Am ales si o sa aleg cazare in riad-uri considerand ca asa aduc oamenii mai aproape de realitatea, de atmosfera, asa pot simti mai intim exotismul dat de arhitectura aceea fantastica, cu tavane sculptate in cedru, pictate in culori vii, cu frize migalos lucrate, cu zelij si marmura...Am vrut sa adun grupul, sa-l rup de ce e afara, sa poata inchega, in intimitatea aceea minunata...
Din pacate de data aceasta am simtit ca nu mi-a iesit...

Asta a fost dezamagirea mea din aceasta excursie...S-a pierdut atunci un moment important, din pacate cei "galagiosi" si neimpresionati, au reusit sa dilueze entuziasmul celorlalti...Firdaous este un loc fantastic, rupt din "O mie una de nopti", dar ca orice loc, fie el cat de frumos, trebuie insufletit pentru a fi cald si placut...Vazand atmosfera care semana cu asteptarea din gara, nu-mi venea sa cred ca e acelasi loc, unde cu un an in urma auzeam chicote de bucurie, lumea nu-si dadea loc sa faca poze, sa se bucure...A fost atunci o atmosfera extraordinara...Acum insa...
M-am bucurat insa sa vad in Arabesque total altceva...Acolo s-a si creat un mic grup, pe care l-am simtit unit si legat pana in final...Si credeti-ma, cei care ati regretat ca nu ati ales sa aveti incredere in mine si sa veniti in Arabesque, asta nu s-a intmplat datorita unei diferente dintre cele doua locatii...Nu, si ar trebui sa va ganditi la asta...Imi pare rau de cei din Firdaous care si-ar fi dorit sa guste altfel atmosfera de acolo, i-am vazut placut impresionati de arhitectura si decorul fantastic, dar in acelasi timp deceptionati de ceea ce au vazut in jur...Noroc ca pana in final efectul acela a trecut si pana la urma ei, cei veseli, au determinat atmosfera generala...
Cateva imagini, luate pe "furis" din El Firadaus: