Ach, Du lieber Manfredin, alles is hin alles is hin!
Si eu ma bucur ca te bucuri; chiar foarte mult. Daca am reusit sa fac pe cineva sa zambeasca /rada cu mine sau chiar de mine (cum spuneam la un moment dat tot aici pe forum), inseamna ca ceva bun tot am facut. Este minunat atunci cand radem, mai ales ca pe aceste meleaguri si in ultima vreme acest lucru se pare ca nu se mai intampla asa de des.
Nu am afirmat niciodata ca as fi atotstiutoare, nici pe forum si nici in alta parte ; dar daca din neferecire am putut spune ceva care sa lase sa se subinteleaga acest lucru, pai, imi pare foarte rau si-mi cer scuze. Nu a fost intentia mea, pentru ca din contra, stiu foarte putine lucruri, un pic de ici un pic de colo. Incerc sa invat tot timpul, asta este cu totul altceva.
Dar daca tu vrei sa stai pe locul intai, cu cea mai mare placere, si fiindca tot a propus luciamanta un concurs, iar steliana a si vorbit de premii, atunci cu manutele mele iti voi impleti cununa de flori de camp.. sau de lauri. Aici te las pe tine sa alegi.
Acum ca avem o dinastie, pe cand vor apara primele vazele din dinastia manfredoony ? propun astfel, pentru ca daca o lasam asa cum ai propus tu s-ar putea chiar sa facem deliciul forumului cand isi vor da seama ce inseamna sau ce ar putea sa insemne (wow, in acest moment google esta gata sa ia foc de cata navigare se face pe el).
Trecand la treburi serioase, auzisem ca religia ar fi fost interzisa inainte de 89, nu in mod oficial, dar ca multa lume a avut de suferit de pe urma ei ; si aici cred totusi ca termenul ales de tine "tolerata" este cel mai potrivit.

Multi au ajuns sa faca inchisoare, bisericilor li s-au confiscat averile care nu au fost retrocedate nici pana in ziua de azi, in unele cazuri. Tot din auzite. Multe alte biserici au fost demolate. Nu stiu in detaliu pentru ca nu m-a preocupat din cale afara aceasta tema. Am zis-o si ma repet, ma simt bine si intr-o biserica si intr-o moschee si intr-un templu. La cum este tratata (sau manipulata?) religia in ziua de azi si peste tot si ce arma puternica a devenit (bine, arma puternica a fost intotdeauna), daca s-ar intoarce Isus ar fi mai mult decat indurerat. Indurerat este chiar foarte putin spus... A propos, asta mi-a adus aminte de o poezie sau de un cantec cu " Cristo a diario crucificado", adica in sensul ca traim intr-o lume unde il crucificam in fiecare zi pe Isus.
Am simtit ca nu ai avut intentia de a da Turcia ca model, ci era doar in exemplu in acel moment; am inteles pe deplin ca era mai curand un punct de referinta pentru Romania si pentru ca am observat, cum bine ai subliniat si tu, ca suntem cam mereu gata de a rade de altii. Eu nu am facut altceva decat sa brodez un pic pe tema propusa de tine. Aidoma unei alt fel de Kriemhilda in asteptarea intoarcerii victorioase a lui Siegfried.
Legat de ciob si de oala, da, am auzit de multe ori in jurul meu, "ia uite frate, indianul ala din Bangalore e tampit, chiar nu intelege nimic din ce-i spun" … fara ca nimeni sa-si reconsidere un pic pozitia, sa se gandeasca "poate totusi nu m-am exprimat eu bine, poate nu am comunicat asa cum trebuie, sau poate pentru ca accentul meu este defectuos sau cunostintele mele de limba insuficiente pentru a ma exprima asa cum trebuie" .
Aha, Manfredinho, ai tras cu ochiul da, da, da si m-ai si pus la punct si-ti multumesc mult de tot. Mi se pare corect. De-aia esti moderator! Un pas mic pentru mine dar unul imens pentru forum!
Am scris aceste randuri cu o stare de spirit foarte buna, ma simt relaxata, linistita, am incercat sa-mi aleg cuvintele si exprimarea in asa fel incat sa nu se inteleaga altceva dur, sau mai stiu eu ce. Dar calculatorul nu reda zambetele nici inflexiunile vocii si din aceasta cauza mesajul transmis poate suna uneori rece uneori ofensiv, uneori dur. Cand sigur nu a vrut sa fie asa. De aceea e cel mai bine, zic eu, atunci cand ni se pare ca cineva ne-a "atins", sa stam sa ne gandim un pic, poate nu a fost chiar asa... si daca nu ne convingem, sa intrebam pur si simplu. Si o spun gandindu-ma si la mine. Credeti-ma, poate sunt exigenta cu ceilalti, dar sunt si mai exigenta cu mine. Maine avem o zi de inter-cultural training toata ziua si astazi a trebuit sa facem un test de personalitate. Ei bine, al meu a iesit ca sunt "most sociable of all types; nurturer of harmony (
poate parea ca nu, dar in realitate asta caut tot timpul, prin toate mijloacele, de aceea poate sa para mai curand invers); outstanding host or hostess. 12.3% of total population." Aaa, de ce va spun asta? pentru ca sunt o persoana intr-adevar sociabila si nu-mi place sa ranesc nici sa fac rau nimanui. Asa ca poate daca va spun rezultatul testului, ma credeti.
seara buna!
PS acum, dragii mei, topicul este chiar fubar la superlativ absolut!