Arhiva > Arhiva
O alta abordare asupra originii noastre
capsuna:
Concurs sa fie. Te bagi? Il luam musai si pe Raskolnikov, desi s-ar putea ca in acest caz sa nu mai avem nici o sansa...dar fara el n-ar avea farmec.
admin:
Stii vorba asta cu te bagi? E expresia favorita a unui amic a meu. A prins-o undeva la tara, nu stiu ce cauta pe acolo, dar nimerise la Caminul Cultural unde era joc. Acolo unde in unele sate retrase, se mai aduna tinerii la joc. Si ce a retinut el din toata seara. Momentul cand "un fecior al satului" nadusit si infiebantat de joc, a prins cu o maina voinica fata care statea langa amic, tragand-o spre celelalte perechi. Asa ca intr-o doara, nu ca o invitatie sau ceva de genul asta flacaul ii striga: "Te bagi?" iar ea urmandu-l si aranjandu-si manecile din mers: "Ma bag!". Si au inceput sa se invarta.
Invitatia la palinca trebuie sa o declin pt o perioada (nu mai lunga de 40 zile) pentru ca vreau sa incerc o cura de slabire care sa ma aduca din nou pe podium...(bineinteles ca glumesc cu podiumul, vroiam sa zic de la 100 macar la 85 Kg). Culmea este ca atunci cand jucam rugby, nu reuseam sa pun un kilogram pe mine, acum este cel mai usor lucru pe care pot sa-l fac. Noroc ca pot si slabi usor...altfel m-as condamna la regim pt toata viata. Spun unii ca bautura nu ingrasa, dar din experienta mea, este ca da. Un paharel de tuica imi da o senzatie de foame, de as manca frigiderul cu rafturi cu tot. Dar daca as bea mai mult de un pahar. Asa ca am ales ca un timp sa nu-mi fac...pofta de mancare.
raskolnikov:
Ti-as recomanda sa bei ceai verde, chiar sa inlocuiesti cafeau cu el, intrucat contine 2-4 % cofeina. Mi imi place la nebunie, ba chiar am creat o comunitate al bautorilor de ceai verde. De fapt, acesta e singurul "ceai" - asa i se spune in chineza - restul sunt infuzii de plante. E precum tzuica, ca tot aminteai. Tzuica e numai cea de prune, restul, din corcoduse, mere, pere, dude si ce-o mai fi sunt rachiuri. Crede-ma ca in cateva luni am slabit aproape 20 de kg, timp in care am baut cu cisterna. Culmea e ca a ineput sa-mi placa mai mult decat berea, incat ma bate gandul sa le sugerez celor de la Bergenbier, Beck's, Silva ori Ciuc sa faca bere cu aroma de ceai verde
admin:
Din pacate cand incerc sa ma las de cafea, am cateva zile niste dureri de cap ingrozitoare, probabil ca organismul isi cere portia de cofeina. Asa ca mi-e teama sa incep si sa ma abtin de la slanina cu paine si sa las si cafeaua. Ceai verde mai consum si eu, dar nu preparat asa cum trebuie. Ma obisnuisem cu ceaiul impresionat de ce traisem in Uzbekistan, acum vreo 25 ani. Dar negasind aici aroma care o cunoscusem in Asia, mediul ceainariilor alea in care stateai tolanit pe divan si sporovaiai impreuna cu ceilalti, si tot ritualul "untului de ceai", m-am plictisit repede de noul tabiet si am revenit la cafea. Oricum pentru mine a slabi, nu inseamna ca pentru altii o respectare stricta a ceea ce ti-a indicat nutritionistul sau ce ai gasit intr-o reteta de gazeta. Eu cred ca imi cunosc corpul, simt ce-mi face bine si ce nu, iar in cazul slabirii mi-e simplu sa elimin ceea ce ma mentine in greutate. In cazul de acum painea si slanina, in primul rand. Pentru ca am o pofta nebuna pentru astea doua. Nu rezist cand merg pe la Sadu, sa nu intru dupa o bucata de slana afumata. Si cum la Sibiel fac paine de casa in cuptor, placerile imi sunt la indemana.
Cu ceaiul verde trebuie sa incerc, dar asta dupa vreo 2 saptamani, cand ies un pic din socul si frustarea pe care le am, nemaiputand sa-mi ofer ce-mi face placere. Bine ai zice, mai sunt pe lumea asta si alte placeri...
capsuna:
Azi, la recomandarea lui Raskolnikov, mi-am luat ceai verde. Eu un de obicei beau ceai de busuioc cu un pic de lamaie.
Si ce sa va spun, prima carafa de 1l de ceai verde am dovedit-o. Dar am pus mult ceai, dupa ce am pus apa si s-a umflat plantele erau un sfert de carafa... cam naspa la gust, mi s-au sterpezit dintii. Am pus initial lamaie in el, apoi isteata de mine s-a gandit sa-l faca mai bun punand si un pic de lapte... care bineinteles s-a branzit cu zeama de lamaie...bleah.
A doua carafa de ceai e un fel de second hand, am pus apa peste aceleasi plante de la prima carafa. E mai acceptabil si am pus un pic de lapte.Nu mai are atat tanin.
Dar cred ca tot ceaiul de busuioc il prefer.
Problema este ca n-am sa pot intra in clubul bautorilor de ceai verde al lui Raskolnikov.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă