N'o hai ca ne apropiem! Eu am inhamat caii la caleasca, dimineata o iau pe drum de roua spre cetatea Sighisorii...
Maine, de pe la doua deamiaza, ma ocup de cavaleri si domnite sa aiba odai.
De-atunci incolo, pana sansereaza adica pe la sapte, faceti ce oti vrea.... va las cu oameni buni de-aci din Sighisoara:Hei-hei-heiiii Dan si cu trubadurul Vasi.
Dar cand se face de sapte, apai sa fiti inapoi, la crama. Ca-ncepem sa benchetuim. Mai intai ospatul cu ce ne-o pregatit hanul, cu ce ne mai luam noi la clondir, mai apoi pe la opt, ii dam drumul la petrecere.
Si jucati, pana noti mai putea, spre zori...Eu imi iau fluierul si mandolina...
Apai celalalta zi, cand-oti putea sa va dati jos de pe saltea, hai la crasma hanului sa infulecam ceva, sa avem putere pentru toata ziua...
Pe la unspe vine tobosarul sa ne duca prin cetate sa ne arate una-alta...
La unu' merem la turla cu ceas, are muzeu acolo, si hai sa-l vedem...
Dupa, ne-om imprastia, sa imbucam ceva de-amiaza, sa ne hodinim oleaca...
La patru vine cavalerul altei cetati, cu haine din alea lungi si faine. Sa le luam pe noi, sa ne pregatim de sara...Sa fiti cu totii atunci...
Romi asta soseste si cu ceva scris de el, si-apoi o'm rade facandu-ne actori....Is vreo doua scenete, apoi ne-om intrece in sabii, in cantat la trompeta si dupa la dantuit.
Iara pana'n zori. Bine, mai bagam si ceva in gura...asta tot asa pe'serat la sapte
Si dupa aia, cealalta zi, o'm manca de dimineata - amiaza, cine o sa mai stie atunci ce e? - om mai povesti si ne-om vedea apoi fiecare de drumul nost...
Cam acesta este programul celor 3 zile, sper ca ati inteles din ardeleneasca mea ceva...daca nu va mai spun eu o data acolo. Oricum ce trebuie retinut e ca de la 14.00 la 18.00 eu o sa fiu la receptia hotelului. Ca sambata neparat la 16.00 sa fiti in holul hotelului sa va luati costumele, dupa aceea intra toti in rol si eu si Romi si nu o sa mai avem sa va ajutam. Am impartit niste roluri la cine am stiut...Sper sa radem si sa ne distram! Sa petrecem, muzica mea o stiti deja, nu stiu daca are rost sa o mai adaug, o puteti si fredona doar si sa dansati pe ea.
A da si sa nu uit. Veniti cu inima deschisa, cu zambetul pe buze, lasati acasa tot ce rau!