Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Circuit Tarile Nordice 27 iulie - 6 august 2016

<< < (3/11) > >>

Rentzi:

--- Citat din: embo din Miercuri, 12 August 2015, 20:31 ---In ceea ce priveste microbuzul, opinia mea este ca unul de 16 locuri este mai potrivit, datorita confortului superior oferit si avantajului unui grup mai mare, contribuind si la reducerea costului total (presupun).

--- Terminare citat ---

Microbuzul de 8+1 locuri poate fi condus de oricine are "B", dar pt. cel de 16 - 18 locuri trebuie sofer profesionist. Asta inseamna costuri sporite. Sau ar merge 2 de 8+1 sau unul de 8+1 si o masina mai mica de 5 locuri, cum a fost in Sardinia...  Ma gandeam la niste masini mici gen Q7, X5, X6, GLE sau S Klasse; unele au niste strapontine in portbagaj si merg si 7 persoane... Din pacate doar Gigi are experienta...:giggle:
Totusi merita facute niste calculelele ....

admin:
Cam asa vreau sa aranjez lucrurile Florenta... :)

Multumesc mult pt harta Emil!  :flori: Sper sa te decizi pe DA, mi-ai fost de mare ajutor in Cinque Terre si aici sunt convins ca ar fi la fel....

Despre microbuzul de 16, asa este - trebuie condus de sofer profesionist. Pt aceasta varianta am doua alternative: sa-l aduc pe varu-meu din Germania cu unul dintre microbuzele lui sau sa vad ce costuri implica unul inchiriat acolo cu sofer cu tot. Asa cum procedez la Scotia si Irlanda. Grupul de 16 poate fi mai economic, costurile de regie sa scada, dar in acelasi timp prezinta si avantajul unuia mai potrivit de calatorie. Desi mi-am dorit mult sa merg pt grupuri intimizate de 8 + 1 - nu s-au dovedit intotdeauna optiunea cea mai buna pt socializare...Mi s-a parut ca s-au spart mult mai usor decat cele de 15 - 20... ???

EmBo:
Daca se strang suficient de multi doritori, microbuzul de 16 locuri este o solutie mai buna.

Cele de 8 locuri de obicei nu sunt potrivite unor calatorii lungi: accesul la scaunele din spate este dificil, nu au culoar pe mijloc intre scaune, plafonul este coborat determinand senzatia de claustrobofie, pentru ca o persoana care sta pe un loc din spate sa coboare, trebuie sa iasa din masina toti ocupantii randurilor 2 si 3. In plus, intr-un microbuz mic raul de masina se manifesta mai puternic la persoanele sensibile.

Mai sunt si alte dezavantaje, legate de folosirea ca sofer a insotitorului de grup: oboseala suplimentara, stress-ul conducerii pe distante lungi, timpul pierdut cu gasirea parcarii, ducerea si aducerea masinii la/de la parcare. In cazul existentei unui sofer, se face debarcarea direct la obiectivul vizitat, urmand ca soferul sa se ocupe de problema parcarii, care de obicei in orasele aglomerate este mare consumatoare de timp.

admin:
Foarte adevarat, tot ce ai scris! Conteaza mult sa nu fiu one man show, doar ca am incercat mereu sa intimizez grupul, sa aduc costurile cat mai jos. Si sa ofer o maxima flexibilitate. Cu sofer inchiriat nu-ti poti permite ceea ce fac eu...Dar cred ca pe viitor o sa merg pe 16 + 1.

admin:
Am luat iar un balon de oxigen si o incurajare pt grupurile mici. O sa mergem pe grup de 8 + 1. In Azore aceasta formula a fost ideala. Cu microbuzul la dispozitie toata ziua, cu un grup bun, foarte punctual, cu aceleasi tinte, am putut zabovi cat am vrut la fiecare panorama...Foarte comod asa, decat sa depindem de cineva de care sa ne rugam sa o ia pe acolo sau pe dincolo, sa vina dupa noi in oras, sa stea sa ne cumparam una - alta.

Asa ca nu stiu exact situatia, dar cred ca locurile s-au cam ocupat. Cand ma intorc din Fagaras am sa verific in agentie si am postez informatia referitoare la locuri. Oricum important este ca am copilot!  ;D

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă