Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Scotia - excursie in tara kilt-urilor. 24 iunie - 02 iulie 2015
admin:
Printre curiozitatile pe care o sa aveti ocazia sa le vedeti in Scotia se numara si vacile lor...Sunt niste aparitii tare ciudate...
Sunt adaptate la viata din nord, cu ierni mai aspre. Suporta cu usurinta viscolul, sunt rezistente la boli si mananca aproape orice... :) Este o rasa semisalbatica, carnea are gust mai mult de vanat decat de vita...
admin:
Nu stiu daca printre voi sunt persoane care apreciaza genul acesta de atractie turistica. Eu vi-l prezint si pt ca o sa fim la un momentan in zona veti putea opta pt a intra in lumea fascinanta a iluziilor. Este vorba de cea mai veche atractie turistica creata pt vizitatori in Edinburgh,a fost data in folosinta acum...150 de ani! Oricum acum nu mai arata deloc ca in 1835! :)
Un bilet de intrare nu este tocmai ieftin, 13.95 lire, dar daca te gandesti ca intr-un bar asta inseamna in Scotia 3 beri...cred ca merita. Mai ales daca iti place genul...
Camera obscura si lumea iluziilor:
www.youtube.com/watch?v=4CMgvkXiJzg
admin:
Jocul modern de golf este originar din Scotia. Prima oara a fost mentionat in secolul XV, in 1457 si purta numele de "gowf". Pe atunci circuitul era de 22 de gauri, dar in 1764 la Royal and Ancient Golf Club of St Andrews in 1764, s-a redus la 18. Exemplul a fost urmat apoi de toata lumea...
De fapt St Andrews este considerat locul de nastere a golfului, casa in care acest a crescut si s-a modernizat. .
Clubul de golf St Andrews
admin:
Scotienii au mai multe cel mai, cea mai...
Pe insula Orkney se afla o asezare Skara Brae, considerata cel mai complet sat neolitic din Europa. Aici se poate vedea si cea mai veche cladire din Marea Britanie. Are...5000 de ani!
Cele mai vechi universitati din Marea Britanie sunt arhicunoscutele si preciatele Oxfoard si Cambridge. A treia este in Scotia St. Andrews, fondata in 1413. Aici a invatat prima femeie student britanica si aici a fost infiintata prima asociatie sindicala studenteasca
Cea mai veche companie de transport din lume este Shores Porters Society din Aberdeen. Are 500 de ani si n-a dat faliment...Si daca am adus vorba despre supravietuire, Bank of Scotland este cea mai veche care a rezistat in Marea Britanie. Are 300 de ani...
admin:
Daca chiar sunt racit si n-am voie sa ma joc pe afara.. :) am strans si montat niste poze intr-un colaj cu locurile pe care o sa le vizitam in excursie.
www.youtube.com/watch?v=TD65QlPAODM&list=UUEOWRFFVw85erxNR9GbVh5w
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă