Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Natură şi spiritualitate - Parcul National Buila Vanturarita 14 - 17 mai 2015
totoescua:
A fost o acțiune complexa , am văzut monumente istorice de patrimoniu universal , arhitectura si pictura autentica , tradiție românească veritabila , natura cât cuprinde. Parcul Buila este o minune , cheile Bistriței îți taie respirația , mie chiar la propriu la urcare ca d-omul Viorel a zis ca sa o mai luam si pieptiș dar dacă scriu înseamnă ca exist . Am vizitat mănăstiri si schituri cu o puternica încărcătură spirituală , ne-am adunat fiecare gândurile , poate ne-am smerit cât de puțin, Si din nou la munte , la cabana Cheia , grătar , bere , vin , ca mai bine nu consumam ca iarăși a găsit Viorel o scurtatura de credeam ca nu mai răzbesc , dar la vale mergea fantastic ca doar nu erau numai 5km In final am primit am fost toți premiați deși eu m-am oprit in gura peșterii Liliecilor Ce sa va mai spun m-am încărcat cu energie măcar pana la prima plesneala a vieții noastre fără busola
admin:
Manastirea Hurezi, din punctul meu de vedere cea mai frumoasa cladire in stil brancovenesc:
admin:
Joi, in dupaamiaza primei zile, dupa expozitia de ceramica, mestesugarul olar, Manastirea Hurezi, am ajuns si la Manastirea Arnota. Extraordinara panorama de sus de la manastire, plina de incarcatura incinta complexului monahal si la coborare, un curcubeu dublu. Partea de vizitare se incheia aici, iar la pensiune ne astepta un ceaun de tuci cu o delicioasa tocanita de pui facuta la foc de lemne....Si o sticla cu tuica buna, buna...
La fel ca saptamana trecuta in Cozia, mirosul de mojdrean inflorit ne-a insotit pe tot drumul. Iar sus in Cheia un alt izvor de arome...Dar asta mai incolo, cand ajung cu povestea mea ilustrata in paradisul de acolo...
admin:
Vineri, a doua zi, prima intalnirea cu Viorel cel care avea sa ne calauzeasca pe potecile parcului national. A venit impreuna cu un coleg, Ica, un exceptional cunoscator de istorie si religie. Ne-a fost un ghid perfect. Prima noastra iesire montana a parcurs un traseu tematic, numit de cei care l-au creat "Natura si spiritualitate". Candva erau panouri in principalele puncte si obiective ale traseului, acum au mai ramas cele scapate de vandalismul celor care nu au nimic de a face cu civilizatia...Viorel mi le-a transmis toate in format electronic si le postez si eu mai jos, in ordinea vizitarii cu intrare din satul Pietreni:
admin:
Povestit in imagini acest traseu arata cam asa:
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă