Arhiva > Arhiva

Anunturi ale userilor

<< < (54/111) > >>

Saturnianul:
Seara bună umanilor, am ajuns şi eu ceva mai înainte acasă deşi intenţia mea era să mai ramîn şi astăzi pentru o mică plimbare prin cele păduri sibielene :) dar cum vremea a fost potrivinică şi ploua bacovian  :'( am luat-o spre Bucureşti. O scurtă escapadă tot am făcut pe drumul de întoarcere, cînd mi-am cocoţat Roşcovana pe o costişă (bag seama că ţine şi la offroad-eală gagica ;D), am parcat-o pe un mic tăpşan şi printre pîrîiaşele ce curgeau pe drumeag m-am dus la un pîlc de stejari (singurul din zonă, l-am rugat pe Gigi să mi-l arate, mulţumesc!) să culeg nişte frunzoase.

Aşa cum spunea şi @admin, am pus la punct structura noului site şi a platformelor de comunicare, deci se anunţă ceva schimbări la orizont... :)

PS: Cei care ajungeţi pe acolo (aviz "plecăreţilor" la Viena, am înţeles că înnoptaţi la Sibiel  ;)) şi aveti poftă de ceva dulce, încercaţi clătitele cu gem. Sunt bestiale, nici acasă n-am mîncat clătite aşa bune. Aseară am cerut două porţii şi cu greu m-am abţinut să nu mai cer şi azi dimineaţă una  :D

almi_gabi:

--- Citat din: Saturnianul din Duminică, 27 Iunie 2010, 18:05 ---Aşa cum spunea şi @admin, am pus la punct structura noului site şi a platformelor de comunicare, deci se anunţă ceva schimbări la orizont... :)

--- Terminare citat ---

Sa ne dai si instructiuni de utilizare.... ;D

--- Citat din: Saturnianul din Duminică, 27 Iunie 2010, 18:05 ---PS: Cei care ajungeţi pe acolo (aviz "plecăreţilor" la Viena, am înţeles că înnoptaţi la Sibiel  ;)) şi aveti poftă de ceva dulce, încercaţi clătitele cu gem. Sunt bestiale, nici acasă n-am mîncat clătite aşa bune. Aseară am cerut două porţii şi cu greu m-am abţinut să nu mai cer şi azi dimineaţă una  :D

--- Terminare citat ---

Clatite cu gem ... preferatele mele! :D

Manfred:

--- Citat din: awana din Duminică, 27 Iunie 2010, 18:16 ---
--- Citat din: Saturnianul din Duminică, 27 Iunie 2010, 18:05 ---Aşa cum spunea şi @admin, am pus la punct structura noului site şi a platformelor de comunicare, deci se anunţă ceva schimbări la orizont... :)

--- Terminare citat ---

Sa ne dai si instructiuni de utilizare.... ;D

--- Terminare citat ---

Nu e nimic de speriat!  :)
Va fi un format nou, mai bine structurat, dar si cu functionalitati suplimentare.
Speram si mai atractiv!

Saturnianul:
Apropo de ce spunea Gigi, despre nepăsarea şi imbecilismul autorităţilor:

"Timp de 16 ani am avut împreună cu familia mea o pensiune pe lângă Arad. Am avut 7 camere pentru turiști. Sub toate guvernele şi toate partidele a trebuit să contribuim la fondurile de spagă ale inspectorilor de la Garda Financiară, care își făcuseră obicei să ne viziteze regulat. O dată când am refuzat să plătim, ni s-a dat o amenda de 10 ori mai mare decât taxa de protecție. Când i-am chemat înapoi, ne-au zis: “ei, vedeți ca puteți sa fiți înțelegători?”.

Anul trecut a fost dezastru. N-au mai venit turiști, cheltuielile au crescut şi practic eram în faliment. Am scăzut preţurile dar degeaba. Şi peste şpăgi a venit şi statul cu forfetarul. Atunci m-am hotărât să termin. Am luat ce bani mai aveam, am lichidat tot şi am cumpărat o proprietate în Ungaria lângă Pecs. Aici terenul costă doar 500 de euro metrul pătrat (in România costa 700 de euro). Dar cel mai mult mi-a plăcut atitudinea autorităților. M-au ajutat cu absolut orice. Pentru că nu citeam maghiara bine, au trimis pe cineva de la Primărie să mă ajute să citesc actele necesare şi să le completez. Mi-au spus: “doamnă, e în interesul nostru să vă deschideți o afacere aici. Nu vedeți ce criză e?”. Autoritățile sunt vesele, prietenoase, nimeni nici nu visează să te amenințe.

Acum am flux permanent de turiști. Culmea este că vin mereu chiar din Ardeal de la mine. Preferă să-şi facă aici concediile, pentru că e mai ieftin şi mai civilizat. Așa că mă mai uit la televizor la cei din București, cum se sfâșie între ei ca câinii (cu Băsescu, cu bugetarii, cu PSD, cu PNL) şi mă bucur că am scăpat din nebunia lor. Puţin îmi mai pasă aici de ei. Bine că am scăpat. Trebuia să plec de mult."

Restul articolului, aici: http://standard.money.ro/macro/romani-imbogatiti-va%E2%80%A6in-ungaria-din-ciclul-oriunde-e-mai-bine-ca-acasa-8375.html

Autorităţile de la noi, începînd cu preşedintele şi terminînd cu ultimul funcţionăraş cu oarecare putere de decizie, sunt incapabile să priceapă că pentru a avea un buget bogat înseamnă să ai cît mai mulţi agenţi economici capabili să-şi plătească contribuţiile. Ori pentru asta, trebuie să-i ajuţi DEZINTERESAT, nu pe cumetrii politice, şi să le creezi condiţiile optime pentru a-şi dezvolta afacerile. În nebunia lor, autorităţile noastre fac exact contrariul, alungîndu-i, nu mai raţionează că prin această atitudine practic îşi taie singure craca de sub picioare, reducînd sursa de venit care reprezintă inclusiv salariile lor.

Autorităţile altor ţări au înţeles că soluţia corectă pentru a trece prin criză şi a asigura bunăstarea bugetului, şi implicit a lor, nu e aceea de a lua tot ce se poate de la puţinii care mai au ceva de dat, ci de a atrage cît mai mulţi pe care să-i ajuţi să aibă ceva din care să-ţi poată da şi ţie. Şi tot ceea ce au oferit aceste autorităţi e respect şi tratament civilizat.

almi_gabi:
Saturni – Romania este totusi tara tuturor posibilitatilor -  coruptie, somaj, inflatie ,etc- asa ca ce sa ne mai mire incapacitatea autoritatilor de a atrage investitii, de a asigura un mediu legal stabil.

Mai bine majoram TVA-ul ! Alta gaselnita!

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă