Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Madeira - insula eternei primaveri. Excursii si sejur 8 - 16.09.2015

<< < (6/18) > >>

Monicuta:
Intr-un interviu David Neacsu , alpinistul business-man patronul magazinelor Himalaya, povestea ca atunci cand prietenii il intreaba care este suvenirul la care tine cel mai mult arata,  spre surprinderea tuturor, catre  un pietroi  explicand ca este  adus de EL de pe varful cel mai inalt pe care a urcat si mai ales pe care  l-a carat in rucsac pana la baza .

Nu conteaza daca o sa adaug o sticluta cu nisip acum sau mai tarziu  dar sa vezi reactiile oamenilor cand il vad pentru prima oara sau cand il simt intre degete e ceva extraordinar.

Monicuta:
Haioasa povestea cu dafinul...e bine de stiut...

O tradiţie foarte frumoasă din Turcia legata de dafin : din seminţele de dafin pe care numai fetele nemăritate le culeg se extrage uleiul si se face sapun. Propietarul livezii de dafin  aruncă un bănuţ de aur în cazan pentru noroc. Săpunul se împarte fetelor nemăritate. Se spune că cine găseşte săpunul cu bănuţ se căsătoreşte în anul respectiv.

admin:
Trendul de crestere al biletelor de zbor cu TAP este unul aproape exponential. Nu ne-am asteptat la un asemenea salt. Sunt afectate astfel tarifele de vacanta pt Madeira, Azore, Portugalia. Evident nu si pt cei care au achitat avansul  si pt care s-au achizitionat biletele de avion. O sa anunt saptamana viitoare noile tarife de vacanta, pt locurile ramase.

Monicuta:
O parte din noi o sa ne cunoastem si o sa  facem antrenamentul pt Madeira in ........Maramures.
Ce frumos ! :applause:

admin:
Doua dintre excursiile mele favorite...Maramuresul si Madeira. Ieri ma gandeam la insula...Am mers la Kaufland sa-mi cumpar niste fructe si am gasit un sector cu "curiozitatile" Madeirei. Nimeni nu cumpara, toate fructele zaceau nemiscate...Lumea nu stia ce sunt si nu indraznea sa dea banii...
Ma uitam la banane se inegrisera deja, ce pacat! Pe insula sunt cele mai bune si mai aromate banane pe care le-am mancat vreodata...Probabil ca oamenii le-au vazut asa mici si au zis ca nu sunt bune...au preferat pe cele mari, "coapte" in depozitele din Europa...

Maramuresul mi-e teama ca o se se piarda in cativa ani...Tot cate ceva dispare si nu este pus nimic in loc...De aceea ma bucur de ceea ce mai pot vedea si intalni...Sper sa va tina picioarele sa ajungem din Creasta Cocosului pana in Breb, pentru ca este o experienta unica pt oricine...Acolo se mai poate vedea originalul, sunt locuri neatinse de kitch si de uitare...Doar ca trebuie un pic de efort...

Astept sa ajung din nou la familia Costin, sunt oameni tare de treaba...Si doamna face o mancare...Sa vad pana atunci ce fac cu kilogramele...sa las un pic de loc pt ciolanul fiert in zeama de varza...

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă