Arhiva > Arhiva
Declaratie de iubire!
Saturnianul:
--- Citat din: micaela din Duminică, 23 Ianuarie 2011, 05:58 ---Daca o iubesti numai pentru ca te face sa te simti bine, ca-ti satisface nevoi emotionale sau de orice alt fel, de fapt te iubesti pe tine alaturi de el, nu pe el.
--- Terminare citat ---
@micaela, acum am inteles :) Si sunt de acord cu tine. Mai putin un lucru: nu e nimic in neregula sa te iubesti pe tine alaturi de cineva. De fapt, ar trebui sa ne iubim mai intai pe noi insine, inainte de a incepe sa iubim pe cineva. Incearca Osho - Cand iubesti. Cand vei citi-o, ai sa fii surprinsa cate din lucrurile de acolo, foarte probabil, le gandisei si le simtisei si tu insati, doar ca nu erai constienta de asta. Eu am gasit o gramada de lucruri noi... vechi acolo :) Insa vei gasi si lucruri care te vor consterna, pentru ca nu se incadreaza in nici unul din tiparele si stereotipurile pe temelia carora societatea umana s-a format de-a lungul mileniilor.
Saturnianul:
--- Citat din: silviu din Luni, 24 Ianuarie 2011, 12:16 ---fiecare iubeste in felul lui si de aici si diversitatea de opinii.
--- Terminare citat ---
Cum e si normal sa fie :)
--- Citat din: silviu din Luni, 24 Ianuarie 2011, 12:16 ---unii sufera in dragoste
--- Terminare citat ---
Acolo nu mai exista dragoste demult. Sau poate n-a existat niciodata. Aceia sufera nu din dragoste, ci din ceea ce ei isi inchipuiau ca este dragoste. Asta nu inteleg, nu reusesc sa vada multi: iubirea si suferinta se exclud reciproc. Nici una nu poate exista in prezenta celeilalte. Este ori iubire, ori suferinta. In mod natural, iubirea si suferinta nu sunt complementare. Complementaritatea lor a fost creata artificial de mintea umana si este intretinuta de aceasta.
micaela:
--- Citat din: Saturnianul din Marți, 25 Ianuarie 2011, 21:38 ---
--- Citat din: micaela din Duminică, 23 Ianuarie 2011, 05:58 ---Daca o iubesti numai pentru ca te face sa te simti bine, ca-ti satisface nevoi emotionale sau de orice alt fel, de fapt te iubesti pe tine alaturi de el, nu pe el.
--- Terminare citat ---
@micaela, acum am inteles :) Si sunt de acord cu tine. Mai putin un lucru: nu e nimic in neregula sa te iubesti pe tine alaturi de cineva. De fapt, ar trebui sa ne iubim mai intai pe noi insine, inainte de a incepe sa iubim pe cineva. Incearca Osho - Cand iubesti. Cand vei citi-o, ai sa fii surprinsa cate din lucrurile de acolo, foarte probabil, le gandisei si le simtisei si tu insati, doar ca nu erai constienta de asta. Eu am gasit o gramada de lucruri noi... vechi acolo :) Insa vei gasi si lucruri care te vor consterna, pentru ca nu se incadreaza in nici unul din tiparele si stereotipurile pe temelia carora societatea umana s-a format de-a lungul mileniilor.
--- Terminare citat ---
citit Osho, diverse carti, printre care si "iubire, libertate, solitudine". Cum zici , in cartile astea ale "noii spiritualitati" (nu numai ale lui Osho, ci si ale lui Eckhart, Hicks, Walch, Chopra ba chiar si Constantin Duncan :D, etc.) (re)gasesti simtitri, idei care sunt in tine mai mult sau mai putin constient. Simti cum rezonezi cu ideile acelea, ca si cum fiinta ta reala s-ar recunoaste si-ar aplauda :D. Nush' de ce, cu Osho nu rezonez pana la capat, caci mi se pare extremist in unele opinii, iar iluminarea despre care e vorba in propozitie :D presupune echilibru, centru/centrare, necum opinie ferma (sau exprimata cu o fermitate deranjanta) care exclude o paleta variata de posibilitati (generalizeaza putin cam mult). si-apoi, ma mai sifoneaza oarecum "tonul" enunturilor sale, in care se auto-plaseaza undeva...mult mai sus: "voi faceti, voi dregeti...". cel mai tare m-au intrigat opiniile realmente extreme, intr-un anume sens, referitoare la relatiile parinti-copii. As inclina sa cred ca n-a avut aceasta experienta. Un parinte, chiar si iluminat :D, n-ar fi putut scrie astfel. insa, dincolo de retinerile de mai sus, da, mult din ceea ce propune el ca "filosofie" e foarte interesant. eu ii plac mai mult pe Eckhard Tolle, Chopra...
da, trebuie, zice-se, sa te iubesti intai pe tine ca sa poti avea relatii armonioase in care nu-ti proiectezi frustrarile. dar, si-aici vin dintr-o lunga polemica cu un alt varsator, nuanta multiplului raport: iubire de sine-iubire de celalalt-libertate-egoism e atat de fina incat rareori o gasim.. :)
eu am o problema cu mintea mea: nu tace si pace :D glumesc. am inceput sa o pot amuti la comanda, din ce in ce mai usor.
nu mai revad ce-am scris, caci sunt pe picior de plecare. scuzati eventuale erori de tastare sau sintaxa. :D
micaela:
erata: nuanta fina a unui raport echilibrat intre....
dar ati inteles voi ;)
silviu:
--- Citat din: Saturnianul din Marți, 25 Ianuarie 2011, 21:55 ---Acolo nu mai exista dragoste demult. Sau poate n-a existat niciodata. Aceia sufera nu din dragoste, ci din ceea ce ei isi inchipuiau ca este dragoste. Asta nu inteleg, nu reusesc sa vada multi: iubirea si suferinta se exclud reciproc. Nici una nu poate exista in prezenta celeilalte. Este ori iubire, ori suferinta. In mod natural, iubirea si suferinta nu sunt complementare. Complementaritatea lor a fost creata artificial de mintea umana si este intretinuta de aceasta.
--- Terminare citat ---
iubirea si suferinta merg mana-n mana; sau inima-n inima :( asta e opinia mea. si scriu/vorbesc din experienta.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă