Autor Subiect: Napoli. Coasta Amalfi. Capri. Sorrento. Pompeii. Sejur Ischia 4 - 13 iunie 2015  (Citit de 30779 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

CristianT

• Vizitator
Re: Napoli. Coasta Amalfi. Capri. Sorrento. Pompeii. Sejur Ischia 4 - 13 iunie 2015
« Răspuns #45 : Miercuri, 29 Aprilie 2015, 07:44 »
Am achitat avansul - anul trecut , o a doua transa ecum 2 luni. Cam pe cand ar trebui platit si restul ?? Caci nu mai este mult - mai sunt 2 luni pana la plecare !! Eu inca nu am primit mail pentru ultima plata si la sf lunii nu sunt in tara . Astept cu nerabdare plecarea......
Mihaela
Tocmai am primit mailul de la agentie despre ultima transa.

Offline cz_irina

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 32
Re: Napoli. Coasta Amalfi. Capri. Sorrento. Pompeii. Sejur Ischia 4 - 13 iunie 2015
« Răspuns #46 : Miercuri, 29 Aprilie 2015, 17:29 »
AMR numai o luna :D  *|* :dance:...cred ca toata lumea de-abia asteapta, nu-i asa?? Sau doar eu mai visez asa din cand in cand cu ochii deschisi?!

Offline codrina

• Full Member
  • Mesaje postate: 126
« Răspuns #47 : Miercuri, 29 Aprilie 2015, 18:12 »
Eu cu siguranta daaaaaaa
Lidia

mih_45

• Vizitator
am primit confirmare  pentru ultima transa de banutzi , am achitat tot. Acum - incepem numaratoarea inversa de la 30 inapoi...

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
Mai sunt in jur de 3 saptamani si ne luam zborul spre Napoli. Cu siguranta cel mai viu loc pe care-l cunosc! De cum ii pasesc strazile am impresia ca fac parte din el, ca sunt napoletan. Acolo uit complet de latura mea germanica si devin mai latin... :) Forfota aceea nebuna, oamenii aia care nu se agita pt nimic, nici macar pt a-si duce gunoiul un pic mai departe de usa...carora li se pare un efort prea mare sa coboare pana la parter sa-si cumpere ceva si prefera sa se ajute de sfori si galeti si apeleaza la bunavointa celor de jos...Discrepanta fantastica intre zona istorica si Vomero, funicularele in forma de metrou, portul, pietele largi, comerciantii stradali care inunda strazile...totul este fascinant pt mine. Este o amestecatura de lucruri atat de diferite intre ele...

Ce imi place insa cel mai mult este arhitectura si pastrarea orasului intr-o forma cu totul personala si originala. Daca cineva ar avea proasta insipiratie sa salubrizeze Napoli sa-i curete perfect strazile, sa zugraveasca cladirile, cu siguranta orasul n-ar mai fi la fel si si-ar pierde tot farmecul...Pt mine Napoli este un fel de Venetie de uscat...si sunt recunoscator ca ma pot bucura de o intoarcere in timp.

Mi-ar face mare placere si bucurie sa fie un grup la fel ca cel de anul trecut...Cu seri petrecute impreuna pe terasele orasului, cu veselie, cu multa prietenie, cu toleranta...Din partea mea o sa fie toata disponibilitatea, indiferent cat de obosit sau cat de putin o sa dorm, o sa va fiu companion de seara tarzie...Este foarte interesant sa vedeti Napoli si seara nu doar ziua. Si nu e periculos asa cum se vorbeste, nu va ganditi la gasti care ataca si fura. De acolo incepe taramul mafiei si asta nu are treaba cu oamenii obisnuiti. Ei sunt concentrati pe alte lucruri, sa-si vanda drogurile, sa-si regleze si imparta zonele de influenta pt servicii, nu au treaba cu furtisaguri, amenintari de turisti pe strada...Am bautut Napoli noaptea de nu stiu cate ori si nu am vazut nimic deosebit de Munchen sau Londra sau Barcelona. Decat frenezia de strada a comerciantilor iesiti sa-si vanda produsele de contrabanda si printre ele si ceva...praf.

O sa vedeti in vacanta acesta o multime de locuri, de la cele sarace pana la cel de ultalux. O sa vedeti de la emigrantii somalezi care-si duc viata de pe o zi pe alta pana la oamenii foarte foarte bogati, sositi pe Capri la resedintele lor sau in vizita...O sa calatorim cu avionul, microbuzul, hidrofoylul, taxiul...In aceiasi zi ne intoarcem in timp la Pompeii, apoi ajunge in luxul dulce din Sorrento. Plecam din nebunia din Piata Garibaldi, cu sute si sute de oameni incercand sa-si vanda pe tarabe improvizate sau pe jos marfa ieftina si intr-o jumatate de ora ajungem sus in Vomero, cu vile exceptionale, cu terase pline de lume buna...O vacanta a contrastelor...

Ce va rog eu pe voi este sa tineti cont ca suntem un grup, ca toate lucrurile se fac in interdependenta fata de cei din jur, ca fiind putini putem avea impreuna o vacanta cu prieteni. Contez pe intelegerea voastra, pe punctualitate, pe toleranta face de ceilalti si poate ca uneori, daca este nevoie si fata de mine...Si eu sunt om si eu am sa fiu afectat ca si voi de oboseala si eu am zilele mele mai bune sau mai rele. Cei care ma cunosc stiu, disponibilitatea mea este maxima, dar pt a fi eu, vesel, deschis si comunicativ, am nevoie de o minima nevoie de intelegere...

A aparut prognoza pentru acea perioada. Forecast-ul este soare, intre 27 - 30 grade, cu exceptia zilei de 9 iunie cand arata ploi si furtuna. Dar mai e ceva pana atunci si sper sa avem toate zilele frumoase.... :)

Cu o saptamana inainte de plecare o sa primiti un Email cu toate detaliile despre program si intalnirea pe aeroport. Bineinteles ca am sa mai intru si aici sa mai postez cate ceva...

mih_45

• Vizitator
astept aceasta excursie cu mare nerabdare - - am auzit in alte actiuni impresii doar la superlativ despre program si despre locurile pe care le vom vizita. Se pare ca Italia va avea mereu ceva deosebit de aratat - si mai ales daca vom fi insotiti de Gigi care stie tot rostul locului - sper ca vacanta sa fie macar la fel de reusita ca cea de anul trecut. 

Offline cz_irina

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 32
Pai 27-30 grade e temperatura perfecta....poate in Ischia sa fie un pic mai cald, asa ca de stat la soare...si marea sa fie calda, sper  :)
Cand ati mai fost pe-acolo ati prins vreme insorita si calda?? era in aceeasi perioada?

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
Da, este intradevar temperatura perfecta pt plimbare, vizita, plaja....Acum 3 sau 4 ani am prins 42 grade la Pompeii... :-[ Desi am plecat atunci de dimineata, pt a evita pe cat posibil caldura aceea nebuna, n-am scapat...Imi amintesc ca pietrele zidurilor ramase in picioare dogoreau atat de tare incat nu te puteai retrage nici la umbra...Un val puternic de caldura venea si de acolo...

Temperatura apei ajunge in luna iunie aproape de maxim, 24 de grade, este buna de baie. Si sa nu uitati ca mergem pe o insula vestita pt baile sale termale. Si hotelul nostru are o piscina, locuri de tolaneala la soare...asa ca o sa venim bronzati si "imbaiati" de acolo!

Moneda Italiei stiti cu siguranta, dar imi fac datoria de a va informa este EURO. Luati-va la voi cash doar cat aveti nevoie la inceput 100 - 200 EUR, nu mai mult. Nu e bine, oriunde ati calatori, sa aveti bani multi cash la voi. Sunt acolo chiar langa noi la hotel mai multe automate, oricand puteti retrage cat aveti nevoie in urmatoarele zile.

mih_45

• Vizitator
Intrucat nu mai este mult pana plecam - am o intrebare - datele despre avioane - orar - loc de intalnire se publica pe forum sau le primim pe email ?? Nu am mai participat la excursii externe cu Singlescamp pana acum. La toate actuinile desfasurate in tara - actuini la care am luat parte cu placere - informarile despre plecare s-au facut pe Forum. Ma interesa in mod special ora la care este avionul de plecare ca sa stiu cum imi fac cererea de concediu de obihna.  Multumesc pentru un raspuns.
Si astept sa decolam ..... :crazy2:

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
Da, intradevar mai este putin... :dance: Deja simt briza din golf... :)
La externe lasam informatiile si vestile pe ultimul moment, asta pt ca in programul de zbor uneori mai apar modificari. Detalii au sa apara aici, o sa primiti si de la Samiza Email, eu am sa va sun saptamana viitoare sa vad daca toata lumea a citit si sa ma asigur ca ne vom intalni cu totii la aeroport la ora fixata. Am verificat, programul de zbor este acelasi cu cel comunicat in programul de excursie din mesajul principal. Cu copy/paste de acolo:

"Intalnirea grupului este joi 4 iunie ora 9.00, Aeroportul Otopeni (Henry Coanda)  Bucuresti la cafeneaua de la Plecari Internationale. Am rugamintea sa nu intarziati pentru ca eu ca insotitor am sa conduc grupul in zona de check in. Ceea ce decurge din intarzierea peste ora anuntata nu intra in responsabilitatea noastra de organizatori. Decolare ora 11:10. Se ajunge la Aeroportul International Napoli la ora 12.15 (ora Italiei)".

mih_45

• Vizitator
Multumesc foarte mult pentru raspuns - si pentru vestile bune legate de vremea de exceptie pe care o vom avea prin Napoli
Concediul se intrevede minunat ....

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
Imi doresc mult sa va ofer o vacanta super. O sa vedeti ca tot ce depinde de mine o sa fie maxim, mai ramane imprevizibilul...Dar sper sa nu apara nesincronizari, intarzieri, alte lucruri ce tin de colaboratori, infrastructura logistica etc...Si acelea se pot repara, am intotdeauna solutii de rezerva, dar se pierde totusi ceva timp si...

Vremea conteaza mult, sa nu fie prea cald, dar nici ploaie...ca de racoare nu poate fi vorba. M-am uitat inca o data pe vreme, prognoza se schimba de cele mai multe ori, dar nu radical ci in anumite limite. Temperatura va fi aceiasi 22 - 28 grade, in primele zile o sa fie si innorat si soare, dar fara ploaie. Oricum si daca ploua, acolo "robinetul" se opreste repede...

Pregatiti-va de pizza, de "vera pizza", de baba rum, de sfogliateli, de caneloni...hmm deja imi lasa gura apa...

mih_45

• Vizitator
presupun ca toate bunatatile culinare sunt cu aport caloric foarte redus - in asa fel incat sa putem manca dupa pofta inimii tot ce este bun pe acolo - inclusiv inghetata italiana la care ravnesc de mult
Intrebam de orarul de zbor si deoarece se vehiculeaza un zvon de greva la ALitalia - si eu sunt patita anul acesta cu greva de la TAP - era sa raman pe coclauri asa pe nepregatite. Dar acum - se numara inapoi de la 9  - 8 - 7 ...... si uite asa VINE VACANTA !!

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
Nu mergem cu Alitalia si sper mult, asa cum ziceam, sa nu dam peste nici o problema ce decurge din logistica. Anul asta si Lufthansa a avut greva si TAP-ul si da este posibil ca si Alitalia sa intre in greva. Anul trecut cand ne-am intors din Napoli spre Bucuresti, pe aeroportul de acolo era un grup de seniori francezi care asteptau de 24 de ore...Air France-ul care trebuia sa-i aduca inapoi era in greva. Erau obositi dar totusi calmi pt o asemenea situatie. Cu ceva ani in urma eu am trecut milimetric pe langa o situatie de greva a aeroportului din Barcelona. Dupa zborul nostru s-a intrat in greva generala...N-am stiut nimic, nu s-a simtit ca se pregateste asa ceva...Am aflat doar la Roma unde aveam connection...
Oricum chestia asta cu greva in sistemul asta e o nesimtire fara seaman a celor de la linii. Mii si mii de oameni cu probleme urgente, sau care dupa un an de munca asteapta sa aiba cateva zile de vacanta se pomenesc ca dupa ce au platit nu au cum sa ajunga la destinatie. Pe vremea industrializarii timpurii existau spargatorii de greva, persoane din afara fabricii, care acceptau contra unei compensatii pe masura, sa ia locul celor care incetasera lucrul. Se lasa cu batai, cu amenintari, dar fabica nu se oprea. Nu sunt impotriva grevelor - doamne fereste si nici a protestelor, dar consider ca acestea trebuie facute astfel incat sa nu afecteze dramatic productia si serviciile. Nici prea multa presiune de genul acesta nu e buna, pt ca duce la pierderi uriase si patronatul nu mai are pe unde scoate camasa sau se poate chiar sa inchida. Am urmarit la noi in tara si am mai scris despre asta - situatia de la Dacia - Renault si anticipez ca in cativa ani daca nu se rezolva cu drumurile si daca se inmultesc in continuare cererile sindicale 100% ca productia va fi mutata la Tangier, in Maroc...

Offline mihaela.nicolescu

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 73
  • Fericirea vine din interior!
Napoli. Coasta Amalfi. Capri. Sorrento. Pompeii. Sejur Ischia 4 - 13 iunie 2015
« Răspuns #59 : Sâmbătă, 30 Mai 2015, 19:54 »
Intrucat totul e ff aproape acum - am o ultima intrebare - este nevoie de papuci speciali de intrat in apa cu bolovani la mal ? Este nisip in zona unde ne putem rasfata la soare sau este pietris ??
Multumesc, Astept sa va vad pe toti - si in special pe Gigi - pe care l-am urmarit doar cu gandul prin locurile in care a fost ....

Un wk minunat - caci urmatorul sigur va fi mult mai frumos