Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Madrid si Toledo - visit&shopping 20 - 25 octombrie 2017

<< < (6/10) > >>

Dana C:
Ne-am intors de la Madrid,o vacanta activa dar si relaxanta!
O capitala europeana care nu doarme niciodata,cultura si arta.
Toledo,Segovia si Avila,orase cetati care dau alta dimensiune timpului.
Toate cele trei creeaza un context care completeaza Madridul ca destinatie de vacanta.
Mi-a placut  mult Toledo,muzeul Prado,iubesc pictura,mai ales epoca de  aur a picturii flamande,secolul XV-secolul XVII.
O vacanta care te face sa citesti mai multa istorie dupa ce esti acolo si incerci sa patrunzi timpul prin ganduri spre acele vremuri!

admin:

admin:
Toledo...un nume rezonant la fel ca otelul celor mai bune sabii care s-au facut vreodata...To-le-do, ecoul artei...Mi-as rupe doua perechi de pantofi cutreierandu-l in sus si in jos...Stradutele acelea stramte, strajuite de cladiri inalte, magazinele cu minunatii delicate din marzipan...Damaschinaria, mestesugul in aur si argint...

admin:

admin:
Dar nici otelul sabiilor fabricate aici, nici minunatia damaschinariei din atelierele sale. nici priceperea fantastica a mesterilor in marzipan, nici finetea lucrurilor fabricate din piele de Toledo, nu sunt atat de faimoase, atat de vestite, ca mega-catedrala sa. Este a doua in lume ca bogatie...Am vizitat-o vrajit de scupturile, picturile, vitraliile, dar in special de Retablo Mayor si de Monstrance of Arfe, cunoascuta ca La Gran Ostensoria de Toledo. Exceptional, uimitor! 160 de kilograme de aur si pietre scumpe, intr-o lucratura extraterestra!

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă