Autor Subiect: Asumarea riscurilor si responsabilitatii personale  (Citit de 1496 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 12790
Asumarea riscurilor si responsabilitatii personale
« : Duminică, 27 Martie 2016, 10:54 »
Asumarea riscurilor si responsabilitatii personale

Agentia de turism Bon Voyage srl Sibiu, cu sediul in Sibiu str. Ioan Lupas nr 30, CUI RO 14430954 J32/98/2002. ofera pentru programele sale: transport, cazare si alte servicii puse la dispozitie de diversi prestatori de servicii, precum si serviciul de ghid montan profesionist. Se preocupa sa angajeze si sa colaboreze cu firme si persoane fizice licente pentru serviciile prestate prin urmare, Bon Voyage srl Sibiu, este exonerata de orice raspundere cu privire la accidentari, pierderi sau daune personale care ar putea rezulta in legatura cu serviciile prestate de terti.
Operarea oricarui vehicul sau mijloc de transport utilizat pentru aceasta excursie este responsabilitatea deplina a companiilor de transport care presteaza aceste servicii pentru pasageri. Acesti prestatori de servicii (persoane fizice sau juridice) raspund conform legislatiei in vigoare pe teritoriul Romaniei, responsabilitatile pentru orice fel de adversitati fiind consemnate local. Firmele de transport colaboratoare sint licentiate pentru transport grupuri de persoane, conform legislatiei in vigoare pe teritoriul Romaniei, dispunand de asigurari de bagaje si asigurari de accidente pentru bunurile si persoanele transportate.

Bon Voyage Sibiu, precum si patronul acesteia, angajatii, colaboratorii si asociatii ei, nu isi asuma niciun fel de responsabilitate pentru eventualele accidentari, pierderi ori daune personale datorate nerespectarii regulilor de drumetie, circumstantelor, vremii, incendiilor, actiunilor guvernamentale sau a altor autoritati, precum nici in caz de razboi, greve, actiuni teroriste, furturi, epidemii, situatii de carantina, incidente periculoase in spatiul aerian, maritim sau terestru, sau pentru orice alte actiuni sau incidente care depasesc puterea de control a agentiei.

Agentia isi rezerva dreptul de a opera modificari rezonabile pe itinerarii (inclusiv inlocuirea unor pensiuni/hoteluri cu altele), atunci cand aceasta se impune, pentru a feri grupul de risc, pentru a asigura confortul optim si bunastarea participantilor la excursie.

Ghidul care insoteste grupul are calitatea de indrumator si de supraveghetor nu de ajutor fizic. El va actiona cu toata reponsabilitatea si profesionalismul conform regulii montane care se refera la depunerea tuturor eforturilor pentru a nu lasa pe cineva izolat in munte, de a sprijini pe oricine este aflat in dificultate. Dar trebuie inteles ca puterile sale sunt limitate si pentru a-si face bine serviciul pentru care este angajat, sa ghideze, sa fereasca grupul de pericole este nevoie sa fie concentrat doar pe lucruri ce tin de traseu, nu pe actiuni ce vizeaza ajutorul fizic a unor persoane din grup. De aceea nu pretindeti unui ghid sau insotitor altceva decat ceea ce trebuie sa faca, mai mult decat poate si fiti constienti ca a-l folosi individual inseamna sa afectati intreg grupul.

Nu intra in responsabilitatea sa, accidentarile care se datoreaza: echipamentului neadecvat al participantului, nerespectarii regulilor de drumetie, cataclismelor, problemelor create de terti. 

Trebuie inteles si asumat ca va aflati intr-o zona izolata, imprevizibila, total diferita de cea in care traiti cotidian. Participarea la drumetii montane, ture de grup, expeditii, explorarea florei si faunei salbatice sau orice alta forma de tura turistica sau vacanta organizata de Bon Voyage srl Sibiu, presupune si implicarea anumitor riscuri si pericole.
Aceste riscuri includ, dar nu se limiteaza la:
•   calatorii pe teren montan, rauri si paduri
•   calatorii cu masini de teren sau mijloace de transport de acces
•   accidente sau inbolnaviri in regiuni izolate, cu sau fara facilitati medicale si/sau fara posibilitate de evacuare contra cost
•   accidente cauzate de forte ale naturii
•   modificari ale itinerariului datorate unor cauze independente de Bon Voyage srl Sibiu
•   anulari sau schimbari de program, ale turelor sau drumetiilor datorate unor circumstante independente de vointa agentiei (vreme rea, teren inadecvat drumetiei etc)

Luand in considerare cele mentionate mai sus imi asum, prin prezenta, deplina raspundere pentru actiunile intreprinse, pentru cauzele, datoriile, procesele, cererile sau reclamatiile de orice natura, acum prezente sau care ar putea rezulta pe viitor din cauza sau in legatura cu excursia sau participarea la activitati organizate pentru mine de Bon Voyage srl Sibiu.

Am citit acest document, care reprezinta o asumare a riscului. Prin prezenta sunt de acord si accept toate riscurile aferente, pericolele si conditiile stipulate. De asemenea, sunt de acord cu toate conditiile expuse mai sus, precum si cu plata unor costuri suplimentare care ar putea rezulta pe parcurs.

Agentia de turism Bon Voyage Sibiu,                                                 Ghid montan,

Am citit continutul, mi-au fost explicate , am inteles si imi asum responsabilitatile pe care le am  drept pentru care semnez :