Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Circuit Portugalia si sejur la Cascais 29.08 - 06.09.2015

<< < (3/15) > >>

admin:
Sunt convins ca nu o sa treaca mult si o sa am nostalgia Portugaliei...Asa cum anuntam din 2016 nu va mai aparea in programul nostru...Are sa fie inlocuita cu alta destinatie...

Mi-a placut mult acolo, mi-au placut oamenii, mancarea - pestele  hmmm delicios, iar de vin ce sa mai vorbesc...Au peisaje exceptionale, iar apusul de la Porto este incredibil de frumos...Momentul in care soarele este inghitit de ocean intr-o baie de lava rosie-portocalie...Ai senzatia ca acolo departe arde ceva...

Urmaream pe facebook zilele trecute calatoria unei prietene acolo si ma bucuram sa descopar ca merge exact pe urmele mele...Asteptam, maine va fi la Alcobaca, poimaine la Porto, apoi Obidos, Nazare...Priveam pozele si parca eram acolo...Recunosteam fiecare coltisor...Muzeul de trasuri, Palatul Presedintelui, Palatul Ajuda...Mi-am amintit de fiecare dintre grupurile cu care am fost acolo...

Si mi-am amintint de fado, de tanguiala aceea melodioasa...De cand am descoperit muzica aceea. in momentele mele de liniste, o prefer oricarei alteia. Si daca am o melodie preferata este Gaivota, bineinteles cantata de Amalia Rodrigues...

www.youtube.com/watch?v=bhagDjqN_ww

admin:
Portugalia are doar 10 milioane de locuitori, dar portugheza este vorbita de 230 de milioane de oameni...din care 210 milioane "native". Este limba oficiala in 9 tari...Acest lucru se datoreaza coloniilor portugheze anexate la coroana, dupa Marile Descoperiri...Acum sunt independente dar limba a ramas...

admin:
Alt lucru interesant despre Portugalia, pe care poate nu l-ati stiut pana acum:

Cei care au mai fost cu mine au putut remarca multimea de plantatii de arbori de pluta de pe marginea drumului. Sunt o multime de manufacturi acolo care prelucreaza scoarta acestor copaci, care periodic sunt efectiv jupuiti...Genti, sepci, papuci de casa, o multime de accesorii...

Dar cele mai importante cantitati de pluta merg spre doua domenii de folosinta: pt placarea pardoselilor si pt imbuteliere. Mai mult de jumatate din cantitatea de dopuri din lume este produsa in Portugalia!

admin:
Tare faine si filmarile si in special muzica...cum se ajunge de la fado la salsa...Exceptional!

www.youtube.com/watch?v=WO0LIpC_HCU

admin:
Daca vizitati Portugalia o sa recunoasteti multe din obiceiurile, indeletnicirile si chiar traditiile noastre...

In ceea ce priveste mancarea, si aici avem destul de multe in comun....Prepara painea exact cum o facem noi:

www.youtube.com/watch?v=Y-Q68s7n3b0

Ciorba lor caldo verde, facuta cu cartofi, varza si carnati chorizo seamana izbitor de mult cu ceea ce gatea bunica...Tocana cozido, cu carne si legume la fel aduce cu ceea ce facem noi la ceaun...

Diferenta este ca ei mananca foarte putin la micul dejun, o bucata de paine cu unt si gem, dar au un pranz care se intinde pe durata a ...doua ore. Seara mananca usor, "bacalhau com natas"  sau una din alte 365 de feluri in care se gateste codul sarat si uscat la soare...

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă