Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Tabara New Entry&Cooking Camp Bran/Predelut 28 – 30 noiembrie 2014

<< < (30/32) > >>

trv_dan:
Excelent acest tip de actiune in care am avut oportunitatea de a face ceva impreuna. Am invatat si o reteta interesanta si simpla (legumele frantuzesti). La plecare am avut ceva emotii la traversarea podului, dar pina la urma emotiile de orice fel fac bine :)

admin:
Imagini ...Bravo Vali si Cristi!  :thumbup:

admin:
Tot de la bucatarie...

Weisswurst - specialitatea bavareza

Si specialitatea mea: vinul fiert (Glühwein)

Si a lui Gabi&comp

Pregatite pe operatiunea "Cooking Camp"... :)

Si pt ...Grill Camp... ;D ;D ;D

...si cateva din "rezultate"

La caldura si lumina semineului...Hmm..grozava seara de dans in barul lui Klaus!

Castelul Bran...adus in bar...

Si niste flori ramase pe afara:

admin:
Din programul nostru nu putea lipsi Castelul Bran, unul dintre obiectivele din top 5 in Romania...Si chiar daca l-am vazut de multe ori, imi face placere de fiecare data cand revin...Ascult ghida, fotografiez, cu acelasi interes pe care l-am avut prima oara cand i-am trecut pragul...

Castelul Bran in imaginile noastre si a unor...profesionisti:

Coridorul (pasajul) secret din Castelul Bran

De retinut ca mobilierul din castel este original, face parte din colectia mostenitorilor, dar nu are nici o legatura cu acel loc. Castelul Bran a fost o cetate militara, nu o resedinta...A fost construit incepand cu 1377, pe locul unei foste fortificatii din lemn ridicata de cavalerii teutoni.

Cei care au contribuit cu bani si mesteri au fost negustorii sasi ai Brasovului, timp de cativa zeci de ani castelul ramanand astfel in proprietatea Scaunului Brasov. Coroana maghiara a primit de la administratia locala castelul, pentru largire si fortificare - asta se intampla undeva prin 1427. Pana in 1920 cand castelul a fost primit in dar de Regina Maria a Romaniei de la Consiliul Orasenesc al Brasovului, acesta s-a aflat intr-un regim de inchiriere de la maghiari...Importanta lui de supraveghetor de vama se pierduse odata cu Unirea...

In anul 2000, castelul Bran a fost revendicat de Arhiducele Dominic de Habsburg și de surorile sale, Maria Magdalena Holzhausen și Elisabeth Sandhofer, moștenitorii principesei Ileana, de la care castelul fusese în 1948 trecut în proprietatea statului. Acum ei sunt proprietarii acestui castel, pe care daca doresti sa-l vizitezi, trebuie sa scoti din buzunar...25 RON. Dar merita!

Mari_a:

--- Citat din: admin din Vineri, 05 Decembrie 2014, 07:59 ---...Si chiar daca l-am vazut de multe ori, imi face placere de fiecare data cand revin...Ascult ghida, fotografiez, cu acelasi interes pe care l-am avut prima oara cand i-am trecut pragul...
--- Terminare citat ---

Chiar asa!    :D     :giggle:

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă