Scrise de noi > Articolele noastre
Vreau sa am voie....
steliana:
in lumea aceasta, nu exista ingradiri impuse ... afara de noi!
fa ce-ti vine, in meditatie!
daca am sti sa acceptam, am sti ca nu trebuie sa luptam pentru ceea ce avem deja ...
"Am inceput prin a nu a mai fi furios. "
... ai ineput sa fii prezent ... ;)
wonderland:
"realitatea o percepem prin rezonanta sufletului" ....
da, asa s-ar zice... din pacate, percep realitate si prin gandurile noastre, prin prejudecati, scheme cognitive dobandite in timp, de la altii, din modul cum am reusit sa depasim o experienta sau alta...
cam greu sa separi sufletul de minte. ele se influenteaza si se conditioneaza.
E buna decizia ta, Gigi. Furia ne consuma si ne risipeste. E bine sa ne alegem luptele.
admin:
Citesc o carte foarte interesanta "Inteligenta emotionala", scrisa de un tip Goldman. V-o recomand. Intr-un mod foarte clar, doct si exemplificat veti intelege multe din lucrurile care se petrec in zona emotionala a creierului nostru. Si cum putem sa ne controlam anumite emotii. Printre care si furia...
Am descoperit acolo in carte multe multe raspunsuri si explicatii la intrebari pe care mi le pusesem....Ideea de baza si cea mai importanta care se desprinde din lectura este ca IE (inteligenta emotionala) poate fi educata si este la un anumit nivel de pregatire mai importanta decat IQ. Cu IQ te nasti, acolo nu mai poti face mare lucru, dar la IE poti lucra....Cu IQ faci performanta profesionala tehnica (nu in sensul politehnic), dar este foarte posibil sa nu te descurci in planurile sociale....Si inca un lucru care mi s-a parut interesant: zona emotionala a creierului este mult mai veche decat cea rationala....Primitiv omul a avut nevoie de emotie sa se apere (frica), sa guste, sa miroase etc.
krondia:
Mulţumim pentru recomandare :flori:
Inteligenţa emoţională este, într-adevăr, cel puţin pe plan social, mai importantă decât cea "tehnică", am mai multe exemple în acest sens...
Am găsit cartea online, numai bine pentru serile astea geroase. Autorul este Daniel Goleman?
Spor la citit şi dicuţii plăcute la gura sobei ..
wonderland:
Daca tot vi s-a deschis apetitul va recomand si Alchimia Emotionala, de Tara Benett Goleman, sau simplu Tara Goleman (depinde de editie) sotia autorului lucrarii pomenite de Gigi si Invata cum sa-ti controlezi furia, Les Carter.
:strong:
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă