Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Madeira - insula eternei primaveri. Excursii si sejur 14 - 21 iunie 2016
simonas:
Ciao Bruno, facem echipa, cum sa nu!
Eu intre timp am hotarat sa o las mai usor cu portugheza. Daca ma iau dupa cuvintele care seamana cu romana, dormir, beber, si zic cumva "eu quero mancar", cred ca nu o sa-mi dea nimeni ceva de mancare, ci o sa ma loveasca peste glezne, pentru ca inseamna "vreau sa schiopatez". De-a dreptul riscant. :box:
O sa ma rezum la informatii despre flora, fauna si gastronomie locala. Mi se pare mai putin periculos. :)
admin:
In Madeira toata lumea stie engleza. Greu de crezut sa dati peste persoane care nu cunosc aceasta limba. Si cei mai multi o vorbesc perfect...
Portugheza intr-un fel se scrie in altul se citeste. Chiar si numele proprii...Accentul este pus altfel, o sa auziti cum spun ei Madeira...
bruno:
--- Citat din: admin din Joi, 24 Martie 2016, 06:45 ---In Madeira toata lumea stie engleza. Greu de crezut sa dati peste persoane care nu cunosc aceasta limba. Si cei mai multi o vorbesc perfect...
Portugheza intr-un fel se scrie in altul se citeste. Chiar si numele proprii...Accentul este pus altfel, o sa auziti cum spun ei Madeira...
--- Terminare citat ---
Gigi, citind ce scrii, inteleg ca engleza se citeste cum se scrie dar Portugheza nu. Daca e asa voi cumpara un dictionar si nu voi avea probleme cu pronuntie si sigur toti imi vor intelege. :thumbup: :happy:
Cand am fost in Brazilia, portugheza nu imi a parut asa ciudata, dar poate e mai asemanator cu italiana.
Dar, cand am incercat sa vorbesc engleza asa cum e scris, m-am simtit un actor comic ;D :happy: :thumbup:
admin:
Nu ai inteles corect ce am spus: am scris ca majoritatea celor de pe insula vorbesc engleza, nu ca engleza se citeste cum se scrie....
simonas:
Eu vreau sa ma inscriu la toate excursiile.
Cum se procedeaza? Le achitam inainte sau acum doar ne anuntam intentia si le platim acolo?
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă