Autor Subiect: Sexualitate, subiect tabu ?!  (Citit de 462336 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline nickyblu

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 388
Re: Sexualitate, subiect tabu ?!
« Răspuns #1920 : Miercuri, 23 Mai 2012, 23:58 »
Depinde, pentru unii e chiar o veste buna  :)

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1921 : Joi, 24 Mai 2012, 09:44 »
Oamenii, programaţi genetic să ÎNŞELE

Nu stiu daca si pentru cine este o veste buna sau rea, dar biologic, teoria asta se cunoaste din secolul trecut, de cand au fost clasificate strategiile reproductive in lumea vie... Omul nu este monogam, este tribal. Tot ce vine peste biologic, e constiinta, adica educatie, religie... manipulare, adica. La pachet cu frustrarile si conflictele interioare consecutive.  :giggle:

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #1922 : Joi, 24 Mai 2012, 11:37 »
Omul nu este monogam, este tribal.
teoria o stiu si eu si pana la un punct sunt de acord cu ea. adica, eu imi doresc un partener monogam atat cat e in relatie cu mine. vrea sa faca sex si cu altele, ok, ne despartim si faca ce l-o taia capul.
si ma gandeam ca daca intre parteneri exista si o conexiune emotionala puternica alaturi de atractia fizica, relatia e mai inchegata, mai puternica. Da` vad ca Andreson asta zice altfel..... :-\

Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

silviu

• Vizitator
« Răspuns #1923 : Joi, 24 Mai 2012, 12:23 »
teoria o stiu si eu si pana la un punct sunt de acord cu ea. adica, eu imi doresc un partener monogam atat cat e in relatie cu mine. vrea sa faca sex si cu altele, ok, ne despartim si faca ce l-o taia capul.
adeca nu vrei sa-l imparti? ce zgarcita esti :(

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #1924 : Joi, 24 Mai 2012, 12:31 »
adeca nu vrei sa-l imparti? ce zgarcita esti :(
io zic ca-s chiar generoasa, ii redau libertatatea sa se culce cu cate femei vrea  >:D

silviu

• Vizitator
« Răspuns #1925 : Joi, 24 Mai 2012, 12:47 »
aha, sa se culce cu ele si sa doarma cu tine :) ce fain! :angel:

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #1926 : Joi, 24 Mai 2012, 12:52 »
nop, cu mine nici nu mai doarme, nici nu mai are de-a face....in veci!  >:D
tocmai pentru ca-s atat de generoasa  ;D, il redau doamnelor  :giggle:

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #1927 : Joi, 24 Mai 2012, 13:58 »
Oamenii, programaţi genetic să ÎNŞELE
...

unele tari (erau chiar mai multe astfel de tari in urma cu sute de ani)  accepta poligamia ca un barbat sa aiba mai multe sotii; ei au rezolvat ceea ce omul avea de mult criptat in ADN lui dar societatea moderna i-a limitat optiunile asa ca s-a adapdat si el si a gasit o varianta la indemana  oO

NICOLAE

• Vizitator
« Răspuns #1928 : Joi, 24 Mai 2012, 14:20 »
Eu am ramas uimit de relatiile sot-sotie la varsta a treia la englezi:am vazut cum isi trateaza varsta a treia societatea britanica:de la party uri special organizate pana la comunul pub in care ii vedeam pe amandoi cum veneau la pub si isi tratau dependenta sau comunicau dar intotdeauna impreuna.Nu mi s a parut a fi ceva facut fortzat ci mai degraba erau de acord dupa un consens ,o idee , poate o atractie spirituala ,caci nu toti erau la prima iubire din tinerete...sunt convins ca la un moment dat unul din ei tradase dar celalalt iertase,si am citit candva aici pe site despre iertarea care intareste relatia......daca ai ce ierta bineinteles  :) :) :)

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1929 : Joi, 24 Mai 2012, 15:19 »
Cunosc si eu povestea celei de-a treia tinereti, am vazut-o si in Italia, si in Canada... numai la noi isi pun batranii cenusa in cap si se imbraca numai in negru, gri sau maro si stau numai in fata TV-ului, dupa ce au sfarsit sa-si creasca nu numai copiii, ci si nepotii.  :'(

Gelozia e un atavism. Animalele sunt "geloase" - masculii, pe progenitura altora (rolul lor este sa-si perpetueze genele), iar femelele - pe neimplicarea masculilor in cresterea propriei progenituri (in cazul in care acestia fac un alt cuplu). Similar, in general, barbatii - pe relatiile fizice ale femeii lor (posibil aducatoare de progenituri nedorite), iar femeile - pe indragostirea barbatului de alta femeie (care inseamna parasirea cuibului si a puilor pentru alta). Viceversa, e prea putin relevant statistic...

Pana si expresia "a insela" mi se pare improprie... cum poti insela pe cineva care nu are nicio legatura cu autorii si momentul actului?! Ce avem de impartit, ce ni s-a furat? Am facut un contract prin care devenim proprietari nu numai pe bunurile celuilalt (conform Codului Civil in cazul casatoriei), ci si pe numarul de gameti pe care ii va produce pana la sfarsitul zilelor ei / lui? Atunci de ce nu ne suparam pe ea/el si ori de cate ori ia masa cu altcineva? E vorba de satisfacerea aceluiasi tip de instinct primar...

In ce priveste legatura emotionala, cu cat e mai puternica, risca sa devina prea puternica si sa se transforme (ca si dragostea fizica) intr-un atasament exclusivist si obsesiv, nociv - dpdv al culturii occidentale si al medicinii moderne. Nu mai e instinct de reproducere, ci de proprietate, ca si aceea asupra unui teritoriu. Iar cand vrei sa iei prea mult, de obicei incepi sa uiti sa mai si dai... celalalt nu mai primeste, atunci incearca sa ia de la altcineva, si tot asa, iaca cercul vicios.  :coolsmiley:

NICOLAE

• Vizitator
« Răspuns #1930 : Joi, 24 Mai 2012, 16:12 »
Cunosc si eu povestea celei de-a treia tinereti, am vazut-o si in Italia, si in Canada... numai la noi isi pun batranii cenusa in cap si se imbraca numai in negru, gri sau maro si stau numai in fata TV-ului, dupa ce au sfarsit sa-si creasca nu numai copiii, ci si nepotii.  :'(

Gelozia e un atavism. Animalele sunt "geloase" - masculii, pe progenitura altora (rolul lor este sa-si perpetueze genele), iar femelele - pe neimplicarea masculilor in cresterea propriei progenituri (in cazul in care acestia fac un alt cuplu). Similar, in general, barbatii - pe relatiile fizice ale femeii lor (posibil aducatoare de progenituri nedorite), iar femeile - pe indragostirea barbatului de alta femeie (care inseamna parasirea cuibului si a puilor pentru alta). Viceversa, e prea putin relevant statistic...

Pana si expresia "a insela" mi se pare improprie... cum poti insela pe cineva care nu are nicio legatura cu autorii si momentul actului?! Ce avem de impartit, ce ni s-a furat? Am facut un contract prin care devenim proprietari nu numai pe bunurile celuilalt (conform Codului Civil in cazul casatoriei), ci si pe numarul de gameti pe care ii va produce pana la sfarsitul zilelor ei / lui? Atunci de ce nu ne suparam pe ea/el si ori de cate ori ia masa cu altcineva? E vorba de satisfacerea aceluiasi tip de instinct primar...

In ce priveste legatura emotionala, cu cat e mai puternica, risca sa devina prea puternica si sa se transforme (ca si dragostea fizica) intr-un atasament exclusivist si obsesiv, nociv - dpdv al culturii occidentale si al medicinii moderne. Nu mai e instinct de reproducere, ci de proprietate, ca si aceea asupra unui teritoriu. Iar cand vrei sa iei prea mult, de obicei incepi sa uiti sa mai si dai... celalalt nu mai primeste, atunci incearca sa ia de la altcineva, si tot asa, iaca cercul vicios.  :coolsmiley:
Mai dat pe spate  :) e ce :)va ce nu stii?

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #1931 : Joi, 24 Mai 2012, 18:52 »
Atunci de ce nu ne suparam pe ea/el si ori de cate ori ia masa cu altcineva?
poti pune semnul egal intre aceste actiuni? a lua masa si a face sex cu altcineva in timp ce-i iubitul tau?  ???

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1932 : Joi, 24 Mai 2012, 22:29 »
@Guess. Din punct de vedere biologic, da, e vorba de cele doua instincte primare care perpetueaza viata: hrana - viata individuala si reproducerea - viata speciei. Personal, mai degraba as fi geloasa pe faptul ca iubitul meu ia o cina romantica in compania altcuiva, chiar daca actul propriu-zis nu s-a produs, decat ca a avut o aventura de-o noapte, de care nici nu-si va mai aduce aminte dupa un timp.

@ Nicolae. Nu stiu sa nu stiu.  ;) Glumeam... Nu stiu cum e sa fii mama, cum e sa fii just a woman, cum e sa traiesti si implinirea unei iubiri, dupa efervescenta de inceput si, de obicei, nu prea reusesc sa imi aplic mie insami ceea ce stiu sa-i invat pe altii. Oho, si cate altele inca... nu stiu.  :whistle:

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1933 : Duminică, 27 Mai 2012, 19:22 »
Care este secretul cu cei care cred in Biblie? Cele mai multe dintre persoane nici macar nu au citit Biblia. Daca ar fi facut-o, ar fi stiut ca modelul biblic de casatorie si dragoste nu are aproape nimic in comun cu mariajul din ziua de azi si cu conceptia asupra sexului. Povestile din Biblie au vorbit despre violuri, incesturi, relatii sexuale stapani-sclavi, virgine aflate in captivitate si multe altele.
"Atunci cand o persoana sufera de o iluzie, se numeste dementa. Atunci cand mai multe persoane sufera de o iluzie, se numeste religie". (R. M. Pirsig)"

http://www.a1.ro/news/inedit/viziunea-asupra-sexului-si-casatoriei-desprinsa-din-biblie-199831.html