Arhiva > Arhiva

Gospodina vs cariera

<< < (8/91) > >>

carmentoma:
    Cum am mai scris mai sus, singuratatea in doi mi se pare mult mai greu de suportat decat orice altceva pe lume! Cand nu te mai intorci cu drag acasa, sau cand te bucuri daca partenerul intarzie, ca te-ai saturat de prezenta lui, iar sentimentul e reciproc, nu mai inteleg rolul cuplului! Convenintele sociale nu reprezinta o justificare! Mai grav e ca, in special femeile, suporta umilinte fizice si psihice doar pentru a fi "in randul lumii" sau pentru a nu-si creste copiii singure! Un asemenea copil oricum cred ca e mult mai traumatizat si marcat de o atmosfera tensionata si marcata de agresivitate decat de orice altceva!

pe_jumate:
da..
dar stiti? exista totusi cupluri de oameni casatoriti pentru care a fi unul langa celalalt e o bucurie in sine, un spectacol etern, o feerie fara cuvinte.. probabil ati vazut si voi asemenea cupluri, extrem de rare, e adevarat.. in care iti sta bine si daca nu ai parul aranjat si esti la fel de frumoasa chiar daca ai luat 4 kilograme dupa revelion, unde nu exista cearta sau dispute niciodata si se zambeste mult .. unde fiecare pentru celalalt e ceva foarte pretios si super-important, in orice moment al zilei si merita toata consideratia si atentia chiar atunci cand suna in mijlocul celei mai tari sedinte de board..

in jurul meu acum nu sunt decat cupluri de oameni care raman in relatiile lor doar pentru ca sunt prea comozi sau pentru ca au afaceri sau averi dobandite in timpul casatoriei pe care ar fi dificil sa le imparta la doi in cazul unui partaj.. oameni prizonieri in custile lor institutionale care isi cauta, pe ascuns, pretinzand ca se joaca, amuzamente de-o noapte doua sau mai multe.. oameni care vand pe ascuns bunuri comune si transfera banii in conturi secrete, ca poate daca divorteaza.. etc, etc, etc..

nu e bine sa fii singur.. dar parca aerul e mai respirabil
asa ca am decis sa nu ma mai uit la oamenii aia.. si v-am ales pe voi.. se respira ok in singles camp.. cel putin asta e senzatia mea.. aerul e pur

sile43:
Nu cumva unele casatorii esueaza ptr ca intre cei doi nu a existat niciodata iubire adevarata. Nu cumva la inceput a fost mai mult o dulce amagire?

carmentoma:
             Nu stiu pentru altii cum a fost, dar eu, cand m-am maritat, eram indragostita lulea! Pentru el , probabil, eram doar comoda! Supusa, schimbata radical intr-o persoana fara personalitate de dragul lui si cu speranta ca asa e bine: femeia sa ii faca toate voile sotului, ca aceasta limuzina numita casnicie (si devenita in timp caZnicie) Sluga ideala! Dar cel putin o sluga lua si simbrie! Eu aduceam salariul meu de doua ori pe luna in sertar, dar, daca nu faceam cumparaturi atunci cand il incasam, nu mai aveam bani nici de legume pentru supa! Toti deveneau in 2-3 zile "lichizi" (literalmente!)!

carmentoma:
    Ziceam de limuzina, ca asa credeam eu ca va functiona fara reparatii o suta de ani! N-a fost sa fie! Eu sa fiu sanatoasa!

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă