Scrise de noi > Articolele noastre
Gandurile scrise ale Maurei
admin:
Daca nu cunosc convertirea desi se proclama atotstiutori , oamenii pot fi striviti de distante si suficienta ...
Invatasem odata ca nu e bine sa cauti trairile vechi in cele noi , pentru ca vei fi dezamagit de negasirea lui ' la fel '
Repezita ...pe strazi , in gand ...dar bine in mine ..nu-mi pun intrebari .
Da ai dreptate , locuiesc in secolul 18 atat de mult cat ii permit si mai ales cand simt nevoia de regasire….
Tu ne te-ai saturat de sexi brailence , simone sensual , fata de la pagina 5 , moni , iri …etc…etc.?
Si daca da , te indrepti in social …si ce vezi : oameni cu probleme, somajul care musca , saracia carae ataca golurile si inmulteste bolile , viciile care se ridica la rand de calitate ….
A fi smecher este o virtute ….
A avea e mai important decat a fi …
Ceea ce-ti spun nu e justificare, nici repros …e o forma de aparare in fata agresivitatii personale ….
Gandim la fel si locuim in secole diferite ….ne complicam vietile judecandu-le pe ale altora crezand ca astfel putem scapa de cenusiu …
Iarta-ma! nu emit judecati , nu cer certitudini , nu implor inteles …
Ca si tine desuetismele de salon si complicatiile pseudo- intelectuale imi provoaca alergii si frisoane astfel incat simt nevoia de caustic, ironic, flegmatic si chiar afurisit ….
Insa nu o fac decat in senul provocarii cu speranta ca atitudinea afisata poate provoca schimbari in bine …
Ma astept ( din partea ta ) la aceleasi reactii ….pe care le am si la ajustez….
A trai doar in azi este extrem de necesar pentru a fi contemporan cu tine insuti ( insati ) .
Fugile devin provocari doar in momentul cand criza de fiere determinat de suportabilitati duse in extrem ….varsa veninul acumulat si cu storile trase te chircesti ca in burta mamei pentru a simti macar in rau starea de bine de mult uitata ….
Maturitatea creste cu fiecare an in care ne sarbatorim cresterea …am o varsta in care imi regasesc orgoliile estompate , fricile domolite, cautarile asezate , asteptarile umilite , dorinta inecata in confirmarea faptului ca asa va fi pana la sfarsit ….
Suna a blasare ? Te inseli …e doar acceptul ca dincolo de mine e ceea ce imi trebuie pentru o existenta curata si vie.
Evolutia in sensul bun este ceea ce conteaza azi , ieri si maine ….
Sper sa nu ma certi nici sa ma aperi ….ci …sa vii ca sa pleci din intamplare ….
Oamenii simpli sunt fericiti .
Ca mine azi ....mi-am cumparat - ' curajul de a fi tu insuti ' de Salome....!
admin:
Daca vii , invata-ma sa traiesc cu tine ….
Nu mai stiu de mult cum sunt ma port cu un om drag ….
Ti-am cumparat papuci si halat de casa ….asta nu inseamna ca o sa-ti dau papucii , e doar cu imprumut si daca se rup iti iau altii , promit .
Am si periuta de dinti si crema de maini si cafea ….sunt bogata …tu nu intelegi ca eu chiar sunt !
Tu sa vii numai cu tine cel adevarat ….
Daca vrei sa-mi cumperi ceva de casa noua as avea nevoie de un felinar ( desi stau la bloc ). Am vazut in Suedia cum in toate casele cand se lasa intunericul se pune un felinar aprins in geam.
Mi-a placut ideea , a ramas in mine si acum o sa o pun in practica pentru ca tu ai sa vii ….
Doar tu stii ca te astept ….exact ca in poeziile Blandianei …
De cand nu ma stii nu prea mai seman cu cealalta de atunci , de fapt niciodata nu am fost la fel ca mine , acum insa m-am potolit …..sunt .
Incerc sa inteleg de ce vii , eu nu te-am chemat , tu nu ai auzit , nu au scris ziarele , nici la tv nu m-au aratat :) , nimeni nu ti-a spus de existenta mea si tu vii …..nechemat , noroc ca am primit o informatie discreta si mai ales secreta …si de asta vreau sa te pregatesc
Am tabieturi ….
Beau cafeaua cu miere si lapte , mananc la serviciu la catering cu colegii mai ales ca stau acolo cam 10 ore pe zi , suntem ca o familie , e super-ok atmosfera la noi …seara , acasa de cand mi-am luat Steam Spa am devenit si mai puturoasa :) intru cu o carte in ea si stau pana cand ies din mine toate toxinele …..si apoi imi place sa savurez un pahar cu lapte si sa-mi sun prietenii, familia ….sunt cea mai vorbareata femeie de pe pamant si cea mai analitica si cea mai pretentioasa …am numai defecte , nici parul nu mai e la fel de lung , nici ochii la fel de verde-albastri …parca sunt cenusii …oare de la cearcane ?
Daca dupa toate astea , mai vrei sa vii sa stii ca dorm numai in pijamale si am picioarele reci de la proasta circulatie a sangelui si port si in pat sosete ….:(
Si….visez mult si amestecat ….
Si ma chircesc si sunt ordonata si-mi place sa rad si sa dansez si sa ma joc , sa tac si sa o iau de la capat .
Hai , nu te speria vino ….
Las usa deschisa si cheile sunt la mine....
admin:
citesc cu dragoste acest forum....si ma intreb oare locul meu e aici ? oare chiar sunt ?
imi beau cafeaua de dimineata si cauti ecouri ...
toti sunteti frumosi si adevarati si va felicit pentru ca scrieti firesc , asumat ...
sunt o invingatoare ca si voi ...
daca pot sa scriu inseamna ca de la voi vine energia ...
si ...va multumesc infinit ...
sa fiti fericiti impreuna si fiecare separat ...!
sa traiti mereu in aceeasi lumina ce imbraca in aur fiecare dimineata ....!
nu stiu daca am sa plec, daca am sa mai vin , cu ceritudine stiu ca am nevoie de voi , prieteni ascunsi in pseudonime atent alese ...
o sa vin des in vizita , neanuntata , nechemata ...
Daca printre voi locuieste cineva in orasul de la Dunare ,il/o rog sa-mi dea un semn pentru ca sunt vie si am in mine mult frumos care-si cere dreptul la vacanta ...
am faleza aproape si caut carari pentru a umple canale de vorbe ...
stiu sa ma feresc de tot ce stiu ca doare ...
ca si tine de altfel... ca si voi ...
admin:
el a plecat putin...sa se odihneasca ...
avea aripi pe cearcane si zambea primitiv ...
imi era mila si apoi a venit iarna, ne-a acoperit zapada si noi strigam neauzit ca nu mai gasim cararea...
m-am trezit langa mine...
totul era la fel , perna , pledul, covorul rotund si halatul de baie ...
am vrut sa-l strig dar strigatul meu se transformase in urlet...
de ce esti aici ? ce cauti ? unde te indrepti ?
- dragule drag imi e dor de lumina si o chem ...si imi e dor de oameni sa-i imbrac de sarbatoare si sa incepem dansul ....
cred ca nu ma mai iubeste ...
cred ca nu m-a iubit niciodata ...
am fost emblema, mandria, trofeul , eterna... i-am cerut doar normalul ...
el nu stie jocul ..se stramba , se amesteca in betii de zi si urgii de noapte , se mandreste cu ce cucereste prin inaltime ...
- nu e suficient sa fii inalt ! ...
si el ma sfideaza ..cu aerul acela de marchiz parasit de slujnice evlavioase...
mi-a dat in dar copilul crescut in divort si trimis in Canada sa capete minte...
si copilul e atat de frumos ca un inger , ca un manunchi de stele adunate pentru a face coroana ...!
si ...eu nu am sa fiu niciodata mama ...pentru ca nu am vrut la timp si timpul mi-a declarat razboi si invinsa fiind mi-a dat umilinta si durerea de a putea privi in fiecare seara o stea...
oamenii se despart din prea multa iubire , din orgolii , din a face cariera si a avea ...
de ce nu putem ca in loc de retete si bancuri sa ne adunam cu totii si sa privim spre un orfelinat sau un azil de batrani ??
nu ti-ai pus niciodata problema ca si tu poti ajunge la fel ? desi azi ai functie , salariu si o casa cu LCD ?
desi nu ai boli , ai creme anti-rid si bani pentru pantofi cu platforma ?
cum sa fac sa sensibilizez umbrele ce se cred oameni si sa-i fac sa semene samanta pentru cei ce nu au avantaj , putere, putut si curaj ?
de ce nu ma inveti tu cel mai destept, cel mai viu , cel mai plin de initiativa cum sa pansez rani care supureaza ?
ti-am spus secrete si tu le-ai asternut pe un site in care se vorbeste de singuratate si se vrea impreuna ...
reactiile au fost nule ...tristete , ironie , tacere si trecere ...
pana la urma asta e viata si eu ma revolt sa fac mai mult pentru ea decat o reteta de tort sau o urgie bahica ...
nu reusesc ...
oamenii sunt obositi de tot ce li se intampla personal incat dau pagina repede si se indreapta spre simplu ...
ii inteleg si ii iubesc pentru ca sunt ....insa ...nu ii inteleg de ce sunt asa ?
de fapt sunt ca ei ...fac aceleasi lucruri ca ei , pun aceleasi intrebari , ma amuz de ce spune domnul R si ii inteleg malitiozitatea ...
insa el nu poate schimba lumea ...poate doar sa o inversuneze ...
si il iubesc si pentru faptul ca macar provoaca .....
eu nu sunt in stare ...
eu crosetez cuvinte fara inteles si nu sunt in stare sa-mi iau viata in palme si sa o arunc de pereti sa se trezeasca odata ...!
si tu ma trimiti in eter si ma transformi in mirare....
macar faci ceva ...ma trimiti ....
propun sa ne punem pansamente si sa facem ceva la modul concret ....
sa salvam un copil, un batran sau o mama fara putinta ...
sa ne adunam : sa cante copilu ' minune , sau vali vijelie sau anda adam , sa ne recite caramitru sau valeria seciu sa dansam modern sau demodat si sa construim o catedrala pentru sufletele cu adevarat fara putinta ...
sa prindem o carare pentru cei ce azi sunt desi nu mai pot....
el...a ales o bucatareasa cu parul lung , care face masaj si curs de manichiura ...
si alt el a ales o stiutoare de sex ....
dragelor ....voi stiti cum e...doar voi stiti ...!
dar oare nu e si vina noastra ? ca am vrut sa fim mai motate , mai sfinte ?
nu mai inteleg nimic din ce se intampla...totul se duce la vale ....ca un uragan , ca o cumplita furtuna ....
cand a ales sa locuiasca in cer nu mi-a lasat mostenire si stiinta de a face mai mult pentru semenii mei...
si de atunci caut carari, paduri si mari ravasite ...si de atunci caut adevar , virtute , calitate si ajutor pentru a putea face daruri ...
si de atunci construiesc muzee in care nu intra nimeni ..din lipsa de maruntis ...
cine are copii are Minuni ....bucurati-va , nu sunteti singuri pe pamant ....
dar in cer ...ce va asteapta in cer ?
de ce ma lasi sa ma sun singura de pe orange pe vodafone si apoi pe romtelecom ?
nu sunt scriitoare ...sunt om ...ca si tine...ca si voi.
nu ma certati ca nu pot fi altfel .....
oare de ce va scriu ?
mai poti sa ma astepti ?
Catherinna:
Draga Maura, relaxeaza-te, incearca sa redevii copil macar o jumatate de ora pe zi. Te simt incorsetata de propria-ti inteligenta.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă