al II-lea:
La Rick's Cafe, celebra cafenea...
Dali:
Marocul in primul rand e plin de contraste. Apoi e plin si de frumusete, de muzica si culoare. Este un loc ce merita "trait".
Daca mergeti, incercati sa nu refuzati nimic.
Plimbari de zi si de noapte sa simtiti forfota vietii lor.
Inspirati parfumul florilor, al uleiurilor esentiale sau al condimentelor.
Gustati tajinul marocan, dar si creier sau limba de capra seara in piata.
Admirati muntii inzapeziti sau valurile oceanului.
Savurati serile din oaza si din desert.
Cantati si dansati cu ei ori de cate ori aveti ocazia.
Incercati hammam-ul.
Mergeti cu dromaderii. Sunt curati, cuminti, prietenosi. Se lasa chiar mangaiati :)
Comunicati cu oamenii. Incepand cu ghidul (Mohammed e o figura de om) si continuand cu toti ce-i intalniti ... sunt zambitori, prietenosi, deschisi.
Pentru mine a fost frumos. Cu siguranta si datorita celor din grup, minunati oameni: veseli, curiosi sa descopere, plini de viata, cu suflete calde. Incluzand organizatorul ;)
admin:
Marrakesh, "Pamantul lui Dumnezeu" sau "Orasul Rosu"...Inainte de a intra in oras ajungi la Palmerie, ceea ce a ramas dintr-o mare oaza de palmieri...
Aproape nimic din ce vezi acolo nu-ti spune ca esti in Maroc...De remarcat gara, Teatrul Regal, doua cladiri superbe...Bulevarde largi, strajuite de palmieri, impodobite cu flori...
Doar in Medina si in Djemaa El Fna dai de lucrurile ce personalizeaza aceasta minunata tara.
In Medina, orice vizita se incheie cu prezentarea unei farmacii naturiste. De acolo de unde se poate cumpara fara teama ca este falsificat, ulei de argan.
Piata Djemaa, metamorfozata in fiecare ceas al zilei, un urias furnicar pulsand de viata... Medina, culorile si formele unui pamant atat de indepartat si necunoscut...
Inconjurat cu porti si ziduri inalte, impodobit cu mirateturi ce urca spre cer, udat de fantani multicolore...
Un oras influentat de Majorelle, de Churchill, dar in special de YSL. Odata cu el aici au ajuns o multime de oameni ce aveau conexiunea cu arta, cu culoarea, cu rafinamentul. M-am scaldat incantat, pentru a nu stiu cata oara, in revarsarea aceea fantastica, pe care doar in Marrakesh o poti vedea de rosu caramiziu, galben stralucitor si albastru Majorelle.
Am fost gazduiti in acelasi hotel exceptional, unde stam an de an...
Vizitarea acestui oras am incheiat-o apoteotic, la Chez Ali, intr-o atmosfera de super-spectacol decorativ, gastronomic si ecvestru. Este locul in care-ti trece oboseala, unde uiti de griji, de probleme...Si cel mai acru om devine acolo...dulce. :) Fii binecuvantat Ali, acolo sus in ceruri, ai lasat ceva extraordinar aici pe Pamant!
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă