Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Sicilia. Excursie 8 - 14 mai 2017

<< < (6/11) > >>

simo arad:
Buna dimineata, Gigi nu sunt postate filmuletele, sau eu nu le pot accesa pe telefon sau laptop :(. Am incercat si ieri. Te rog verifica. Multumesc.

Rentzi:
La mine merg fara probleme.
Sunt 2 - 3 zile "dense" in program sau mai degraba "lungi".

totoescua:
Simo , eu le deschid pe I-PAD foarte bine .

admin:
Simo, imi pare rau, este posibil ca pe anumite device-uri sa nu se vada. Eu le vad de pe lap-top-uri, de pe Android, dar intradevar nu le vad de pe Iphone. Nu am ce face, asta este platforma probabil ca sunt anumite incompatibilitati...Are acum deja 2 upgrade-uri facute, dar mi-a fost teama sa le fac, urmeaza ca saptamana viitoare sa salvez totul si sa le fac...Poate atunci o sa fie altceva.

Intre timp va mai scriu despre ceva, am sa ma opresc acum la ziua cu croaziera spre insulele eoline.

Incep cu o recomandare: daca stiti ca aveti rau de mare sau daca nu ati calatorit mai mult sa va puteti da seama daca aveti acele senzatii neplacute create de tangaj, este bine sa aveti in bagaj niste medicamente care sa va amelioreze starea. Este bine ca profilactic sa luati asa ceva, pentru a nu va transforma ziua dintr-una minunata intr-una cu rau si disconfort. Trebuie sa stiti ca uneori marea in acea zona de la stramtoarea Messina pana la insule este destul de agitata. Iar valurile care clatina ambarcatiunea creaza senzatia de dezechilibru si apoi de rau...

Insulele Eoliene

Insulele Eoliene se afla in patrimoniul Mondial Unesco fiind unul dintre obiectivele principale de turism a coastei nordice a Siciliei. Arhipelagul cuprinde 7 insule principale, toate vulcanice si toate diferite. Uneori se intalnesc sub numele de Insulele Liparice, luandu-si numele de la cea mai mare si mai populata insula, Lipari.

Insulele Eoliene fac parte din cea mai activa falie vulcanica din Europa care tine de la Vulcanul Vezuviu din nord pana in sud la Etna, pe coasta estica a insulei. Aspectul actual al insulelor este rezultatul activitatilor vulcanice de pe aceasta falie de-a lungul unei perioade de peste 250.000 de ani; momentan arhipelagul cuprinde doi vulcani activi: Vulcano si Stromboli, cel de-al doilea fiind cel mai activ vulcan din Europa (unii spun ca din lume) el fumegand aproape constant.

Exita doua variante de excursii de o zi, Lipari+Vulcano sau Panarea+Stromboli. Prima are o durata mai redusa, a doua ofera imagini senzationale cu vulcanul aflat intr-o eruptie constanta.

Ca tarife:
Lipari + Vulcano = 50€ / pers
Panarea si Stromboli = 80€/pers

Lipari, Vulcano, Stromboli:

! No longer available

Daca nu puteti deschide filmuletul, intrati pe youtube si cautati cu: "The Aeolian Islands, Lipari, Vulcano, Stromboli, Sicily Italy 2015 short film by Exchange"

Insula Lipari:

! No longer available
Daca nu o puteti deschide, cautati pe youtube cu: "Island of Lipari, Lipari (Italy) - Travel Guide"

admin:
Unul dintre orasele pe care urmeaza sa le vizitam in aceasta excursie este Siracuza. Locul in care s-a nascut si a trait Arhimede. Asezarea pastreaza vestigii grecesti, multe dintre ele mai bine pastrate decat cele din Grecia...

Un filmulet despre acest orasel:

! No longer available

De pe youtube: "Syracuse Vacation Travel Video Guide".

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă