Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Relaxare la SPA - Hajduszboszlo 22 - 27 aprilie 2015

<< < (3/9) > >>

admin:
Aqua Palace, complexul in care o sa ne desfatam cu apa calda in jeturi, este organizat sub forma unor bazine tematice, fiecare avand arhitectura sa si o anumita temperatura.

Mai jos sunt prezentate bazinele de care v-am vorbit:

Baia Tropicala (32-34°C) este una din cele mai mari bai tematice din incinta Aqua Palace din Hajduszoboszlo si ofera conditii de relaxare si distractie deosebite. Topoganele ofera un plus de distractie atat copiilor cat si adultilor. Pe cel mai mare topogan, al carui punc de sosire se afla in bazinul tropical au acces doar persoane care depasesc 1,2 m si doar cei care stiu inota.

Baia Pavai (34-36°C) este o baie cu apa termala, a fost astfel denumit in memoria celui ce a fost Pavai - Vajna Ferec, cel care a in urma unor forari a descoperit zacamantul de apa termala, care a contribuit la dezvoltarea zonei si a avut un rol determinant la inflorirea turismului. Indirect, Pavai, a contribuit si la aparitia celui mare complex aquatic din Europa, aflat la Hajduszoboszlo.

Baia Cinema (34-36°C) este o baie tematica care vine in sprijinul celor care nu doresc sa se dezlipeasca de ecranul televizorului, nici macarc cand fac baie. Aceasta baie tematica este ideala pentru situatiile in care doriti sa beneficiati de efectele benefice ale apelor termale, in timp ce urmaresc un film interesant . Pe peretii baii sunt amplasate TV moderne care asigura vizionare si auditie perfecte.

Baile Romane (32-34°C) ofera amatorilor senzatia de calatorie in timp. Vremurile din perioada de glorie a Imperiului Roman au fost readuse prin intermediul acestei bai. In acest bazin aveti posibilitatea de a va relaxa alaturi de familie sau prieteni. Peisajul din jurul bazinului contribuind la o imagine perfecta a celei ce au fost si sunt si in zilele nostre baile Romane.

Baia Gange (32-34°C) reproduce o particica din cultura si chiar si credinta Hindusa. Raul Gange, dupa cum se stie izvoraste in muntii Himalaya si strabate peninsula Indiana. Raul, in viziunea hindusilor, este sacra si este venerata sub forma personificata a zeitei Ganga. Ramane la latitudinea Dvs sa decideti daca aceasta particica din mitologia si credinta hindusa inspira ceea ce reprezinta.

Baia Marina (32-34°C) este o alta baie tematica care incearca sa aduca alaturi de celelalte bai, o particica din frumusetile si bogatiile omenirii. Peisajul din jurul acestui bazin, realizat foarte ingenios, ofera o senzatie de cum ati efectua un periplu in adancul oceanului, alaturi de vietuitoare marine, meduze, corali. O baie in acest bazin ofera senzatii mai mult decat interesante.

Baia din Pestera (34-36°C) vine ca o completare la celelalte tematici si ofera o senzatie unica. Cei care ajung in acest bazin se pot simti ca intr-o excursie in adancul pamantului, unde sunt foarte multe formatiuni carstice de genul celui reprodus, de o frumusete iesita din comun. Singura diferenta este ca in cazul de fata puteti ajunge in aceasta lune mirifica fara prea mari eforturi.

Baia de Gheata (25-27°C) reproduce o alta bucatica din multitudinea de bogatii ale naturii. Prin intermediul acestei bai aveti posibilitatea de a face un periplu in zona rece, inghetata, printre ghetari si animalele care mai populeaza aceste tinuturi, cu diferenta ca in acest caz Dvs beneficiati de conditii de imbaiere mult mai prielnice vietii. Peisajul arctic ofera un plus de racorire pe timp de vara.

admin:
Mai avem foarte putin si urmeaza "balaceala" in apele calde ale Hajduszboszlo-ului... *|* :dance: *|* In fiecare an astept cu nerabdare zilele de relaxare pe care le ofera aceasta excursie... :), sa revad Debrecen-ul, sa ma bucur de serile de csarda.

Ne-am strans un grup destul de mare, au mai ramas doar 3 locuri pana la maxim...Acum, cu doua saptamani inainte de plecare privesc deja la plecare. Si pt a stii cum sa va organizati si ce sa aveti la voi incep prin a va comunica locul si ora de plecare.

Celor care pleaca cu microbuzul din Bucuresti si care urca pe traseul Bucuresti - Pitesti - Rm Valcea, le-am inclus in pachetul de servicii o cazare free, de tranzit, pt o noapte, la Sibiel sau la Gura Raului. Este vorba de 21/22 aprilie. Plecarea din Bucuresti marti 21 aprilie ora 16.00 din statia de benzina AGIP Pacii, Bulevardul Iuliu Maniu 194. Contravaloarea transportului pt dus si intors Bucuresti - Sibiu, asa cum este specificat in oferta, este 120 RON si fiind extraexcursie se va achita la Sibiu. . In jur de 21.30 veti ajunge la locul de cazare, am sa discut sa se asigure posibilitatea servirii cinei.

Plecarea efectiva in excursie va fi miercuri 22 aprilie astfel:
ora 6.00 Sibiu - parcarea Garii cu microbuzul M WK 350, gri si usor de recunoscut pt ca are un portbagaj suplimentar deasupra
ora 6.45 Sibiel sau Gura Raului cu microbuzul de la firma cu care colaboram (este vorba de cei cazati). Pt cei care urca sin Sibiu, transbordare, se pleaca cu un singur microbuz.

Avem cca 400 km pana la destinatie, o sa ajungem la Hajduszboszlo in jur de ora 13.00 (castigam o ora de fus orar). Dupa ce ne cazam o sa mergem impreuna sa servim pranzul la o csarda, am sa va arat si zona de centru a oraselui, apoi dupa amiaza la....SPA!!!

Sar direct povestindu-va despre plecare, pt a stii cum va organizati la sosire. Plecam luni 27 la ora 9.00 din Hajduszboszlo, de data asta drumul se face dintr-o bucata, nu mai avem oprirea la Sibiel. Servim masa pe drum, de obicei oprirea este la Turda, avem o oprire la Sibiu pt debarcarea mea, a Samizei si a celor care au plecat de acolo. Apoi cei din Bucuresti isi continua drumul, Rm Valcea - Pitesti. Avand in vedere ca pierdem o ora datorita fusului orar, apreciez ca la Bucuresti se ajunge la ora 22.00.

Ce sa aveti cu voi. M-am uitat la vreme sa stiu la ce ne asteptam. O sa fie relativ cald 21 - 25 grade, dar in a doua parte a vacantei va ploua (deci umbrela si ceva impermeabil). O sa aleg sa facem excursiile la Debrecen si Hortobagy in primele zile, si apoi poate sa ploua....noi suntem inauntru la caldura si apa termala.... :)
Incepand de la SPA: costum de baie, slapi, un halat de baie, un prosop mare. Ceva lejer sa va puteti imbraca - dezbraca usor. De la hotel pana la intrare facem 5 minute, deci nu trebuie nu stiu ce infofoleala...
Pt excursii ceva sport sa va puteti misca usor. Daca prindem vreme buna la Hortobagy o sa mergem cu caruta prin parc, dureaza vreo 2 ore, trebuie sa aveti ceva de vant...Suntem in pusta....
Toate bagajele intr-un troler de dimensiuni decente, vreau sa mergem fara remorca la microbuz... :) Nu va luati nu stiu ce lucruri cu voi, toalete...nu aveti unde sa le purtati. Asa cum recomadam: ceva sport si lejer. Asa putem merge si in excursii si la plimbare si serile la csarda.
Banii atat RON cat si EUR se pot schimba in centrul statiunii. Cursul era de cca 300 forinti = 1 EUR. Nu va chinuiti sa schimbati in tara, acolo este mai simplu.

Daca aveti intrebari de pus, va rog postati-le aici, s-ar putea sa intereseze si pe altii.
Nu deschidem lista de imbarcare din Bucuresti, azi am sa va transmit un Email fiecaruia dintre participanti pt a vedea optiunea voastra de plecare.

totoescua:
Buna ziua ,

Eu mi-am facut rezervare la cazare in Sibiel prin BON VOYAGE , vin din Brasov si am crezut ca microbuzul din Bucuresti trece prin Brasov , in acest caz va trebui sa-mi organizez altfel transportul la dus si probabil si la intors  , oricum nu-mi anulez rezervarea la Sibiel ca nu ma scol cu noaptea in cap si-mi face si placere sa fiu in vacanta .   

admin:
Samiza mi-a spus ca are in tabelul ei din agentie mai multe adnotari, informatii despre cazarea la Sibiel si transportul din Bucuresti, venite de la participanti. Lista nu a ajuns inca la mine, astazi dupa amiaza urmeaza sa mi-o transmita, iar maine dimineata inainte de a pleca pt a intampina pe cei care-si vor petrece sarbatorile de Pasti la Sibiel, o sa vad si eu cine si ce a transmis.

Totoesca din pacate cel mai scurt drum din Bucuresti spre Sibiu este prin Pitesti - Rm Valcea si nu e vorba doar de km ci in special de timpul de parcurs. Din AGIP Pacii pana la Sibiu se fac 4 ore si jumatate, iar daca s-ar alege ruta prin Brasov doar traversarea Bucurestiului inseamna cel putin o ora (dar in conditiile varfului de la 16.00 - 17.00 se ajunge cu siguranta la o ora si jumatate) + inca 5, asta daca traficul este ok. Deci cu o ora si jumatate, chiar doua mai mult. Nu am adoptat niciodata ruta aceea...imi pare rau ca ti-ai facut planul in acest fel. Cu cazarea este ok, daca ai vorbit cu Samiza o sa vad in lista. Sa vedem doar cum organizam transferul de la Sibiu la Sibiel. Tinem legatura si gasim o solutie.

totoescua:
Nu va faceti probleme , eu vin cu un autoturism direct la pensiunea Sibiel sau Gura Raului in data de 21 dupa masa si plec tot cu un autoturism in 22 spre casa , daca cineva vine din zona il iau cu placere .

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă