Autor Subiect: Napoli. Coasta Amalfi. Capri. Sorrento. Pompeii. Sejur Ischia 4 - 13 iunie 2015  (Citit de 30783 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
Ahhh, cat de putin a ramas... :thumbup: Deja putem numara orele... :dance: *|*

Hai sa mai vedem ce e cu vremea...Pe accu, arata ca o sa avem ceva mai mult decat era prognozat initial 28 - 30 grade, soare, soare, soare. O singura zi cu ceva averse, cea de 5 iunie. N-ar fi problema, in 5 suntem programati intr-un tur pietonal al orasului Napoli, ne putem feri usor de cateva picaturi de ploaie. Oricum acolo ploile tin foarte putin.... :)

Sa va luati haine lejere, incaltaminte usoara, mai sport, vom merge si calatori destul de mult si asta inseamna ca e nevoie de ceva comod. Nu uitati costumele de baie si slapii! Mihaela, m-ai intrebat de incaltaminte de intrat in apa. Daca trebuie din aceea contra aricilor de mare sau sunt suficienti slapii. Anul trecut s-a facut plaja si baie o singura dupa amiaza, pt ca sejurul a fost in Sardinia, Ischia a fost doar zi de vizita. Locul in care au facut baie cei care au dorit (o parte am preferat plimbarea, altii vizitarea castelului) era cu nisip fin si nu am auzit pe careva sa se planga de arici de mare.

Apropiata de hotelul in care o sa stam este Spiaggia sau Lido (plaja) di S. Montano. Sunt in jur de 400 m pana acolo. Puteti vedea pe google cum arata, poze etc... https://www.google.ro/maps/place/Plage+of+Saint+Montano+in+Lacco+Ameno/@40.756945,13.877792,2a,90y/data=!3m5!1e2!3m3!1s14753435!2e1!3e10!4m6!1m3!3m2!1s0x0:0x55953849dbf0c015!2sAlbergo+Terme+San+Lorenzo!3m1!1s0x0000000000000000:0xa158f1a9a33fd80c!6m1!1e1

Nu uitati sa aveti cu voi un mic rucsacel, e foarte practic in calatoriile noastre zilnice. Sa puteti avea o apa cu voi, un pachet de biscuiti sau ceva de omorat foamea pana cand luam masa. Va dati seama ca nu putem intrerupe un program de walking tour sau cel de Amalfi de exemplu pt ca unuia dintre participanti i s-a facut foame...Ne mai oprim, mai luam o cafea, un suc, o prajitura, dar pt masa nu e timp...In jur de 14.00 - 15.00 o sa avem o pauza, in care fiecare face ce alege, sta cu grupul si mancam undeva impreuna sau daca nu-i este foame, se plimba in zona.

Maine am sa sun pe fiecare participant sa vad daca a inteles exact locul de intalnire si ora...Pana atunci o dupa amiaza placuta...Eu ma afund din nou in atmosfera pe care o vom strabate...Am pregatit ceva materiale pe care vreau sa vi le prezint acolo. Oricum, in feicare dimineata, facem inainte de plecare un scurt briefing la ce urmeaza sa vedem, va arat pe harta, va povestesc despre. Astfel incat sa fiti avizati si informati cat mai bine...

mih_45

• Vizitator
 :yeah:  - plecam. Vremea va fi calda .... grup restrans - mobilitate maxima , locuri de vazut - multe ... Am comandat deja taxi-ul pentru ora 7.40 dimineata .... sper ca am suficient timp sa ajung la Otopeni. Dar atmosfera dinaintea plecarii intr-un concediu nu se compara cu NIMIC.  Gigi - astept cu nerabdare sa te revad , sa ii cunosc pe ceilalti participanti si sa DECOLAM   *|*

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
 :oops: Uite ca era sa uit!  ??? Noroc ca am ajuns la cuvantul serpentina si mi-am adus aminte!
Calatorim mult pe apa: Napoli - Capri si inapoi, Amalfi - Sorrento, Napoli - Ischia si inapoi, plus drumul sinuos Sorrento - Amalfi. Cei care stiu ca au probleme cu raul de mare si cu cel de masina, sa-si ia cu ei metoclopramid. Ar fi pacat ca in loc sa va bucurati de calatorie si peisaje sa va stricati ziua. Poate eu am sa uit acolo sa va aduc aminte, dar cand stiti ca mergem cu vasul si pe Amalfi, hop cate un bumb de dimineata, asa profilcatic.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
Pe avion nu primim mancare, iar pana la ora 16.00 cand probabil o sa ajungem la pizzerie, sunt ceva ore. Avand in vedere ca in ultima vreme check in-ul a devenit mai permisiv, va recomand ca in bagajul de mana sa aveti 2 sandviciuri sau biscutiti, fructe sau ceea ce stiti ca va omoara foamea...
Apa nu e voie, puteti cumpara din zona de free shop. Este mai ieftina decat in avion.

V-am spus si telefonic, scriu si aici: sa nu aveti in bagajul de mana nimic lichid (apa, parfum, etc) sau semilichid (pasta de dinti de exemplu). Nici obiecte ascutie, gen pila de unghii, forfecute etc Vi le confisca la check in.

La Napoli avem o multime de market-uri in jurul hotelului, unul la vreo 100 m chiar romanesc. Asa ca daca vi se face dor de ceva de pe la noi, puteti cumpara de acolo... :) Va recomand sa va luati apa la un litru si jumatate pt camera si de 0.5 l pt excursii. Va dati seama ca in zonele turistice apa este mult mai scumpa decat la magazin, de aceea e bine sa aveti in fiecare zi in rucsacel ceva apa cu voi. In Pompei sunt cateva locuri in care puteti consuma apa si sa va umpleti sticlele, evident ca este free... In rest nu prea avem astfel de noroc...Tot in rucsac e bine sa aveti cu voi un fruct, ceva de rontait, foamea sa nu va distraga de la lucrurile mai importante... :)

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
Ne-am intors. Vreme buna, grup fain, fain, locuri rupte din basm...Nu stiu cu ce sa incep...Cu Amalfi - poate cel mai frumos loc de pe continent, Capri - oaza plina de rafinament, cu Sorrento - capitala lamailor si al Limoncello -ului, cu Napoli - cel mai viu oras din Europa, cu Ischia insula cu valuri de accacia incetosate de aburul sutelor de izvoare termale, cu Pompeii - minunea lumii antice? Sa scriu despre pizza Marguerita, despre vinul italian, despre pietele de peste, despre cele de fructe? Sau despre dansul acela plin de armonie si de ritm pe care l-am vazut pe Scappanapoli? Despre barcagiul din Grota de Smarald cu "lucky - lucky miracle"? Sau despre delicateturile pe care le poti gusta in sud: mozzarella de bivolita, fiori di latte...Despre prajituri, baba rum, sfogliatelle, canolo, hmmm, chiar nu stiu cu ce sa incep si despre ce sa scriu mai intai.

Cred ca mai intai ar fi potrivit sa scriu despre grup...Pt ca Italia de sud am mai vazut-o, am mai scris despre ea si despre minunatiile de acolo...Ahh, mi-a placut tare mult sa merg cu voi, sa va arat, sa impartasesc ce stiu si bucuria unor locuri atat de frumoase...M-am surprins de multe ori razand uitandu-va la voi...Tare - tare bine m-am simtit...Ce important e sa fi inconjurat de oameni veseli, deschisi si comunicativi! Cat destinde asta si cat  de mult te lasa sa fi tu insati!

Ce rau imi pare Carmen ca "te-am pierdut" la El Presidente, pt ca de acolo a inceput totul, de acolo am simitit ca e bine...Un grup care s-a cunoscut doar de cateva ore, arata deja ca unul de prieteni vechi...Furat de atmosfera - poate ca de asta n-am fost atent la numaratoare... :-[ ??? ::) Imi placeau teribil diminetile pe terasa hotelului din Napoli, acolo unde va intalneam pe toti la micul dejun si de unde apoi incepea hoinareala...
Abia asteptam sa va adunati sa va vad in jur...Grozave zile!

Apoi poate ar trebui sa scriu despre veselia, despre indiferenta fata de tot ce e greu a oamenilor de acolo. Socant pt noi care venim dintr-un mediu incarcat, in care deabia ne tragem sufletul...N-am vazut oameni obositi, suparati, care sa se planga...Acolo lumea se multumeste cu ce are...Si la acel putin completeaza cu soare, cu mare, cu verdeata, cu muzica...Dimineata pe Ischia ieseam pe strada si ma plimbam pe malul marii. Si nu eram singur, era un intreg alai. Se salutau cu bucurie, se opreau, sporovaiau pe napoletana lor. N-am vazut pe nimeni trist...

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
Din cele doua mii si ceva de fotografii, am ales cateva...

O parte din terasa hotelului. Masa la care luam micul dejun impreuna cu Gabi si Cristi. Ca baietii...

Domul din Napoli. Locul in care se afla moastele si sangele lui San Gennaro. Este una dintre cele 450 de biserici din acest oras...

Fiecare vitrina este un spectacol...

Presepi, despre care tineti minte? - am scris un articol.

In piata de peste...

...si cea de fructe.

In Cartierul Spaniol. Mult mai curat anul acesta si care vad ca se indeparteaza tot mai mult de ce era odata: zona Camorrei.

Panorama asupra orasului Napoli. In zare se vede Vezuviu. Eram in carterul Vomero, langa castel.

La o pizza Marguerita si la o bere... :)

Statia de metrou Toledo, aflata la doi pasi de Cartierul Spaniol. Cata contradictie...

La un restaurant cu specific pescaresc in Napoli. Grozav de bun, dar si de scump... ???

In Pompeii...

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member

In Sorrento. Un orasel extrem de atragator, cu stradute inguste intesate de magazine, cu parfum de lamai si portocale...

Nu departe de gara din Sorrento, este o livada de lamai gigant si portocale. Proprietarii o lasa deschisa vizitatorilor, poti culege, poti gusta un limoncello...

In jurul insulei Capri. Am trecut prin Poarta Dorintelor sau cum ii mai spun ei Porta Dell Amore.

Parfum de Capri...

Stancile Faraglioni vazute din Gradinile Augustus.

Gradinile Augustus. Construite de industriasul german Krupp odata cu vila sa de pe Capri.

In gradina vilei San Michele, fosta proprietate a medicului filantrop Axel Munthe

Marina Grande, vazut de pe terasa gradinii Vilei San Michele.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member

Multi privesc Napoli pe jos, judcandu-l dupa mormanele de gunoi. Eu privesc insa in sus si credeti-ma, ai ce vedea!

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
O zi minunata petrecuta cu Paulo si Andreea, doi tipi excelenti. Ne-au fost ghizi pentru cateva ore, conducandu-ne in cele mai frumoase puncte de panorama asupra Coastei Amalfi. Si ne-am intors cu Hidrofoylul pe mare savurand imaginile de vis ce se asterneau in fata noastra. La intrarea in portul Sorrento ne astepta o furtuna in toata regula...Si doar cu o ora inainte era soare...

In Grota de Smarald

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
Trebuie sa-mi opresc amintirile aici...Mai am doua zile si trebuie sa intru in atmosfera de Delta...Las Marea Tireniana la locul ei, la fel si Capri si Ischia de unde sunt ultimele imagini. La revedere, cu speranta ca Vesuviu nu o sa erupa si sa acopere toate acele minunatii...

Offline Plusar

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 376
cam pustie Coasta Amalfa comparativ cu anul trecut  :o

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
Da Doru, sa stii ca am remarcat si eu asta. S-a circulat chiar ok pe "Costiera". 
Majoritatea turistilor intalniti pe Amalfi, in Sorrento si Capri erau americani si japonezi  veniti cu vase de croaziera si apoi imprastiati cu ferry, autocare sau microbuze in zona. Pe Ischia italieni, nemti si rusi, imi spunea insa Camillo directorul hotelului ca germanii sunt in scadere dupa ce fratii nostri mai mari de la rasarit au "descoperit" insula. Dar ca inca sunt majoritsri pe insula.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
Aseara am transmis asa cum am promis tuturor celor cu care am fost in excursie fotografiile facute de mine. Le-ati primit? Daca e cineva care nu a primit cele doua link-uri wetransfer sa-mi scrie pe office@singlescamp.ro si am sa retransmit.

Offline doina savu

• Full Member
  • Mesaje postate: 101
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Lucky, lucky, it was a miracle!!!!!
multumesc mult ptr tot ce am primit in aceasta mini vacanta atat "sefului" Gigi, super team leader cat si participantilor. ma bucur ca am facut aceasta vacanta impreuna.
poate ne vom mai intalni in excursii sau la o bere :))
Doina

mih_45

• Vizitator
Excursia a fost mai mult decat m-am asteptat - ff mare densitatea de locuri incredibile , grup frumos , mobil , Gigi ca de obicei in mare forma. Chiar daca nu am gasit " alea-alea" - ( foite de Listerine ) am gasit in schimb lamai gigant , oameni veseli , circulatie haotica , parc termal incredibil .... Si toate astea intr-o atmosfera relaxata...

Multumim tuturor - organizatori si participanti. Si cum zice Doina - poate ne vedem la o bere ...
( cu sau fara pizza )

Mihaela