Autor Subiect: Maroc. Circuit si sejur 7 - 16 octombrie 2017  (Citit de 40465 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline forfotici

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 24
Re: Maroc. Circuit si sejur 7 - 16 octombrie 2017
« Răspuns #60 : Marți, 03 Octombrie 2017, 20:45 »
Multumesc pentru informatii. De un an de zile citesc si incerc sa imi dau seama ce inseamna alta civilizatie, cu conceptii si trairi diferite de ale noaste, ale romanilor.  Numai la fata locului sper sa inteleg si sa ma "luminez". Abia astept. Vom fi 30 de oameni, pe care viata i-a adus impreuna pentru 9 zile. 30 de caractere diferite. Sper sa ne acceptam si suportam pentru ca aceasta "aventura" sa fie frumoasa, relaxanta, minunata, neobisnuita,  *|*. Depinde numai de noi sa ne simtim bine. Conditiile sunt create de un om pasionat de ceea ce face. Pe sambata, la ora 4,30 in Otopeni.  Mihaela.

Offline Vera Ra

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
« Răspuns #61 : Joi, 05 Octombrie 2017, 11:39 »
Buna ziua, Ioanaa. Eu plec cu masina maine, in data de 6, inspre Bucuresti. Plec de la Turda. Daca doresti sa mergem impreuna, m-as bucura. Numarul meu de tel. este 0731-999406

Offline ioanaa

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
« Răspuns #62 : Joi, 05 Octombrie 2017, 13:16 »
Multumesc, dar deja mi-am rezolvat plecarea.

Offline Filip

• Newbie
  • *
« Răspuns #63 : Vineri, 06 Octombrie 2017, 07:46 »
nu s-a discutat nimic despre pantaloni scurti sau bermude ,ma rog,ceva de bun simt oricum,daca este permis,ma gandesc ca suntem turisti,totusi,altfel am senzatia ca trebuie sa vin cu basmaua pe cap :slap:
si deasemenea despre reteaua de wi fi, avem la locatiile unde vom fi cazati?deoarece utilizarea internetului este f scumpa,10 euro pe zi fara tva,si pt apeluri primite 1,5 euro iar daca sunam noi,3 euro ,fara tva,

Offline wonderland

• Hero Member
  • Mesaje postate: 4883
« Răspuns #64 : Vineri, 06 Octombrie 2017, 08:18 »
Filip, ai dreptate, s-a discutat  despre  "pantalon lung usor si lejer. Nu blugi pentru ca va coaceti in ei, va fi cald..."
Bluze fara decolteuri, transparente etc.
Pentru cap: "sapca sau bandana. Sa fiti cat se poate de feriti de insolatie. " Deci, nu s-a discutat de basma.

Dar s-a discutat mult despre riscurile in caz ca nu se respecta tinuta recomandata.
Fara gluma, variante sunt.
Stii cum e, cand mergi singur iti asumi orice risc doresti, cand esti in grup nu poti afecta programul sau sa-i pui pe ceilalti in situatii neplacute sau chiar periculoase.
Hai, ca sunt solutii! Poate mai intra dintre fetele participante si povestesc ce si-au luat ele in bagaj  :strong:

PS: Desi, daca nu gasesti vreo basma sa-ti placa, la noi, poti apela la o varianta moderna de turban :angel:

ma gandesc ca suntem turisti,totusi

Nu te mai gandi! Citeste recomandarile lui Gigi si ia-le ca atare!

reteaua de wi fi, avem la locatiile unde vom fi cazati?

Nu stiu sa spun, dar cred ca e un exercitiu bun sa ne pregatim sa supravietuim si fara. sau mai...rar si scurt.
Ia-o ca pe o calatorie in alt timp si spatiu. La cat aveti de umblat si cate de vazut, cred ca nici n-o sa fie timp de navigat pe net. Zic si io, ca una care ma bucur sa fac astfel de exercitii ori de cate or pot. >:D
asta-i viata nu le poti avea pe toate. iar unele lucruri cer...sacrificii.  :crazy2:
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline Filip

• Newbie
  • *
« Răspuns #65 : Vineri, 06 Octombrie 2017, 08:42 »
multumesc pentru incurajari :thumbup:
toutsi imi voi lua basmaua cu mine,asta ca sa nu créez problčme grupului in cazul in care as fi prea provocatoare :yeah:
si,sa nu va ganditi ca nu voi avea si palaria la mine,una asa de vacanta,dar am pretentia sa mi mai cumpar una smechera din africa, ca sa vedeti ca ma incadrez in tipicul calatoriei :D
si in concluzie,este o provocare sa nu am net, wi fi,si......pantaloni scurti :'( :'( :'( :'(rit

Offline wonderland

• Hero Member
« Răspuns #66 : Vineri, 06 Octombrie 2017, 08:54 »
 ;)
Filip,m-am mai gandit. Poti sa iei o pijama cu pantaloni scurti. Doar sa nu iesi din camera cu ea.   :magic:
Cat despre wi fi, ne-am cam invatat rau. doar prin Romania e asa o lafaiala, din ce stiu eu.
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline Filip

• Newbie
  • *
« Răspuns #67 : Vineri, 06 Octombrie 2017, 08:55 »
auuuuuu :worthy:

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13835
« Răspuns #68 : Vineri, 06 Octombrie 2017, 09:05 »
My God sau Allah (pt ca acolo plecam?!  ::) :)) Din ce explicatii am dat eu, cum de s-a tras o astfel de concluzie...ca trebuie sa va "imbroboditi" cu basmale...??? ??? Pantalonul lung il recomand intotdeauna pentru ca este o protectie inainte de toate...nu doar ca acopera anumite zone. Marocul am mai spus-o, v-au confirmat in feed-back-urile celorlalte actiuni si cei care au mai fost, nu este o tara habotnic musulmana. Dar exista anumite reguli care feresc de orice situatie proasta. Responsabilitatea organizatorilor si a insotitorilor de grup este singuranta, de asta informam, explicam...nu sa inducem anumite stari....

Despre internet nu era nevoie sa informez. Nu pot scrie un roman aici.... ::) Sunt toate hotelurile nominalizate, recomandarea mea era sa vedeti unde stati. Daca dati un search pe fiecare, o sa vedeti serviciile pe care le ofera. Asa s-ar fi vazut ca aveti wifi gratuit in toate acestea.

Offline wonderland

• Hero Member
« Răspuns #69 : Vineri, 06 Octombrie 2017, 09:12 »
Gigi, si tu acuma. Cand parea ca am convins-o pe Filip ca si sunt si basmale frumoase (la noi sau la destinatie) si ca exista viata si fara net, o vreme :)
 :kissing: :kissing: :kissing:

Filip, iata ca ai doar vesti bune: si wi fi si pantaloni scurti (chiar daca doar in camera, de pijama) :giggle:
Enjoy! :kissing:

Offline noiembrie

• Hero Member
  • Mesaje postate: 759
  • Bine ai venit in grupul nostru!
« Răspuns #70 : Vineri, 06 Octombrie 2017, 09:20 »
Hop si eu...
Filip e fata cu palariile multe cumparate la Sibiel...
Unele au necesitat timp...pentru a fi modificate.

Pasiunile astea...nici o rautate.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #71 : Vineri, 06 Octombrie 2017, 09:24 »
Hi hi hi  ;D ;D ;D
Recunosc, imi era frica sa nu intru intr-un autocar si sa vad doar capete invelite in basma... ::) ::) ::)

Pantaloni scurti se pot purta, dar in Marrakech si Agadir. Acolo sunt asa cum explicam deja statiuni internationale, de 40 ani tot vin turisti acolo si s-au obisnuit cu moda noastra...Dar si acolo cu un pantalon scurt decent...Mi-a scris odata cineva ca de ce am mentionat sa fie decent, ca ea e femeie serioasa si nu ar purta ceva scurt scurt...Pai eu de unde sa stiu fiecare participant cati ani are, cat de neconformist se imbraca...? Eu imi fac datoria sa informez si o faca in felul simplu, direct, general...

In Maroc puteti purta cele mai frumoase palarii...nimeni nu are treaba cu voi...Decat daca sunt din acelea cu fructe pe ele...S-ar putea sa va mai ia cineva cate o cireasa... :)

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #72 : Vineri, 06 Octombrie 2017, 10:43 »
Acum, ultima suta! Va rog mult...fara emotii, fara ganduri...ce va fi cum va fi, cu ce o sa ne intalnim acolo. Stiu ca pentru voi Marocul pare ceva foarte indepartat, necunoscut si nu prea bine inteles. Ati citit pe blog-uri, pe povesti de calatorie, pe "am fost acolo" si mai stiu eu pe ce alte forme de "raspandire" a ceea ce a trait fiecare...Am citit si eu din curiozitatea de a afla cum vad altii Marocul...

Si va spun cinstit ca ce s-a scris nu prea seamana cu realitatea...cu mici exceptii. Majoritatea vad o singura latura, cea ultra-turistica, au fost cu agentii sau in one day trip-uri. Si au fost carati prin medine, kasbach-uri, cu intentia de a li se baga pe gat produse din care ghizii locali si insotitorii de grup isi iau comisioane...Marocul nu inseamna doar medine, ganditi-va cum la noi ar veni un neamt si ar fi dus la talciocuri si prin piete deschise...Ce ar crede despre noi? 

Marocul are, lasand la o parte"deranjul vizual al dezordinii prezente in multe locuri", un farmec aparte...Doar ca trebuie sa-ti fie aratat si sa stii sa-l gusti. Bucuria mea a fost sa dau de acest ghid Mohamed, care este foarte altruist, foarte prietenos (contrar infatisarii), sensibil, excelent documentat si deschis sa explice lucruri pe care nu ai cum sa le afli decat de la cineva de acolo, care le cunoaste intim.

Imi plac culorile Marocului, aroma mancarurilor, frenezia pietelor, arhitectura riad-urilor...imi plac multe multe...De aceea ma intorc de fiecare data cu drag...Asa o sa fie si acum...Abia astep sa calc docul Tangierului, sa vad multimea aceea furnicand prin port, apoi prin Kasbach-ul lui Delacroix.

Ca sa-ti placa cu adevarat Marocul trebuie sa fi un pic nonconformist, sa-ti placa sa intelegi lucruri cu care nu esti obisnuit, sa fi tolerant cu alte religii, sa fi pregatit...Daca esti o persoana care lasa capul in jos si pune mana la nas cand trece prin Venetia, in loc sa admire bogatia arhitecturala, atunci e greu sa-ti placa Marocul. Unele lucruri frumoase si bune se descopera dand o coaja, indepartand un invelis...pt a ii vedea miezul...

Este foarte safety...cine a fost in Sahara a vazut asta, chiar si in zone foarte izolate, de simti in siguranta cu ei. Atata timp cat ii respecti, cat nu deschizi discutia despre religie, terorism, stil de viata islamic, nu ai nici cea mai mica problema. Se poarta foarte frumos cu tine, multi stiu de Romania, multi dascali au predat acolo prin anii 70. Stiu de Hagi...sunt mari amatori de fotbal, desi nu prea au echipe bune...

Imi doresc mult sa va ofer o vacanta frumoasa, sa cunoasteti Marocul intr-un mod placut, facut pe indelete...Cu timp de fotografiat, de shopping, de relax. Am sa impart timpul in asa fel incat sa puteti si vizita si cumpara si face o baie...Subliniez insa, grupul fiind mare este nevoie ca reactiile voastre sa fie in timp...Fixam niste ore de intalnire - trebuie respectate, mergem in vizita - stam impreuna, nu intram lateral prin magazine...Timpul de shopping o sa fie separat, nu se intersecteaza deloc cu cel de vizitare. Asa ca rugamintea mea este sa nu-mi cereti sa oprim undeva ca ati vazut ceva care va place. Nu se poate, sunt 30 de persoane, nu putem astepta...

Acum despre maine, va promiteam ca revin cu informatii cu privire la prima zi. Am purtat o corespondenta mai lunga cu agentia partenera si am agreat si fixat impreuna traversarea Gibraltarului la ora 15.00 (ora Spaniei). Pentru a ajunge insa la timp (in port trebuie sa completam formularele de viza), apropo sa aveti cu voi la indemana un pix pentru completarea formularului este nevoie sa ne miscam foarte repede si in aeroport la preluarea bagajelor si la iesirea din aeroport la imbarcarea in autocar si in pauza pe care o s-a avem pe traseul pana la Tarifa.

Deci orele vor arata asa:

10.20 - aterizarea preconizata (sper mult sa nu avem intarziere)
10.50 - preluarea bagajelor de pe banda, regrupare (in acest timp toaleta, pt ca urmatoarea posibilitate va fi doar peste 2 ore)
11.00 - 11.30 - imbarcarea in autocar
11.30 plecare spre Tarifa
12.45 - pauza 30 minute
14.00 - ajungem in port la Tarifa
14.00 - 14.30 - stti grupati, eu impreuna cu agentul de ferry o sa va pregatesc biletele, voi in acest timp va trebui sa ccompletati formularele de viza)
14.40 - imbarcare ferry
15.00 - traversare Tarifa - Tangier (dureaza cca 50 minute, ora la care ajungem este 15.00 ora Marocului - una diferenta fata de Spania)
Pe ferry - obtinerea vizei! Ne asezam imediat la rand, la ghiseul vamal de pe ferry. Nu va asezati, nu alergati pe punte sau in alt loc! La coborare aveti nevoie de viza!
15.00 - coboram de pe ferry in grup, nu mergeti nicaieri individual, intram in zona de verificare bagaje si documente, dupa care iesim din port IMPREUNA CU TOTII.
Vom fi asteptati de Mohamed, ne imbarcam in autocar si posibil sa incepem turul orasului, sau facem check in-ul. O sa decid acolo, functie de timp...

In aceasta prima zi mergem sa schimbam bani, sa aveti dirhami la voi. Cca 150 EUR fiecare, nu mai mult. Daca vreti sa faceti cumparaturi din bazare, este mai bine in EURO, puteti evlua mai usor decat in dirhami. Daca va raman dirhami ii cumpar eu, anul viitor mai merg de doua ori...

Deci vedeti: timpul este foarte strans, nu avem timp de mancare la restaurant, nici de alte opriri de toaleta decat aeroport - o pauza pe autostrada, port Tarifa. Luati in rucsac asa cum v-am recomandat: sandviciuri sau altceva de mancare cu voi (pe avion nu se primeste), fructe, ce credeti ca aveti nevoie pt a va potoli foamea pana la 19.00. 

M-am uitat pe vreme: la Tangier o sa fie 22 de grade, innorat dar cu sanse zero de ploaie. Totusi, recomandarea mea este sa aveti in acel rucsac si ceva usor de ploaie (o pelerina, o foita vant-ploaie). Imbracati-va comod, cat mai usor. O sa ramaneti asa pana seara la 19.00. Incaltaminte in care sa puteti merge pe pavaj de piatra, nu tocuri, nu ceva care sa va straga, nu ceva nou, nu ceva care sa va dea disconfort.

Eu plec din seara aceasta la Bucuresti, nu vreau sa risc in nici un fel ajungerea la timp pe aeroport. Pot aparea o multime de probleme pe sosea si nu vreau emotii...Sper ca si voi v-ati luat aceleasi marje de siguranta, astfel incat sa ne vedem cu totii, maine pe aeroport, la ora anuntata. Repet si subliniez: nu va bazati ca cineva va asteapta, ca ati auzit ca asa trebuie...Nu, nu trebuie, in cazul intarzierii turistului, nici insotitorul de grup, nici agentia nu au nici o responsabilitate din tot ceea ce decurge din sosirea dupa ora anuntata. La ora fixata o sa impart biletele, mergem la check si intram...Vreau sa incep cu dreptul!  :)

Va doresc tuturor calatorie buna pana la aeroport, de oriunde ati veni! Lasati problemele, hachitele, tabieturile acasa, imi doresc pt grup armonie! Sa fim ca un grup mare de prieteni! Let's travel!  :dance: :thumbup: *|*

Offline Liliana Tudorache

• Full Member
  • Mesaje postate: 175
« Răspuns #73 : Vineri, 06 Octombrie 2017, 10:59 »
Multumim, si tie drum bun pana la Bucuresti. Sa lasam gargaunii acasa si  hai sa incepem aventura ! Chiar am emotii, o fi de la varsta cu ... basmale?

Offline Dana C

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 48
« Răspuns #74 : Vineri, 06 Octombrie 2017, 11:04 »
Va scriu ca in om care a trait Marocul in aceasta primavara, inclusiv desertul!
Plecati cu emotia intalnirii unei tari boeme, cu in farmec care te face se reevaluezi nevoile, starile,dorintele....
Noi am aterizat in Casablanca, nu am vazut nimic din ce se spune ca nu este ok, ordinea sau curatenia.In mintea mea erau doar replici din filmul Casablanca.(pe care l-am revazut inainte de a pleca)
Traiti ca ei, bucurati-va ieftin ca ei si nu veti regreta.
Nu va mai ganditi la asa de multe amanunte,poate specifice europenilor!
Eu am plecat din Maroc cu lacrimi in ochi, asa cum avea si ghidul marocan pe care il veti intalnii!

Vacanta frumoasa!