Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Madeira - insula eternei primaveri. Excursii si sejur 8 - 16.09.2015
admin:
Azi l-am vazut pe Cristiano Ronaldo, acasa la Funchal. Tocmai i-au dezvelit statuia...Nu mi-am putut da seama unde este, au fost doar cateva fractiuni de secunda...Anul acesta i-am vazut magazinul, poate au ampasat-o tot in zona aceea...Sau poate in locul in care se lucra de zor, aproape de port? O sa vedem...
Monicuta, la Kaufland aveau cateva din variantele de maracuja care se cultiva pe insula si banane. O sa gustati din fiecare, mergem in Piata Lavradores si acolo aveti posibilitatea sa le vedeti pe toate si sa va cumparati combinate din fiecare. Pretul nici macar nu se compara cu ceea ce ai vazut in Kaufland. Sunt mult-mult mai ieftine...La micul dejun oricum in fiecare zi sunt fructe exotice de nu stiu cate de feluri: papaya, maracuya (cel mai des - fructele pasiunii), rodii, mango...
admin:
N-am mai dat pe aici de ceva vreme...In primul rand trebuie sa va anunt ca suntem pe ultima linie cu rezervarile, mai este foarte putin si o sa le inchidem pentru aceasta vacanta. Locurile sunt aproape toate ocupate....chiar si cele din extensia facuta.
Desi pare indepartata excursia aceasta, nu stiu de ce, dar deja simt parca in nari parfumul dafinilor...Astept sa ma reintorc pe insula, pe care o consider refugiul meu la batranete...Nu e exclus ca peste ani sa ma gasiti acolo...Imi place grozav de mult locul, clima, vegetatia, oceanul, oamenii, totul mi se pare potrivit pt a-mi petrece ceva ani...
Si daca mergeti acolo trebuie sa stiti ca una dintre bogatiile insulei este vinul care se produce aici. Este un vin desert aromat si destul de tare...Daca vreti sa auziti mai multe despre minunata licoare care se produce acolo, urmariti explicatiile somelierului...Prezinta vinurile desert: tip porto, sherry, Madeira, si altele in care vad ca intra Tokaji...Nici n-ar avea cum sa nu fie mentionat, era vinul Romanovilor...
www.youtube.com/watch?v=xKlPVosn3fA
MAC:
Cum indepartata?Mai putin si suntem in septembrie. :giggle:Mi-a placut filmuletul de la ,,Circuit Portugalia.....".Faina muzica.
Oare in Madeira o sa putem asculta muzica fado?Cat despre vin,desert si aromat suna bine,destul de tare...ce stiu eu? :D
admin:
Da si acolo sunt localuri in care se canta fado. Fado este o stare de spirit in toata Portugalia. Chiar si la Porto, unde influenta engleza este puternica sunt multe multe restaurante cu fado.
admin:
Daca ai adus vorba de fado Mac, uite cateva explicatii...si scurte demonstratii. Foarte bun scurt-documentarul:
www.youtube.com/watch?v=sFjeMZomano
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă