Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 14 - 21 august 2015

<< < (9/9)

admin:
Tocmai m-am intors, dupa 7 zile in paradis. Nu exagerez cu nimic: PA-RA-DIS! Niste insule atat de deosebite, de speciale, cu un relief si o vegetatie cu totul fantastice, cu cei mai harnici, mai calzi, mai atenti, mai saritori si ma buni oameni pe care i-am intalnit vreodata...Sunt grozavi azorenii aceia...Ce au putut sa faca acolo, in mijlocul oceanului este de-a dreptul uimitor.

Maine dimineata o sa fiu in Muntii Fagaras, cand ma intorc imi ramane foarte putin timp si o sa-l folosesc pentru a mai pregati Portugalia si Madeira, deci pana in octombrie nu o sa am timp sa postez din miile de fotografii facute, nici sa scriu despre fiecare loc vizitat...Oricum pt Romania am fost pionieri acolo, nu prea auzisera sa fi avut turisti de la noi...Asa ca pt multi, de aici, sau pt altii care ne urmaresc, au sa fie binevenite detaliile despre Sao Miguel, Terceira si Pico...

Cum as putea descrie zilele petrecute acolo? Nicicum, nu am cuvinte, iar imaginile sunt prea putin...Cum isi poate cineva exprima bucuria si satisfactia vazand atatea locuri impresionante, facand baie la mile de tarm in apa de un albastru ireal, urmarind de la cativa metri delfinii pusi pe joaca si imensele balene...Savurand mese de peste, un pahar de vin, de pe o terasa spre ocean...Un asfintit fantasmagoric, dramatic - urmarit de pe ambarcatiunea cu care am trecut intre insule...Varful Pico strapungand cerul, invaluit in norisorii albi...Plantatiile de ananas, cele de vita de vie...Sierra do Cume cu panorama nemaipomenita...Coborarea in pantecele unui vulcan...Baia din paradisul junglei din Caldeira Velha...Ochiurile de apa dulce...ce umplu craterele vulcanilor...Sete Citades...cele doua lacuri gemene unul verde si unul de azur...Miraduro...cuvantul care ne-a urmarit toata excursia...

Ultima zi cea in care am trecut de pe Terceira pe Pico a fost de departe cea mai frumoasa, cea mai impresionanta. Extraordinara de la un cap la altul...Inceputa in zori de zi, cu drumul pe apa si terminata la fel, dar in amurg, calatorind in apele Atlanticului...Ce am vazut acolo, pe acea insula pe care pe 500 kmp locuiesc doar 8.000 de oameni depaseste orice un om poate sa povesteasca...In special trairile avute...

Daca pana acum Madeira era net pe primul loc in topul preferintelor mele de a ma retrage la batranete, acum ma gandesc la Azore... :)

pinkpanthere:
Bine gandesti, Gigi! Multam' fain pentru ca mi-ai implinit visul.

dadus:
Copilotul a ajuns si el acasa ;D
Ce pot sa spun-in viata mea nu am vazut un astfel de verde, am fost in Paradis cum a zis Gigi.Fiecare insula este altfel.La fiecare cotitura de drum era oau, oau. Asfintitul fara cuvinte.Inca nu pot sa exprim in cuvinte ceea ce am trait.
Vreau la Miraduro ^-^

admin:
Dadus, abia astept sa plecam in Tarile Nodice. Locul il stii.... ::) :)

Acum incerc sa transmit fotografiile facute de mine. Filmuletele nu am sa reusesc, dar pozele cu siguranta vor ajunge in seara asta la voi sub forma unui link wetransfer. La fle ca intotdeauna.  :)

admin:
Cateva imagini de pe plantatia de ananas.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă