Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Cinque Terre - Bologna - Florenta 20 - 25 aprilie 2016

<< < (6/9) > >>

almi_gabi:
O ultima verificare a bagajului.  :) Totul este in regula.
Italia venim !!!!  :yeah:

almi_gabi:
Buna dimineata!

Am revenit dintro excursie superba, dinamica.  :)
Aseara am transferat fotografiile catre voi. Sper ca au ajuns la voi. Va alegeti din ele pe cele in care sunteti si cele care va plac mai mult.
Inca ma dor picioarele ( :happy: ) de la cat am mers pe poteci. Se pare ca trebuie sa ma mai antrenez.  ::)
Cele cinci sate de pe tarmul liguric sunt intradevar superbe si unice, cladite pe coasta marii, cu casele asezate la rand, unele langa altele privind spre mare, de care este legata viata locuitorilor.
Bolognia este si el un oras neasteptat de frumos cu arcele si porticurile lui.
Florenta , aglomerata chiar si in acesta perioada a anului, ramane simbolul renasterii italiene.
Si nu in ultimul rand Pisa cu vestitul turnulet.

admin:
Gabi, mi-ai luat-o inainte!  ;D ;D ;D Asta pentru ca, neobisnuit mie, m-am trezit la ...9.00. Am mai haladuit un pic pe potecile din Cinque Terre.  ::)
Am primit pozele de la tine, se descarca acum...Multumesc mult! Stiu ca tu faci poze excelente, eu zic sa participi la conscursul de fotografie...Si am mai avut un fotograf in excursie, l-am vazut atent la detalii, asa ca Alina...esti invitata cu 2 fotografii la concurs....

Anul trecut am inceput o poveste a locurilor vazute in aceasta excursie (a avut o alta structura, dar punctul central a fost tot Cinque Terre) dar din lipsa de timp m-am oprit...Incerc acum mai mult...

Incep cu Bologna. Din pacate foarte putina lume il percepe ca pe o destinatie turistica, nu este cunoscut pentru obiectivele sale....Asta pentru ca Italia are o multime de locuri minunate, foarte bogate ca oferta turistica si este greu sa lupti cu Florenta, Milano, Roma, Napoli, Coasta Amalfitana, Cinque Terre... Dar va asigur ca o vizita in Bologna va umple de bucurie...Este un oras linistit, nu are nimic din forfota nebuna pe care o intalniti in megadestinatiile italiene. Poti savura aerul unei Italii vechi, mai speciale, mai putin comerciale...

Este cunoscuta ca leaganul invataturii de varf, aici a luat fiinta prima universitate, care functioneaza neintrerupt de aproape...1000 de ani! Aici au studiat Copernicus, Martini (profesorul lui Mozart), Rossini, Galvani si o multime de alte nume sonore din muzica, anatomie, fizica, astronomie. Daca ajungeti la Palatul Archiginasio, primul sediu unitar al Universit??ii din Bologna (între anii 1563 ?i 1803), in curte puteti vedea o multime de efigii cu numele studentilor eminenti care au invatat de-a lungul timpului. Printre ei si cativa transilvaneni. Acum este sediul Bibliotecii Comunale, se poate vizita, sala cea mai spectaculoasa fiind cea de lectura, superb decorata.

Bologna este personalizata de porticele sale. In sec XIII datorita unei explozii in dezvoltarea urbana a orasului, pentru ca zona urbana era redusa, s-a dat o lege prin care fiecare constructie trebuie sa aiba atasata un portic, nu mai mic de 2.66 m (cat sa treaca un calaret)...Asa s-a ajuns la 35 km de astfel de culoare. Bologna este numit orasul rosu, datorita acoperisurilor sale si folosirii in placare a caramazilor, eu l-as mai numi insa datorita porticelor, "orasul in care nu te ploua"...Poti merge, vizita, cumpara, ferit de stropii de ploaie, fara umbrela....

Daca vrei sa manancati bine si ieftin in Italia va recomand doua orase: Napoli, unde o vera pizza costa 3 - 5 EUR (si ce pizza!) si Bologna, unde specialitatea casei, sosul bolgnez, sau ragu in combinatie cu tortelini nu costa mai mult de 7-8 EUR si are un gust extraordinar. Dar sa nu uit de mortadella, care aici are valentele unei specialitati de exceptie...Seara, magazinele din spatele Palazzo Banchi (de fapt doar o fatada) scot mese afara si servesc un platou rece cu specialitati din Emilia Romagna...Grozave! Stropite cu un vin local sunt de-li-cioa-se!

Bologna a mai fost numit pe vremuri si orasul turnurilor pentru ca fiecare casa mai instarita avea unul! Asa s-a ajuns la o padure de turnuri. La inceput aceste constructii au avut un rol strategic, ulterior insa au fost doar orgolii...Asa se putea demonstra puterea financiara a proprietarului...

Sunt multe de povestit despre Bologna, despre Petronius, despre cel mai lung cadran solar din lume, despre Papa Gregorius al XIII, despre statuia lui Neptun din piata cu acelasi nume, despre drama fiului lui Frederic al II-lea luat prizonier si tinut captiv in Palatul Re Enzo pana la sfarsitul zilelor sale, despre treptele de la primaria orasului...Cu siguranta anul viitor o sa ajungem din nou acolo si o sa continui povestea despre acest oras boutique!

Cateva imagini luate in dupaamiaza si seara primei zile de excursie:

admin:
Inainte de a va povesti despre Florenta, am tinut sa ascultati ceva emotionant:

! No longer available

! No longer available

Cine a trecut in ultimii 10 ani prin Piazza Della Signoria din Florenta, nu se poate sa nu-l fi remarcat pe Piotr Tomaszewski...Atat de tare m-am bucurat regasindu-l....A mai imbatranit, s-a mai ingrasat un pic, dar chitara sa a ramas la fel de sensibila si de minunata...

admin:
Am transmis fotografiile! Cine nu a primit, sa-mi scrie aici si le retransmit. Termenul de descarcare: 7 zile, peste o saptamana link-ul nu va mai fi valid.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă