Autor Subiect: Carnaval la Sibiel 17 - 19 februarie 2017. Editia VII-a!  (Citit de 44806 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13835
Re: Carnaval la Sibiel 17 - 19 februarie 2017. Editia VII-a!
« Răspuns #90 : Luni, 13 Februarie 2017, 09:59 »
Ok, doar sa comunicati si in agentie.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #91 : Luni, 13 Februarie 2017, 18:14 »
Avem si aici renuntari...vorba lui Dan HO-HO-HO-HO! Toata lumea s-a bulucit atunci dupa Revelion sa rezerve, ziceai ca ia agentia foc, telefoane, mesaje, eu vreau, eu am platit, sa-mi tineti locul..., apoi au inceput cate unul, cate doi, sa-si gaseasca week-end-ul 17 - 19 ocupat. Nu zic, vor exista si motivatii (mai) serioase, dar imi pare rau s-o spun, cei mai multi nici nu stiau de ce nu mai pot ajunge...Ba ca-i frig, ba ca pisica e un pic racita, ba ca sambata se anunta ceva de maxima importanta la TV...Oameni buni, imi cer scuze s-o spun, suntem persoane mature, responsabile, de noi depind poate copii, angajati, subalterni, firme colaboratoare...Cum acasa si la job nu va puteti juca cu responsabilitatile, nu o faceti nici aici, nu ne tratati ca pe niste persoane obligate sa reparam ceva in spatele vostru, ca si cand asta ar face parte din sarcinile noastre. In conditiile in care vi se recomanda cat se poate de clar sa va verificati disponibilitatea pentru a fi siguri ca aveti liber in perioada de desfasurare a excursiei alese, si totusi ajungeti in situatia in care sa nu puteti participa, ceva nu este bine potrivit in calendarul vostru. Poate sunt un pic cam dur, dar credeti-ma ca in loc sa ne ocupam de munca in organizare si pregatire, trebuie sa ne pierdem timpul cu exceptii. Nu putem lucra asa...

Ganditi-va la noi, bombardati cu mesaje Email, mesaje facebook, telefoane la agentie, personale, la faptul ca trebuie sa ne intrerupem din treburile curente sa raspundem, ganditi-va de asemenea la altii ordonati si hotarati care si-ar fi dorit sa participe. Da, admit ca la 8-10 participari sa se intample o data, avem cu totii parinti, pot aparea probleme, la cei care au copii de asemenea, sunt job-uri greu predictibile...dar cand esti nou aici, nici n-ai apucat sa ne intalnesti, sau poate doar o data si incepi cu anulari de rezervare, cu insistente de a gasi inlocuitor, cu nspe' mii de intrebari, impresia noastra nu poate sa fie decat una...

Promit cat se poate de serios ca incepand de azi, nu am sa mai raspund nici unui mesaj prin care sunt intrebat cum se poate gasi un inlocuitor, cum se poate recupera avansul. Este scris foarte clar pe site, la "Conditii de renuntare", cititi si vedeti ce puteti face; am discutat si in agentie, nu ne mai implicam cu nimic, nici macar cu un raspuns. Stiu cum suna formularea aceasta in conditiile in care suntem pe un site de socializare, dar daca o fac inseamna ca s-a ajuns la o situatie din care parca nu mai iesim odata...

Offline Sirena

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
« Răspuns #92 : Luni, 13 Februarie 2017, 21:23 »
Imi cer scuze, nu doream sa deranjez! Nu am fost atenta ce topic s-a deschis, erau apropiate , iar ecranul telefonului este mic!
Din motive personale ma vad nevoita sa renunt la locul meu rezervat pt acest we, la carnaval! Daca cineva doreste sa vina in locul meu, cu mare drag ofer aceasta posibilitate ! Contact 0744488992! Multumesc frumos! Si scuze inca o data!
Seara faina tuturor!

Offline Misona

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 291
« Răspuns #93 : Marți, 14 Februarie 2017, 12:06 »
Gigi... hai sa nu ne mai amaram, cum ai mai facut si in alte cazuri, impui regulile stiute si lumea se va adapta :)

In alta ordine de idei, dupa cum stii, sunt in Germania si povesteam unui prieten din Frankfurt ca ma duc in weekend la Carnaval la Sibiu
M-a intrebat daca ideea si perioada sunt inspirate de Cranavalul German sau e pur si simplu o coincidenta? Aici sunt pline magazinele de costume care mai de care si pentru adulti si pentru copii... cat pe ce sa ma vezi costumata in indianca :))

Well... dupa cum nu stiu raspunsul, am zis ca o sa inaintez intrebarea.. so.. Gigi.. de unde inspiratia? are legatura cu spiritul germanic din zona Sibiului?
Viata e ca o piesa de teatru - nu conteaza cat de mult dureaza, ci cum se desfasoara. (Seneca)

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #94 : Marți, 14 Februarie 2017, 12:46 »
Da, am scris undeva pe forum despre asta...nu-mi mai amintesc insa unde si in ce context. Reiau...

Sasii numeau acest obicei "carnalegi" sau Fasching si initial era un eveniment de strada. Lumea se imbraca in tot felul de costumatii care de care mai uschite, asa ca sa sperie spiritele rele ale iernii. De fapt asta era tema, sa sperie iarna pentru a face loc primaverii. Tot in perioada asta sasii faceau alegerea foaterului cum spuneam noi romanii, sau vater (tatal) cum spun ei celuu care prezideaza timp de un an de zile vecinatatea. Era un sir de sarbatori, nu doar carnavalul si alegerea foaterului, oricum nu erau multe de facut pe afara...

Cu timpul carnavalul s-a mutat inauntru si micile comunitati, prieteni, vecini, colegi de scoala au inceput sa-si organizeze petreceri cu costume si masti...Obiceiul s-a extins si transmis de la sasi  la romani asa ca in Sibiu, de cand stiu eu cel putin, nu exista gradinita si scoala care sa nu organizeze carnaval. Noi intre prieteni organizam asa ceva, firmele la fel, cam toata lumea a deprins obiceiul ca in februarie sa organizeze carnaval.

Istoric vorbind, cu siguranta sasii au adus obiceiul din locul de unde au venit, nu l-au importat de la altcineva. De ce spun asta? Pentru ca se stie ca cele mai vechi si mai vii carnavale din lume au loc in:

- Venetia (cel mai vechi Carnaval - istoria sa incepe in anul 1162, primul document scris care atesta aceasta manifestare datand insa din 1268, cand este mentionata si folosirea mastilor. A fost autorizat oficial printr-un act emis de Senatul Republicii in 1296, in care se stipula ca toata lumea are dreptul la distractie inainte de lasatul secului pentru Postul Pastelui).
- Rio de Janeiro, Brazilia (aici a fost adus de portughezi impreuna cu alte obiceiuri, incepand cu 1502)
- Santa Cruz de Tenerife, Spania
- zona cursului mijlociu al Rinului, în ora?ele Köln, Düsseldorf, Mainz, adica de acolo de unde au venit primii colonisti germanici in Transilvania.

Daca vorbim de istorie nu trebuie sa uitam ca romanii si grecii aveau si ei in antichitate carnavaluri, evenimente considerate de ei, ca sperietoare pentru iarna.

Va spun cred un lucru cunoscut, cuvantul „carnaval“ vine de la „carne vale“adica... „adio carne“, asta pentru ca coincidea cu perioada premergatoare postului de Pasti, biserica nepermitand atunci decat reculegere, rugaciune si abstinenta...Si lumea se bucura cat mai avea voie...

Offline Misona

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 291
« Răspuns #95 : Marți, 14 Februarie 2017, 13:46 »
Danke Gigi! :kissing: :thumbup: :yeah:
Viata e ca o piesa de teatru - nu conteaza cat de mult dureaza, ci cum se desfasoara. (Seneca)

Offline delphin

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 32
« Răspuns #96 : Marți, 14 Februarie 2017, 18:12 »
Vine cineva din Sibiu si are un loc liber in masina?
Toate cele bune sa fie,
Gabriela

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #97 : Marți, 14 Februarie 2017, 18:18 »
Eu plec in jur de ora 12.00 din Sibiu.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #98 : Miercuri, 15 Februarie 2017, 13:27 »
Va comunic informatiile legate de microbuzul organizat pe ruta Bucuresti - Pitesti - Rm Valcea - Sibiu - Sibiel.

Va pleca la ora 9.00 din Statia de benzina MOL Pacii (in apropierea statiei de metrou cu acelasi nume) Bulevardul Iuliu Maniu, Militari. Rugamintea este ca din respect pentru cei care vin la timp, sa veniti cu 10 - 15 minute inainte de ora 9.00, astfel incat plecarea sa se poata face la ora 9.00.

Auto este un microbuz Mercedes inscriptionat Champions Line, numarul de inamatriculare B 294 NEW.

Soferul este Bogdan, numarul lui de telefon este 0756070783. Am rugamintea sa nu-l sunati decat in cazuri cu totul speciale, cum ar fi de exemplu comunicarea ca nu mai puteti ajunge la ora stabilita si urmeaza sa va descurcati cu transportul pana la Sibiel in alt fel. Dar nu sa-l intrebati pe unde vine si daca puteti intr-un fel sa va legati la traseul lui.

Lista formata aici pe forum cuprinde 14 participanti:

1 Mariana Dinescu
2. Ani Piculeata
3. Lavinia Popescu
4. Adriana R
5. Gabriela G
6. Dana P
7. Farcas V.
8. Simona C
9. Gabriela I
10. Iulia M
11. Cristina D
12. Violeta S
13. Lidia P
14. Mirela D

Este ceea ce am sa transmit soferului, pentru imbarcare.

In conditiile a 14 persoane, tariful/pers este: 1856 lei/14 pers = 132 lei

Banii urmeaza sa-i strangem la sosirea voastra la Sibiel pentru a-i achita lui Bogdan cursa.

Pentru drum va recomand sa va luati sandviciuri, fructe, biscuiti, ceea ce stiti ca va poate potoli pentru cateva ore foamea. Ajunsi la Sibiel puteti servi o ciorba, o gustare, un fel de baza, ce doriti. Cina o sa fie in jur de 19.30.

Celor care vin individual le fac recomandarea sa ajunga maxim pana la 16.00, astfel incat sa aiba timp ca pana la lectiile de dans (18.00) sa manance ceva, sa se schimbe...

Vremea se anunta mult mai calda decat a fost week-end-ul trecut (ziua + 6-8 grade, iar noaptea nu mai jos de 4 grade cu minus), semn ca petrecerea mastilor din 11/12 februarie a avut efect... :)spiritul iernii s-a speriat si s-a ascuns un pic...E randul vostru sa-i faceti vant de tot, sa lasati primavara sa vina...Cred ca la toti ne e dor de ghiocei, de branduse, de frunze verzi, de iarba....de soare!

Mi-as dori mult sa fiti la fel ca cei de saptamana trecuta, trebuie sa marturisesc ca m-au impresionat cu fantezia costumelor, mastilor, cu alegerea melodiilor de intrare si prezentare. A fost un grup tare fain, ne-am distrat perfect, iar cu o parte din ei am ramas in Sibiu pana tarziu inspre dupaamiaza...Parca lumea nu mai vroia sa se desparta...

Apropo de ora de plecare de duminica. Cu grupul de saptamana trecuta a trebuit sa amanam vizita la Palarier pentru duminica dimineata, omul fusese invitat la o festivitate de la care nu putea lipsi. Foarte impresionati de ce au vazut (dovada ca vreo 10 palarii au plecat spre diverse colturi ale tarii) grupul a ramas mai mult in Saliste decat planificasem, dar si asa am avut timpul si ragazul sa le povestesc cate ceva despre Sibiu si apoi sa mergem in oras si sa le arat...Desi rece, lumea s-a bucurat de plimbare si de ce a vazut, asa ca tin si pentru grupul vostru sa repet. Intentionez sa plecam cu bagaje cu tot in jur de ora 10.00, iar la Sibiu sa avem o plimbare si o pauza la Wiener Cafe in total de 3 ore. Astfel incat la 13.00 sa plecati spre Bucuresti. Anticipez ca in jur de ora 18.00 veti ajunge in capitala.

Sunteti multi vechi, dar printre voi si cativa noi. Pentru cei care au mai fost cu mine ma repet, pentru cei new entry tin sa va spun ca trebuie sa luati cu voi toata voia buna pe care o aveti dotare. Lasati orice suparari si probleme acasa, la Sibiel veniti sa va distrati si sa va simtiti bine!

Offline CatalinB

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 37
« Răspuns #99 : Miercuri, 15 Februarie 2017, 14:50 »
Salutare tuturor! Gigi am 2 intrebari:
1.La ce ora va pleca microbuzul duminica 19.02 din Sibiel spre bucuresti?
2. Pretul specificat de 132 lei este pentru tur-retur, sau pt. Un singur sens?
Multumesc

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #100 : Miercuri, 15 Februarie 2017, 15:54 »
Catalin, am specificat ora de plecare spre Sibiu in mesajul anterior. Calculatia tarifului este de asemenea prezentata ca optiuni, si explicata la un mesaj anterior; este recomandat sa citesti sa vezi singur, nu selectionate de mine, raspunsurile. De fapt in general este foarte indicat sa pacurgeti informatiile pe care le transmit. Cititul printre randuri sau chiar neparcurgerea informatiilor si detaliilor duce din pacate de multe ori la neintelegeri, de care ne lovim ca organizatori la "locul faptei". Take a time for reading, please!  :)

Offline enache

• Full Member
  • Mesaje postate: 135
  • anca bv
« Răspuns #101 : Miercuri, 15 Februarie 2017, 21:45 »
Foarte interesante informatiile privind existenta carnavalului.spun sincer nu stiam aceste informatii.multumesc gigi tu intotdeauna esti foarte bine informat.In privinta sosirii la sibiel o sa fim un grup de vreo 5 persoane care vom ajunge dupa ora 16 adica 16.30 cu aproximatie.cred ca nu este prea tarziu.suntem 3 fete care venim cu trenul,doua din ploiesti si eu din brasov.din gara vine un baiat rares care vine si el la sibiel cu inca o persoana si ne ia cu masina.astept sa ne vedem cu chef de petrecere.toate bune.ANCA BRASOV
anca bv

Offline delphin

• Newbie
  • *
« Răspuns #102 : Miercuri, 15 Februarie 2017, 23:28 »
Multumesc Gigi, nu mai e nevoie sa ajung pina la Sibiu, am rugat universul si am primit sprijin  ;)  venim intins de la Alba Iulia la Sibiel.
abia astept parfum de Sibiel  :) :dance: *|*
Toate cele bune sa fie,
Gabriela

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #103 : Joi, 16 Februarie 2017, 06:42 »
De 2 zile sunt fara ...telefon!  :( :-[ Sa cunoasteti motivul pentru care nu raspund...Cel mai probabil ca la fel o sa fiu tot week-end-ul, lipsit de acest mijloc de comunicare. Din pacate ambele NOTE-uri au cazut, de ce, nu stiu...  ??? cert este ca Gigi NEVER EVER Samsung... :(   Trec pe americanisme, doar ca ceea ce mi-am comandat vine doar in 3 zile...Sunt la limita...Sper totusi sa-mi ajunga pana sambata, in special pentru fotografii, v-am obisnuit cu imaginile pe care le surprind cu voi...Saptamana trecuta a venit Nico, sotia dj-ului cu un aparat de fotografiat si a scos niste fotografii exceptionale si impreuna cu ce am facut eu, s-au facut vreo 2.000 de poze. Sper sa ajunga si in week-end-ul acesta...sa aveti amintiri cat mai multe.  :)

Offline delphin

• Newbie
  • *
« Răspuns #104 : Joi, 16 Februarie 2017, 10:10 »
Luata de valul inscrierii in ceasul al 13-lea,am uitat ceva sa mentionez si trag nadejde sa nu pun in dificultate bucatarul ca anunt abia acum: alimentatia mea este strict de post si cit incape crud.
La petrecerea anterioara la Sibiel inainte de Craciun am fost placut surprinsa ca echipa de la bucatarie a cunoscut si "melodia" mea  :thumbup:
Multumesc organizatorilor pentru grija fata de mofturile oaspetilor  :)
Toate cele bune sa fie,
Gabriela