Arhiva > Arhiva

Declaratie de iubire!

<< < (65/328) > >>

Saturnianul:

--- Citat din: micaela din Luni, 17 Ianuarie 2011, 07:50 ---zici?  :D da, cam asa e teoria...

--- Terminare citat ---

Nu, asa e practica. Ca ne furnizam motive pentru a o ignora sau modifica e alta discutie  :)

--- Citat din: micaela din Luni, 17 Ianuarie 2011, 07:50 ---
Si tocmai asta e iubire; sa-l iubesti pe celalalt in ciuda defectelor sale (fix asa cum e) si in ciuda faptului ca nu ai niciun "beneficiu" din partea lui (nu-ti satisface vreo nevoie, emotionala de ex.).

--- Terminare citat ---

Ce spui tu inseamna a-ti ignora propria individualitate, a te anula ca persoana. Imi pare rau, aia nu e iubire, e masochism. Cind nu te iubesti pe tine, nu poti iubi. Iubirea ta e schioapa. Iar iubirea veritabila nu implica suferinta de nici un fel, asta e o inventie a mintii umane. Una este sa iubesti un om in ciuda defectelor sale si cu totul altceva sa-ti fie imposibil sa traiesti frumos cu acel om. In primul caz e iubire daca ramai in continuare alaturi de el. In al doilea caz, e... orice altceva. Dar nu iubire. Iubirea implica frumusete, chiar daca nu astepti nimic in schimb. Lipsa unui beneficiu face parte din iubire. Suferinta, nu. Cind  ti-e "imposibil sa traiesti frumos" nu e iubire.

Femeile care ramin cu indivizi violenti si iau bataie in continuare, nu o fac pentru ca ii iubesc asa cum sunt, cu acest defect al lor. Iubirea lor a disparut demult, ele doar o disimuleaza. Locul ei a fost luat de frica si dependenta.

Iubirea implica satisfacerea unei nevoi emotionale, chiar daca oamenilor le place sa se pacaleasca cu tot felul de filosofii emotionante. Doar ca satisfacerea nevoii poate veni din exterior sau din interior. Oricum ar fi, repet, iubirea NU presupune suferinta. Cind apare suferinta, nu mai e iubire. Sunt doar masti.

steliana:

Iubirea implica satisfacerea unei nevoi emotionale
[/quote]

desi faci parte dintre oamenii pe care ii iubesc ...

ori esti lovit ...?
ori nu te-a lovit ...?

micaela:

--- Citat din: Saturnianul din Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011, 16:14 ---
--- Citat din: micaela din Luni, 17 Ianuarie 2011, 07:50 ---zici?  :D da, cam asa e teoria...

--- Terminare citat ---

Nu, asa e practica. Ca ne furnizam motive pentru a o ignora sau modifica e alta discutie  :)

--- Citat din: micaela din Luni, 17 Ianuarie 2011, 07:50 ---
Si tocmai asta e iubire; sa-l iubesti pe celalalt in ciuda defectelor sale (fix asa cum e) si in ciuda faptului ca nu ai niciun "beneficiu" din partea lui (nu-ti satisface vreo nevoie, emotionala de ex.).

--- Terminare citat ---

Ce spui tu inseamna a-ti ignora propria individualitate, a te anula ca persoana. Imi pare rau, aia nu e iubire, e masochism. Cind nu te iubesti pe tine, nu poti iubi. Iubirea ta e schioapa. Iar iubirea veritabila nu implica suferinta de nici un fel, asta e o inventie a mintii umane. Una este sa iubesti un om in ciuda defectelor sale si cu totul altceva sa-ti fie imposibil sa traiesti frumos cu acel om. In primul caz e iubire daca ramai in continuare alaturi de el. In al doilea caz, e... orice altceva. Dar nu iubire. Iubirea implica frumusete, chiar daca nu astepti nimic in schimb. Lipsa unui beneficiu face parte din iubire. Suferinta, nu. Cind  ti-e "imposibil sa traiesti frumos" nu e iubire.

Femeile care ramin cu indivizi violenti si iau bataie in continuare, nu o fac pentru ca ii iubesc asa cum sunt, cu acest defect al lor. Iubirea lor a disparut demult, ele doar o disimuleaza. Locul ei a fost luat de frica si dependenta.

Iubirea implica satisfacerea unei nevoi emotionale, chiar daca oamenilor le place sa se pacaleasca cu tot felul de filosofii emotionante. Doar ca satisfacerea nevoii poate veni din exterior sau din interior. Oricum ar fi, repet, iubirea NU presupune suferinta. Cind apare suferinta, nu mai e iubire. Sunt doar masti.

--- Terminare citat ---

Nu cred ca m-ai inteles. Nu vorbeam nica de suferinta ci de exact contrariul. Cand nu poti trai langa cineva caruia ii apreciezi multe calitati, din cauza, sa zicem, unor defecte sau pur si simplu a unor incompatibilitati, pleci tocmai ca sa nu lasi suferinta sa se instaleze si sa domine iubirea. nu poti trai frumos langa celalalt dar poti sa-l iubesti in continuare pentru ceea ce este, de la distanta. eu zic ca tocmai asta e iubire, cand nu astepti nimic si poti sa iubesti o fiinta chiar daca nu poti trai cu ea. Daca o iubesti numai pentru ca te face sa te simti bine, ca-ti satisface nevoi emotionale sau de orice alt fel, de fapt te iubesti pe tine alaturi de el, nu pe el. un exemplu real: iubesti pe cineva pentru ca e o fiinta speciala, cu o noblete rara, cu o inteligenta sclipitoare etc...dar stii ca nu-i poti suporta nervozitatea excesiva. nu ramai langa el fiindca stii ca, la un moment dat, asta va distruge toate sentimentele frumoase. pleci din relatie dar continui sa apreciezi si sa iubesti acea fiinta. unde-i suferinta aici? unde-i anularea propriei individualitati? (din contra) si de ce nu e vorba de iubire?
despre ce spui tu acolo eu zic ca e doar forma "interesata" de iubire, cea comuna, cea pe care o traim toti. Asta nu inseamna ca e cea "adevarata" ci cea mai "la indemana", de masa, nu de performanta, ;) "spiritualizata cel putin printr-o intelegere mai profunda a lucrurilor si o debarasare, pe cat posibil, de egoism si posesivitate.
asta-i opinia mea, adevarul meu subiectiv. dar n-am nica cu opinia ta.  :D

pfui, ce agasant e ca nu se vede scrisul; probabil ca oi fi comis erori de tastare.

micaela:
si-ar mai fi un exemplu personal. am divortat pentru ca nu puteam trai frumos alaturi de sotul meu, adica asa cum vad eu "frumosul", cu un confort interior si bucurie. In ciuda tuturor convulsiilor inerente unui divort si neintelegerii de catre celalalt a motivatiei divortului, eu  iubesc si am sa iubesc mereu fiinta de langa care am plecat, pentru ca, in esenta, e un om bun, cu destule calitati. Faptul ca suntem f. diferiti si ca impreuna nu puteam forma un cuplu armonios nu ma impiedica deloc sa tin in continuare la el. Aceasta e, cu siguranta, o forma de iubire, simpla, fara nevoi si asteptari.

silviu:

--- Citat din: micaela ---asta-i opinia mea, adevarul meu subiectiv. dar n-am nica cu opinia ta
--- Terminare citat ---
corect! fiecare iubeste in felul lui si de aici si diversitatea de opinii. unii sufera in dragoste, si nu ma refer la suferinta fizica produsa de pumnii sotului ori de tigaia sotiei, ci la framantarile sufletesti ale celui care iubeste. altii isi imagineaza ca iubirea si fericirea merg mana-n mana si tin o vesnicie. atunci cand ne indragostim, credem sau ne place sa credem ca am dat peste marea iubire eterna, uitand ca nimic nu poate fi vesnic.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă