Scrise de noi > Articolele noastre
Femeia "femeie"
wonderland:
Ieri scosesem din sertar, acest articol mai vechi a lui Gigi, cu ceva comentarii la tema. Softul le-a sters si din memoria mea se pare, dar zic eu ca si azi e o zi buna sa citim si sa reflectam la feminitate.
wonderland:
Gasita pe net, parca se potriveste pe aici:
Sunt femei ca și apa – ai nevoie de ele în fiecare zi.
Sunt femei ca medicamentele – le cauți când ți-e greu.
Sunt femei ca boala – ele singure te caută.
Sunt femei ca magnetul – te atrag fără să vrei.
Și sunt femei ca aerul – chiar și când nu le vezi, ele mereu sunt cu tine!
Cred ca suntem, pe rand sau in acelasi timp, un pic din fiecare tip descris mai sus. Mai depinde si de... tip :)
echilibru:
E bine ca se mai vorbeste despre femei in era #metoo. Am gasit pe Netflix o sectiune cu filme care promoveaza tema femeii-lider/puternice, separat de alte teme.
Pentru mine e un semn ca incepe o confruntare mare. In epoca in care munca fizica nu mai este asimilata cu ideea barbatului care aduce painea pe masa, in care femeia, asa cum s-a subliniat si pe forum deja, are joburi de mare risc sau cu efort fizic considerabil, a ramas sa vedem cat mai dureaza pana se rescrie cartea vietii. Mai tineti minte intrebarea retorica MAMA TA A FOST BARBAT?
In unele fise de inscriere la proiecte europene apar trei variante pentru declararea sexului:M/F/ALTUL.
Atunci, ce mai este femeia?
Femeia tot femeie e nevoita sa aleaga: frumoasa –foc si blanduta pentru a avea barbatul devreme acasa/ frumoasa-foc si desteapta pentru a urca pe scara sociala si a sta pe picioarele ei, sa nu calce pe altii pe bataturi/ resemnata si pregatita de orice furtuna a vietii......Am uitat sa amintesc de femeia-mama. In ultimii 25 de ani, cel putin 200.000 de femei au plecat la munca in strainatate, lasandu-si copiii in tara.Cele mai multe si-au mutilat sufletul, sufletele copiilor,ale familiilor. Alte femei, si mai multe, au ramas in tara sa aiba grija de copiii lor si le-au plecat barbatii. Uneori, de tot.Macar, au mai salvat ce se mai putea din sufletele copiilor. Nu generalizez, dar se stie ca e un fenomen.
Cred ca nu se mai poate vorbi despre PARFUM DE FEMEIE(metaforic vorbind), acel quelque chose, in „meandrele concretului”-ca sa parafrazez un citat al unui materialist dialectic (pentru cunoscatori).A propos, veti participa la mitingul si apoi referendumul pentru familia traditionala-initiat de un grup de familisti devotati cu 2-3-4 casnicii?
Trebuie sa te cunosti foarte bine, ca femeie, sa-ti autoevaluezi potentialul pentru a ramane verticala...daca iti place acest concept moral.
Despre adrenalina si testosteron in construirea carierei unei femei „prin ea insasi”, cred ca raportarile/asocierile se fac avand ca sistem de referinta cum isi construieste un barbat cariera.
E greu, istoric si evolutionist vorbind, sa mai pastrezi din esenta , din increat, diferentele intre femeie si barbat azi. Parerea mea este ca singurul lucru pentru care lupta fiecare este amprenta sexualitatii: ne luptam sa ne aparam masculinitatea sau feminitatea, alimentate cu orgoliul care este acum instinct de supravietuire.OOOps, am uitat despre copii! # Copiii conteaza sau nu pentru viitorul nostru.(?)
Apreciez delicatetea celor care posteaza pe forum, respectul pentru opiniile exprimate, dorinta de a aduce lumina in unele situatii cu care ne-am confruntat personal, care pot aduce clarificari si raspunsuri la intrebari care ne incetoseaza amintirile.
Multumesc celor care mai vad ca femeia vrea sa ramana femeie intr-o lume in care DREPTUL MEU E MAI EGAL CA AL TAU(sic!).
Valentin2016:
Vai...altcineva are gânduri de filozofie...pai cine a zis ca noi suntem egali...Nasterea, viata, evolutia ne a lasat cum ne a lasat pe pamant , dar nu egali...Fiecare are rolul lui bine definit prin plusuri si minusuri....Daca as avea mai mult timp poate v as scrie epistole...Din cate se vede voi evoluati rapid, foarte rapid atat prin subiecte cat si prin excursii..Foarte bine....
Valentin2016:
Si da, lupta pentru supravietuire care domina societatea romaneasca de cine stie cand ne a facut ca sa nu mai avem natura umana cu care am fost inzestrati la nastere....Dar nici noi nu am facut mai nimic sa ne pastram aceasta natura umana...Oricum, cand am fost in Apuseni , acolo erau oameni barbati si femei de o seninatate si sinceritate debordanta...
Si inca o data constat - societatea romaneasca ar fi fost dominata de o alta nuanta daca am fi avut feminitate langa noi...Egalitatea nu exista, cine lupta pentru egalitate e asa o idee pierduta.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă