Va prezentam la un moment dat posibilitatea de a mai prepara inca un purcel, iar ce rezulta: jumeri, untura, carnati, caltabosi, carne, sorici, coasta sa fie impartit intre cei care se inscriu pe lista.
Evident ca oricare dintre voi se intreaba cat costa asa ceva si ce si cat rezulta. Sa stiti ca nu am facut niciodata socoteala produselor. De fiecare data grupurile care mi-au solicitat asa ceva au vrut ca o parte sa se pregateasca acolo sub forma de tocana pomana porcului sau gratare sau mai stiu eu ce. Niciodata nu am socotit exact ce iese. Ce a ramas am pus in pungi si borcane si le-am dat fiecaruia din grup.
Ce pot sa va spun este ca din greutatea porcului viu se pierde pana la carcasa cca 20-25%. Deci daca are 100 kg, raman 75 - 80 kg. Sunt acolo si oase si capul...La viu, costa 10 -11 RON/kg, la care se adauga transport, macelar, prepratator, paie, ce se adauga la preparare. In jur de 600 RON. Deci un porc de 120 kg la viu, va costa 120x11 + 600 = 1920 RON. Din care produs = 90 kg. Produs insemnand ce v-am spus: jumeri, untura, carnati, caltabosi, carne, soric, coasta Proportiile nu le cunosc. Daca sunt de exemplu 10 persoane care doresc sa imparta acel porc, rezulta ca fiecare achita 1920/10 = 200 RON si are 90/10 = 9 kg. Apreciati fiecare si daca va strangeti cativa pot face sa mai tai un porc acolo la pensiune.
Deschid aici o lista:
1.
2.
Vad ca cei noi s-au organizat foarte bine, m-am bucurat sa revad comunicarea ce a existat odata inainte de excursii. Si din asta s-au rezolvat lucrurile legate de transportul pana la Sibiel. Cei vechi? Voi va cunoasteti multi dintre voi si banuiesc ca deja v-ati mai grupat pe masini. Daca nu spuneti-mi si va ajut deschizand o lista pt transport cu microbuzul organizat din Bucuresti.