Scrise de noi > Articolele noastre

Există prietenie după dragoste?

<< < (7/17) > >>

Flo_rin:
Daca a fii prieten inseamna sa iesi la intalniri (indiferent de dare ar fi ele) si/sau sa ai interactiuni cu fosta, atunci nu cred ca poti sa pastrezi prietenia dupa dragoste. Chiar si numai pentru faptul ca fiecare isi cauta o alta jumatate. Exceptie face situatia cand ambii impart acelasi anturaj dar nici atunci nu se vor cauta ci doar se vor tolera unul pe celalalt.
Mult mai aproape de realitate este posibilitatea pastrarii unei relatii de amicitie. Vorbesc din experienta proprie: cu exceptia unui singur caz eu vorbesc si relationez cu toate fostele relatii. Nu ne cautam sa facem revelioanele impreuna dar daca avem nevoie de ajutor ne sunam si rezolvam problemele.
Cred ca felul si natura relatiilor post(ume) depinde de maturitatea emotionala a celor 2 "inculpati" dar si de conjunctura destramarii relatiei.
Mult mai importanta mi se pare existenta unei relatii ulterioare, indiferent de profunzimea ei, decat lipsa acesteia sau si mai rau existenta unei stari conflictuale.

oviarad:
Imi cer scuze , Flo_rin , banuiesc ca ai folosit stereotipizat expresia "fiecare isi cauta jumatatea" , eu nu inteleg , am observat in multe locuri astfel de expresii sau de genul " ne completam reciproc ,am devenit o singura fiinta' poate sunt mai greu de cap |o nu suntem intregi ? ai nevoie de cineva care sa te completeze ? eu cred ca fiecare suntem perfecti asa cum suntem , nu avem nevoie de altcineva ca sa devenim perfecti , da imi doresc sa fiu cu cineva dar nu pentru a ma "intregi" ci pentru a-mi alatura pasi , in calatoria asta numita viata , persoanei respective , pentru a face calatoria impreuna , umar la umar sprijinindu-ne reciproc , odihnandu-ne reciproc , ascultandu-ne reciproc ,sincronizandu-ne reciproc .

Flo_rin:
Salutare Oviarad,
Cred ca din punct de vedere relational, perfect sau nu, atata vreme cat sunt singur sunt doar o jumatate ...

noiembrie:
Nu stim sigur cum e cu prietenia dupa dragoste dar admiram prestatia baietilor nostri,
prevad ca Florin isi va gasi jumatatea in timp ce Oviarad va mai starui o vreme"alaturi" de noi .
Bravo pentru amandoi !

Flo_rin:
"Bravo pentru amandoi !"

@ Noiembrie, as da Like dar nu gasesc butonul
.....

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă