Autor Subiect: Andaluzia, Gibraltar, Maroc 30.07 - 09.08.2015  (Citit de 41078 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
Re: Andaluzia, Gibraltar, Maroc 30.07 - 09.08.2015
« Răspuns #45 : Luni, 27 Iulie 2015, 13:34 »
Am transmis tuturor participantilor un Email care contine instructiuni, sfaturi, detalii, rugaminti...

Il postez cu copy/paste si aici:

Buna ziua tuturor!

Acest Email contine informatii cu privire la excursia Andaluzia, Gibraltar, Maroc 30.07 - 09.08.2015
Numarul meu de telefon, al insotitorului de grup, este 0040 745 106501 (va rog introduceti-l in memorie cu prefixul de tara). Gigi Cindea. Pe Samiza am rugamintea sa o tratati ca pe o persoana in concediu, la fel ca voi, eu sunt cel care se ocupa de grup. Deci orice problema cu mine o discutati. Pe mine ma sunati.

Intalnire: joi 30.07 4.15 (ora maxima) pe aeroportul Henry Coanda Bucuresti, sectorul Plecari Internationale, cafeneaua din dreapta (langa scara). Daca se intarzie peste aceasta ora, check in-ul se face individual pe baza buletinului sau a pasaportului, la punctul Blue Air. 
Zbor Blue Air 125 Bucuresti – Malaga
Inchidere poarta check in 6.35
Boarding: 6.10
Decolare: 6.50

La Malaga se ajunge la ora 10.10 (ora Spaniei, o ora diferenta fus orar fata de Romania - ceasurile se dau inapoi cu o ora)
Regrupare in zona de preluare a bagajelor. Nu se paraseste acest loc, se iese in parcarea de autocare impreuna in grup!
La 10.20 soseste autocarul cu care o sa calatorim. Se incarca bagajele si se pleaca spre Granada. La jumatatea drumului dintre Malaga si Granada vom opri 20 minute la o benzinarie pentru a cumpara apa si pt toaleta.
Despre bagaje:
- Blue Air admite pana la 32 kg bagaj de cala + bagaj de mana in limita la 10 kg si a dimensiunilor: 55 x 40 x 20 cm (o singura piesa, electronicele introduse in acesta)
- In bagajul de mana nu sunt admise: obiecte taioase, care pot intepa sau taia (pile de unghii, forfecute, briceaguri etc), lichide, creme, paste cu volum mai mare de 100 ml. Sub sunt permise dar in pungi speciale, sigilate.Va recomand insa sa nu aveti la voi in bagajul de mana astfel de recipienti.
- luati cu voi 3-4 sandviciuri, biscuiti, ceea ce stiti ca va potoleste foamea - vad ca in ultima vreme aeroporturile sunt permisive din acest punct de vedere. Pana seara in jur de ora 20.00 nu o sa existe pauza speciala pt masa. Intre check in hotel 14.00 si 16.00 cand iesim in oras exista o pauza de refresh. Cei care stiti ca sunteti mai rai de foame puteti folosi o parte din acest timp pt a servi masa la un local f.apropiat sau va puteti cumpara sandviciuri din benzinaria in care oprim pe drum.

Cateva reguli, rugaminte de intelegere vis a vis de ceilalti si explicatii in legatura cu masa
- asa cum stiti se calatoreste in grup de 30 persoane, nu este tocmai mic, de aceea este nevoie de maxima atentie la orele de intalnire. Orice intarziere afecteza programul de vizitare. Va rog deci respectati orele de intalnire si de reimbarcare.
- pe autocar nu se consuma alimente, la fel ca pe orice mijloc de transport in comun civilizat. Distantele nu sunt lungi, exista pauze, folositi aceste ragazuri pt a manca.
- tot apropo de masa – in perioada de vizitare avem doar mic dejunul inclus, este deci nevoie de minim inca o masa/zi. Aceasta se poate lua individual sub forma rece – cumparaturi facute in supermarket, la un local, sau in grup sau grupulete la restaurante. Nu este posibil sa gasim atatea locuri libere intr-un singur local, de aceea in perioada de masa o sa fim in zone cu mai multe optiuni. Fiecare isi alege unde si ce doreste sa manance. Eu am sa va indic zona, cam ce se serveste si voi alegeti. Trebuie doar sa va incadrati in timpul de reimbarcare.
- oferim un singur program de grup. Cine doreste sa faca altceva poate alege sa se separe de grup, dar orice actiune de detasare este pe propria raspundere, fara sa ne implice pe noi organizatorii in vreun fel.  La fel cine intarzie de la ora de intalnire comunicata isi organizeaza singur deplasarea pana la urmatorul punct de vizitare.
- in walking tour-uri (vizitare pietonala) nu numaram, nu avem cum sa fim atenti la ce se intampla in spate. Este nevoie sa va tineti de grup, sa-l urmariti indeaproape. Nu intrati in magazine, nu parasiti grupul si nu o luati inainte. O sa va pierdeti si nu o sa ne puteti contacta. Pe perioada vizitelor pietonale, pt a putea conduce grupil si a ghida este nevoie de maxima atentie si concentrare, de aceea inchid telefonul.
- serile e bine si de preferat sa se ramana in grup. Am sa gandesc cate ceva pt fiecare zi, astfel incat sa placa tuturor.

Recomandare. Lucruri care sa nu va lipseasca din bagaje:
- pantofi trekking sau sport, se merge mult aveti nevoie de o incaltaminte usoara. Chiar daca este cald sandalele nu sunt bune. Am experienta a sute de persoane care au inteles asta doar dupa ce si-au nenorocit picioarele…
- imbracaminte sport, completata cu sapca si protectii solare gen crema. Va fi f.cald si trebuie sa va protejati pielea si capul!
- costum de baie, slapi
- aparat foto, incarcatoare
- medicamente pe care stiti ca le luati frecvent sau de care aveti nevoie

Documente de calatorie:
- carte de identitate
- pasaport obligatoriu pt Maroc

Sfaturi financiare
Spania are ca moneda EUR, in Gibraltar este lira sterlina, dar se poate cumpara si in EUR.
Nu luati cash mult la voi. Va recomand 200 EUR. Puteti scoate oricand bani cu cardul si nu o sa fiti expusi hotilor de buzunare cu sume mari.
Banii se tin separat, impartiti in doua, la fel si cele doua documente personale.
Nu tineti actele si banii in rucasac sau in locuri expuse. Puteti fi usor furati. Avem cateva experiente neplacute.

Pt Maroc am sa va dau mai multe detalii pe drum, dar in principiu, ma adresez acu doamnelor  sa aveti o tinuta decenta, nu cu fuste scurte, nu provocator, nu cu exces de farduri si ruj. Este o tara musulmana… Nu este voie sa fotografiati persoane, daca nu aveti acceptul lor. Nu bruscati si nu paraeti iritati de cei care va ofera pe strada diferite obiecte. In nici un caz nu va rupeti de grup! Puteti cumpara in EUR si in dolari.

Observatii:
Este o excursie friendly am rugamintea sa o tratati ca atare. Am pregatit un program cat se poate de atractiv dar si de incarcat considerand ca mergeti sa vedeti cat mai multe...Asa cum spuneam cine doreste sa-si faca altul, in  masura in care este posibil este liber sa si-l organizeze cu conditia sa nu afecteze programul grupului si sa nu solicite preluari cu masina. Nu am cum sa ma impart in doua.
Este important sa avem o atmosfera cat mai lejera, asa ca rog mult: toleranta si cat se poate mai multa comunicare...Daca apare ceva care nu va place, va incomodeaza, spuneti-mi poate gasim solutii. Nu incercati insa sa le impuneti unilateral, pentru ca in grup nu dau bine deloc...

In rest voie buna si sa ne vedem cu bine! Cu multi am calatorit deja, avem impreuna mii de km. Cu altii acum incep...Imi doresc mult sa aveti o vacanta reusita si pe care sa o v-o amintiti cu drag. Eu am sa fac tot ce este posibil, am sa va duc si sa va explic tot ce stiu…

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #46 : Luni, 27 Iulie 2015, 15:06 »
Am realizat ca nu am postat asa cum fac de obicei hotelurile la care o sa stam. Sunt aproximativ aceleasi cu cele din anii trecuti, am revenit la Holiday Inn Express Los Barrios si am schimbat doar cel de pe Costa del Sol.

E bine sa aveti listat:

Hoteluri Spania

Hotel Saray Granada 30.07 - 01.08.2015
Calle Profesor Enrique Tierno Galván, 4, 18006 Granada, Spania
Telefon:+34 958 13 00 09

Hotel Ayre Cordoba 01/02.08.2015 Calle Poeta Alonso de Bonilla, 3, 14012 Córdoba, Spania
Telefon:+34 957 76 74 76

Hotel Inglaterra Sevilla 02-03/08/15
Plaza Nueva, 7, 41001 Sevilla, Spania Telefon: +34 954 22 49 70

Hotel Holiday Inn Los Barrios 3* 03/05.08.2015
Carretera La Termina S/n, Pol. Ind. Palmones Iii., 11379 Los Barrios, Spania
Telefon:+34 956 67 86 61

Hotel MS Amaragua Torremolinos 05/09.08
Calle de los Nidos, 23, 29620 Torremolinos, Málaga, Málaga, Spania
Telefon:
+34 952 38 47 00

Simona56

• Vizitator
« Răspuns #47 : Luni, 27 Iulie 2015, 17:44 »
Gigi, dar "traseul" Sibiu-Bucuresti cum il facem? Unde ne intalnim? La ce ora? Am inteles de la Samiza ca plecam miercuri

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #48 : Luni, 27 Iulie 2015, 18:25 »
Da miercuri plecam de la mine cu microbuzul la ora 16.00. Mai vine si Daniela din Cluj.

Offline ave caesar

• Full Member
  • Mesaje postate: 120
  • Bine ai venit in grupul nostru!
« Răspuns #49 : Luni, 27 Iulie 2015, 19:37 »
Gigi, eu si Evi venim pana la Sibiu cu masina mea, apoi cu tine cu microbuzul la Bucuresti. O sa fim pana la ora 16.00 la tine, stiu strada, Bucegi, am uitat numarul dar am retinut aprox. casa. Pe curand !

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #50 : Luni, 27 Iulie 2015, 19:38 »
Se pare ca avem un pic de noroc, ne strecuram prin canicula. Cel putin la Granada temperatura va fi in scadere: joi 37, vineri 34 de grade.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #51 : Luni, 27 Iulie 2015, 19:39 »
Ok, vad ca o sa fim o echipa... :) Sa inceapa vacanta! :dance: *|*

Offline ella_cj

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 40
« Răspuns #52 : Luni, 27 Iulie 2015, 19:41 »
Facem trupa serioasa si din Sibiu spre Bucuresti  *|*
Incepem vacanta cu o zi mai devreme :)

Offline wonderland

• Hero Member
  • Mesaje postate: 4883
« Răspuns #53 : Luni, 27 Iulie 2015, 20:54 »
s-aveti drum bun, vreme de confort termic, picioarele rezistente, sa absorbiti cat mai multe din minunatiile vizitate si sa va distrati maxim!

:)
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline ave caesar

• Full Member
  • Mesaje postate: 120
« Răspuns #54 : Luni, 27 Iulie 2015, 21:03 »
Multumim, wonderland !

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #55 : Marți, 28 Iulie 2015, 08:03 »
Multumim Wonderland!  :flori: Sunt convins ca o sa le placa mult itinerarul, locurile vizitate, atmosfera de acolo...Eu am sa fiu de dimineata pana seara cu grupul si am sa incerc sa arat cat mai multe. Vremea se anunta buna, temperaturile sunt in scadere, de ploaie nici vorba...Sunt toate premisele unei vacante frumoase. Depinde insa mult si de asteptarile fiecaruia, de modul in care stie sa-si faca clipe fericite sau din contra sa-si gaseasca mereu motive de mici sau mai mari suparari...Pt ca exista - e drept putine, dar am intalnit - in multele mele excursii persoane care n-au citit nici macar programul, pe unde trecem ce facem. ??? Citisera doar in fuga si probabil ca ceva le-a atras. Fara insa sa mearga mai departe sa vada daca este ce isi doresc, ce li se potriveste sau daca a fost doar o impresie, o prima reactie...Si se trezesc in excursie ca vor ceva diferit de ceea ce este anuntat...Si evident ca asta nu este posibil. Eu trebuie sa fiu cu grupul si nu am timp de a ma ocupa de altceva. Imi pare rau pt ele, le vad neparticipative, nemultumite, neintegrate in grup, dar ce pot face. Le dau cateva idei, dar e foarte greu sa te organizezi singur intr-un oras necunoscut. Si nici nu stiu exact ce vor...

Dar sa lasam pe acestia, oricum este problema mea nu a grupului... si sa ne vedem de drumul nostru...

Primul oras pe care o sa-l vizitam este Granada. Orasul de unde a plecat flamenco. Si care a fost atat de frumos cantat. Uitati ce am gasit:

www.youtube.com/watch?v=F-DlNkJXGr4

www.youtube.com/watch?v=C2HVAL1MRJE

Ascultati si intrati in atmosfera... :)

Azi am sa sun in Granada pt a rezerva locuri intr-o sala de spectacol de flamenco. Anul trecut toti au fost incantati de ce au vazut...
Sunt 3 seri pt care am deja pregatite propuneri: una este spectacol de flamenco in Alborea, apoi in Cordoba un spectacol ecvestru combinat cu flamenco, iar in penultima seara sa mergem la Malaga pt o vizita scurta si un o cina cu carne de cangur si crocodil. Tot acolo in fiecare seara este un spectacol de flamenco. Am sa va prezint fiecare din acestea pe autocar...

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #56 : Marți, 28 Iulie 2015, 08:27 »
O prezentare video pe larg al Andaluziei:

pe
www.youtube.com/watch?v=eP93PQMmXsc

Offline PGabriela

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 285
« Răspuns #57 : Marți, 28 Iulie 2015, 11:05 »
ESTE O ACTIUNE SUPERBA 10 STELUTE DIN START !!!!!   SI RESTUL DE +++++++++
daca actiunea ar fi fost in luna august spre septembrie MERGEAM INCA O DATA !!!!!!
DRUM LINISTIT SI DISTRACTIE FAINA

Offline MAC

• Full Member
  • Mesaje postate: 180
« Răspuns #58 : Marți, 28 Iulie 2015, 11:51 »
Ca si Gabi,colega mea de camera  :kissing:,mi-as dori Andaluzia ,,in reluare''..
candva...Sa va bucurati LA MAXIM de frumoasa si insorita Andaluzie,de tot ce ofera aceasta excursie. :)

Offline Angela B

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 92
« Răspuns #59 : Marți, 28 Iulie 2015, 13:43 »
Multumim pentru urari si pentru gandurile bune !