Scrise de noi > Articolele noastre

Femeia "femeie"

(1/4) > >>

admin:
Imi rasfoiam mesajele de Fb si T, si dau peste unul in care, pe un fundal rosu, apareau 5-6 doamne zambitoare, etalate in niste costumase de provenienta si tipar nedefinit: ceva intre business si uniforma…Si scria acolo sub imagine: “Femeile social – democrate”.
Auleu, bai sa fie! Am auzit de femei – mama, femei – sotie, femei – prietena, femei de succes, femei de femei, dar de femei social – democrate, adica pardon era articulat, femeile social democrate, apai de asta chiar nu stiam sa existe. E specie, e vreo ramura? - trebuie sa ma documentez si sa deslusesc…

Am apreciat intotdeauna feminitatea, afisata atat cat trebuie, nedusa insa in extrem, adica spre sexualitate si atatarea simturilor… Imi da acel fior care emotioneaza, sensibilizeaza si provoaca in mod rafinat si elegant un barbat. Cred ca nu sunt singurul care simte asta… Orice barbat normal, inca mascul, intoarce incantat capul dupa o femeie care emana feminitate.

Imi plac grozav de mult femeile inteligente care domina, fara insa a face vizibil asta. Care stiu si sunt constiente ca sunt cu mult peste barbatii de langa ele sau din jurul lor. Dar care stiu sa-si pastreze aerul acela de fragilitate care parca cheama barbatul in ajutor…

Sec XX a remodelat femeia, i-a dat acces la lucruri pe care mamele si bunicile lor nici macar nu sperau. I-a deschis un orizont intreg de cunoastere, de explorare. Era patriarhatului s-a incheiat definitiv, femeia si-a castigat locul binemeritat in familie si societate.

Dar, exista un dar. S-a trezit confruntata cu o situatie la care nu s-a gandit cand a inceput urcusul spre varf: pe de-o parte pt a fi prietena, sotie si mama trebuie sa-si pastreze aptitudinile si insusirile ce contureaza feminitatea in ansamblul ei, pe de alta insa a aparut dorinta si ambitia de a ocupa locuri cat mai sus. Acolo unde aerul este rarefiat, bataliile sunt aprige, iar armele au tipare ce nu se potrivesc deloc cu feminitatea. De ce? Simplu, pt ca de mii de ani barbatii au dominat scena superioara, iar strategiile si armele sunt cele adaptate stilului lor, sunt masculine. Si atunci, daca vrei sa accezi acolo, trebuie sa le folosesti si tu ca femeie. Cu succes de cele mai multe ori pt ca femeile au o ambitie si o perserverenta mult superioara barbatilor. Dar din pacate nu fara efect.

Unul tocmai vi l-am dat ca exemplu…Asocierea celor doi termeni este atat de nefericita incat parca striga….Unul aduce cu el frumusetea, tandretea, rafinamentul, iubirea, maternitatea, iar celalalt vine din zona incetosata de interese, lupte, orgolii, brutalitate…”Femeile social democrate”, brrrr!

lucian:
Din pacate femeia are mult mai multe responsabilitati de care trebuie sa tina cont in momentul in care se hotaraste sa aibe o cariera de succes..Pentru barbat e mult mai simplu,din stravechi timpuri el avea doar indatorirea sa aduca hrana,bani in casa,sa sustina familia...practic putea fi si invizibil in activitatile familiei...
pe cand femeia era si este adevaratul stalp al familiei,ea avand grija de copii,de intretinerea casei etc..
de aceea femeia este nevoita sa faca mult mai multe sacrificii ptr a urma o cariera de succes...care de multe ori nu prea se pupa cu viata de familie..e mai usor ptr barbat care nu trebuie sa faca sacrificii prea mari in viata de familie...insa se stie ca in ziua de azi femeile care isi doresc un succes in cariera amana tot mai mult ideea unui copil...sarcina si perioada postnatala putand pune punct unei cariere de succes..sau cel putin fiind un impediment serios...in acelasi timp barbatul neavand nici o problema din cauza acestei situatii...

wonderland:
mi-am adus aminte de o doctorita în vârstă, cam slobodă la gură care spunea cam asa: Femeile când ajung într-o funcție au impresia ca le-a crescut și o... :whistle:  O fi valabil si pentru cele social democrate?

Dincolo de exprimarea frustă, cred ca este un miez de adevăr aici. Dacă ajungi într-o poziție de autoritate, clar că va trebui să ai un stil diferit și, ca femeie, va fi mai greu sa păstrezi feminitatea în ocupații care cer abilități din sfera...bărbătească să spunem.

Spiritul de organizare, gândirea logică, deductivă, capacitatea de analiza și de sinteză,  deciziile rapide în situații de criza, bazate pe baze rationale și nu emotionale, spiritul de inovare, activismul, curajul și agresivitatea/duritatea  sunt mai trăsături care țin de masculinitate.

Dar cum în fiecare dintre noi regăsim si masculin și feminin, dominantele vor da nota configuratiei finale pentru fiecare. Așa se face că avem și bărbați psihologi, asistenți sociali, profesori, poeți, artiști...și femei tractoriști sau la vârf în lumea politică.

Cum spunea și Lucian, mai e si reversul medaliei - cariera cere sacrificii. Oare, chiar merită?

--- Citat din: admin

link=topic=1783.msg104492#msg104492 date=1393068325 --- Era patriarhatului s-a incheiat definitiv, femeia si-a castigat locul binemeritat in familie si societate.

--- Terminare citat ---
E adevărat ca accesul femeii la orice loc își dorește,în societate e mai facil. Dar încă sunt prea multe cazuri de abuz, de violenta, de tratare a femeii ca obiect sexual sau ca partener inegal.

Totuși eu compara inteligența pe criteriul sex. Inteligenta intelectuală in sine nu garanteaza caracterul, comportamentul, aptitudine personalitatea si, mai ales succesul în viața personală sau în carieră.

wonderland:
Mi s-a părut că articolul ăsta se potrivește tare frumos aici:

Mi-e mi-a plăcut:

Orice femeie ar trebui să știe
Cum să se îndrăgostească fără să se piardă pe ea însăși,
Cum să renunțe la un job,
Să se despartă de un iubit
Și să își confrunte un prieten
Fără să ruineze prietenia.
Când să încerce mai mult…
Și când e timpul să plece…
.....
Ceea ce ar face sau nu ar mai face pentru iubire…
Cum să trăiască în singurătate,
Chiar dacă nu-i place asta…

Dar și partea cu șurubelnița și mașina de găurit. :applause: v-am făcut curioși/curioase?! :angel:
citiți tot aici: http://ea.md/orice-femeie-probabil-cel-mai-frumos-poem-scris-vreodata-despre-femei/

CristianT:

--- Citat din: wonderland din Luni, 21 Decembrie 2015, 10:43 ---Mi s-a părut că articolul ăsta se potrivește tare frumos aici:

Mi-e mi-a plăcut:

Cum să se îndrăgostească fără să se piardă pe ea însăși,
Cum să renunțe la un job,
Să se despartă de un iubit
Și să își confrunte un prieten
Fără să ruineze prietenia.
Când să încerce mai mult…
Și când e timpul să plece…
.....
Ceea ce ar face sau nu ar mai face pentru iubire…
Cum să trăiască în singurătate,
Chiar dacă nu-i place asta…

Dar și partea cu șurubelnița și mașina de găurit. :applause: v-am făcut curioși/curioase?! :angel:
citiți tot aici: http://ea.md/orice-femeie-probabil-cel-mai-frumos-poem-scris-vreodata-despre-femei/

--- Terminare citat ---

Frumos.
Vad ca e inghesuiala la exprimat opinii.  :applause:

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă