Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Excursie Sardinia - Corsica 24 septembrie - 1 octombrie 2017
Gabi p:
un filmulet - Corsica - filmare cu drona
https://player.vimeo.com/video/154888640
admin:
Din pacate, asa cum s-a intamplat acum 2 ani cu excursia noastra din Azore, cand TAP-ul s-a retras din Romania, iar toate agentiile inclusiv Bon Voyage au fost lasate sa se descurce cum au putut cu rezervari, grupuri etc, asa am patit acum cu Air Berlin. Ceea ce in urma cu 2 saptamani aparea doar ca zvon, acum s-a adeverit, Air Berlin se retrage din Romania... ??? :( https://boardingpass.ro/air-berlin-inchide-zeci-de-rute-in-urma-planului-de-restructurari-se-retrage-si-din-romania-din-25-februarie
Normal trebuia sa fim mutati pe Eurowings, o divizie a Lufthansa, dar am aflat ca in 25 septembrie...nu au zbor. :-[ Singura varianta a fost sa acceptam mutarea pe Eurowings dar cu plecare pe 24 septembrie in loc de 25.
Noul program de zbor primit acum de la ei este urmatorul:
La plecare:
LH 1657 24 SEP OTP MUC 6:25 7:25
Conexiune cu EW 1850 24 SEP MUC OLB 11:45 13:30
iar la intoarcere:
EW 1851 01 OCT OLB MUC 14:10 16:00
LH 1656 01 OCT MUC OTP 22:05 01:00
Sosirea cu o zi mai devreme in Olbia a insemnat rezervarea unei zi in plus de cazare (24/25) la hotelul din Olbia Geovillage Sport Wellness&Convention (acelasi la care avem 25/26) si preluarea microbuzului cu o zi mai devreme decat in varianta in care zborul era pe 25 septembrie.
Ca si atunci in Azore, desi ca agentie nu avem nici o vina, am preluat o mare parte din costurile suplimentare, ramanand insa ca fiecare dintre voi cei inscrisi sa achitati o diferenta de 30 EUR. Stiu, e neplacut, sunt situatiile care imi plac cel mai putin eu care tin sa nu fac nici o modificare la ce spun si promit, aici insa nu a depins insa de noi.
Ma gandesc ca mai sunt 8 luni pana atunci si sper sa va puteti aranja liber pt 24/25 si ca poate acea zi nu este privita ca un cost suplimentar ci ca una in plus la vacanta.
Nu am facut nici o modificare pe site si forum, astept sa va uitati si sa comparati si doar apoi o sa operez. Samiza sau una dintre fete o sa va si sune sa va anunte de modificare, explicand in mare cam ce am scris eu aici.
IuliaT:
Ok asta e viata
codrina:
Abia astept. ....offfff. ..cât mai este pâna în septembrie...
admin:
Poimaine plec spre Islanda si nu am sa ma intorc la birou pana la plecarea in Sardinia. Asa ca va transmit de acum toate detaliile de intalnire, calatorie, program.
Incep cu bagajul ca acolo mi-e cel mai teama. Sper ca s-a inteles foarte bine ca intr-un microbuz de 8 locuri spatiul de bagaje este limitat. Am anuntat, cu un an inainte, la lansarea actiunii: "Bagajul trebuie sa fie mic pt a incapea in microbuz (spatiul intr-unul de 8 + 1 este foarte limitat). Este acceptat un singur troller cu dimensiunea maxima: 60 x 40 x 28 cm, cca 18 kg si un mic rucsac. Tineti va rugam cont de acest amanunt foarte important si dorim sa evitam orice situatie sensibila si neplacuta. Este nevoie sa intelegeti ca in situatia in care veniti cu un bagaj mai mare decat dimensiunile comunicate nu o sa avem loc in microbuz si veti fi nevoiti sa va descurcati singuri, pe cheltuiala proprie cu transportul aeroport - hotel si invers Nu este potrivit intr-o plecare in vacanta sa plecam cu astfel de probleme..." Si nu este vorba doar de incaput, ganditi-va si la manipulare, trebuie sa le luati de la microbuz si sa le duceti in camera si asta aproape in fiecare zi. Echilibrati continutul bagajului, reducandu-l la necesitate.
Recomandam si un mic rucsac, in care sa va intre cele necesare schimbului de plaja, o sticla de apa, un fruct, ceva de omorat foamea. Nu uitati de acest amanunt.
Intalnirea pentru plecare: 24 septembrie, duminica ora: 4.10 am - pe aeroportul Henri Coanda Bucuresti, Cafeneaua Lavazza, Plecari Internationale.
Document de calatorie. Eu am sa aduc la aeroport biletele de calatorie si asigurarile. Voi trebuie sa aveti la voi doar CI sau (si) pasaport. Eu recomand de regula ambele, pentru ca in situatia pierderii/furtului unuia sa va ramana alternativ celalalt. Verificati valabilitatea.
Bani. Nu umblati cu multi bani cash la voi. Aveti posibilitatea platii cu cardul, a retragerii numerar, nu va luati o grija pe cap, ce faceti cu banii...
Imbracaminte, incaltaminte. Ca de fiecare data cand e vorba de mers pe jos, fac recomandarea de a avea la voi un pantof sport, ideal trekking cu talpa vibram. Si de schimb ceva la fel sport, cu o talpa care sa aiba aderenta.
Imbracaminte la fel, sport, este cea mai comoda la astfel de excursii.
Luati costume de baie, prosop, slapi, sper sa avem vreme buna sa facem baie si plaja.
Vremea se anunta si cu ceva averse, sa aveti haine impermeabile si de vant.
Medicamente. Drumurile din Sardinia si Corsica sunt inguste si multe serpuiesc, daca stiti ca aveti rau de masina luati ceva cu voi care sa va ajute sa treceti de starea rea.
Puneti de asemenea in trusa ceea ce credeti ca aveti nevoie in caz de o raceala, o durere de cap, o indigestie. De asemenea pt stari alergice. Nu e rau si un leucoplast.
Comunicare. Introduceti numarul meu in memoria telefonului, astfel incat sa ma puteti suna acolo, in situatii neprevazute. Nu sa-mi spuneti ca ati ramas in urma, sau ca v-ati pierdut pt ca ati intrat intr-un magazin si la iesire nu i-ati mai vazut pe ceilalti. Imi spunea in Madeira una dintre participante ca doar de aia avem telefon, daca ramane in urma sa ma sune sa ma intrebe pe unde s-o ia...Nu pot sa cataloghez decat intr-un singur fel modul asta de a gandi, ca "lasa ce e daca am parasit grupul, ghidul are responsabilitatea mea si trebuie sa ma astepte". Va spun ca nu e asa, ghidul sau insotitorul de grup, pentru ca asta sunt eu, nu are nici o obligatie in acest sens. Anunta programul, traseul, daca cineva se pierde din vina lui, la modul intentionat, nu are decat sa mearga la hotel sau sa-si continua vizita singur.
Reguli de calatorie in microbuz
- nu intarziati, nu-i faceti pe ceilalti sa va astepte; nu exista sfert academic, asta este o prostie inventata de cei care nu au respect.
- locurile in microbuz se schimba tip suveica, la fel ca la volei. Nu am sa mai admit locuri "dedicate" si "ocupate". Avem multi km de facut, vreau ca fiecare dintre voi sa aiba posibilitatea de a sta in fata.
- pe microbuz nu se consuma: mancare de orice tip (sandvici, biscuiti, fructe etc) si nici cafea sau sucuri care pot pata pe cei din jur. Oprim, avem destule pauze, atunci este timpul pt a servi ceea ce aveti la voi
Programul este dens. Traversam 2/3 din Sardinia si urcam pana aproape in nordul Corsicai. Avem multi km de facut cu microbuzul, nu-i putem scurta, pentru ca trebuie sa ajungem la urmatoarea cazare. Si sa vedem tot ceea ce ne-am propus. Am intalnit in excursiile mele si atitudinea aceea de "hai sa facem totul mai lejer, sa nu mai trecem peste tot; mai bine stam la o terasa". Trebuie inteles ca mie imi este mai comod sa stau, decat sa conduc si sa umblu pe jos, dar pentru ca sunt o persoana caruia ii place sa respecte ceea ce a promis, trag de mine si de grup sa vizitam tot ceea ce e in program. Sunt multi care-si doresc asta, fac efort un an intreg sa stranga banii pt o excursie de acest fel si nu as putea justifica in nici un fel anularea unor obiective. Asa ca mergem peste tot, iar acolo unde este vorba de umblat mai mult pe jos, da este posibil, fara nici o suparare nici pt mine nici pt ceilalti, sa se ramana intr-un loc de unde sa fie apoi preluati. Fara insa sa afecteze programul. Deci va rog mult nu ma demotivati, plangandu-va ca plecam prea de dimineata (nu o sa fie inainte de 9.00), ca sunt prea multe obiective, ca hai la plaja, sau la cumparaturi, sau pe o terasa. Avem si plaja si shopping dar moderat, la nivelul unei excursii de 1.000 de euro. Programul este acum cel corectat de programul de zbor.
Mancare. O sa facem in asa fel incat sa oprim in jur de ora 14.00 sa servim pranzul si sa ajungem la locatii seara astfel incat cina sa se ia pana la 20.00. Trebuie inteles insa ca suntem intr-un circuit, ca timpul este limitat, ca nu ne putem asterne la mese lungi...Nici nu hapaim si mancam in graba, pt ca sunteti in vacanta, nu la maraton, dar asa cum spuneam nici nu ne putem permite mai mult de o ora, o ora si un sfert de masa la pranz. Cine doreste sa ia masa in alt fel, mai pe strada o poate face fara probleme si eu prefer asta. Nu-mi place sa-mi incarc stomacul la drum. Prefer ceva usor... Ca de obicei oprim la magazin, luam apa, sucuri, bere, vin, fructe.
Imi doresc mult sa va ofer o vacanta minunata, ma stiti cum sunt. Asta inseamna ca o sa fac orice efort pt a face tot ceea ce v-am promis, o sa fiu in jurul vostru, va dau informatiile necesare, va protejez cum stiu eu mai bine. Depinde insa si de voi, de modul in care comunicati intre voi, cu mine. Incercati sa lasati tot ce e rau acasa, probleme, tabieturi, tafne, orgolii etc. Veniti simplii si placuti, deschisi si comunicativi. Si sa vedeti ce vacanta frumoasa o sa aveti! :dance: *|* :thumbup:
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă