Scrise de noi > Articolele noastre
Cuvântul din reclamă, sufletul comerțului
wonderland:
Hai, că-i simpatic mesajul. E și asta o metodă de a convinge cumpărătorul, să-l faci să zambească.
Provocare: dacă era neserios, ce ziceți voi că ar căuta?
foto de pe net
drlove:
O intrebare retorica este una la care nu exista raspuns.Deci?
wonderland:
sau una la care raspunsul e...clar, subanteles, implicit.
(raspund eu, tardiv, vad ca drlove a aparut, a facut valuri vreo doua zile pe forum si a disparut. ::)
Intrasem ca mi-am amintit de reclamele la dureri de cap, de oase, de fortificare, de constipatie sau impotriva ei, de prostata, de cistitita, de mancarimi, usturimi, uscaciune, de hemoroizi etc etc. Mai adaugati voi, ce mi-a scapat.
partea cu reclamele e amuzanta, pana la un punct. Dar, observ ca strategia nu e sa ne motiveze pozitiv, ci sa ne inspaimante. Ba, chiar sa ne faca sa ne simtim umili si ridicoli cat de betegi, constipati sau dimpotriva, putem fi.
Iar mesajele pot fi ciudate de-a dreptul. Ca in reclama in care iti spune ca poti sa mananci linistit, orice si cat de mult doresti, daca iei pastiluta aferenta pentru bila. :faint:
Reiau (ca parca am mai avut o incercare) intrebarea - pe voi ce reclama va enerveaza rau de tot?
Louie:
Pe mine ma enerveaza toate reclamele.
Ai dreptate wonderland, este asa o explozie de reclame la medicamente, incat parca am fi o tara intreaga de bolnavi inconstienti si trebuie sa ni se deschida capul ca sa intelegem ca medicamentul cutare iti repara ficatul sau celalalt digestia. Ca sa nu mai spun ca stiu precis un medicament la care i se face intens reclama si nu are absolut nici un efect. Si o spun din experienta mea si a cunoscutilor mei care l-au folosit. Mai nou am observat ca si medicii de familie au inceput sa recomande medicamente de pe la TV.
Din ce am vazut, cam 70% din reclame sunt numai reclame la medicamente. Industria farmaceutica pompeaza masiv in publicitate.
Stateam intr-o seara in trafic, intr-o coloana nesfarsita de masini si neavand ce face m-am uitat si eu la magazinele de la parterul blocurilor. De fapt magazine nu mai sunt. Sunt banci, sali de jocuri si farmacii.
M-a bufnit si risul. Faci credit la banca, intri in sala de jocuri, apoi la farmacie sa iei pilule. La parterul unui bloc erau 4 farmacii (binenteles firme diferite) una langa alta, o sala de jocuri si doua banci. Ma gandeam ca am timp sa iau ceva Paracetamol de la farmacie cat stau in trafic ;D
Poate o sa deschid subiectul cu traficul pe Chat :)
Dar sa revin la subiect ca sa nu fiu off topic...
Problema cu reclamele este ca desi nu le dai atentie, indiferent cum, plecand din camera, vorbind la telefon, ele prin repetitie sunt inregistrate in subconstient.
Nu vi s-a intamplat niciodata sa mergeti la cumparaturi si sa ramaneti pironiti in fata unui raft, privind un produs si incercand un sentiment de deja-vu?
"Asta parca-l stiu de undeva, pare a fi bun!"? Sau ma rog, ceva asemanator.
Dar asta este un subiect foarte vast.
Binenteles ca reclama la un medicament trebuie sa te inspaimante, altfel cine ar mai cumpara acel medicament daca nu ti s-ar spune inainte ca ficatul tau este distrus total si te refaci numai si numai cu acel medicament?
Sunt ani de zile de cand nu am mai vazut o reclama conceputa in mod profesionist. Toate reclamele sunt STAS ;D
A! Si ati observat ca obligatoriu imbracamintea personajelor, decorul, toate au aceleasi culori ca si produsul? Asta e o regula in publicitate la fel ca aceea in care intotdeauna personajul va tine produsul in mana intr-un mod nenatural. Adica in asa fel incat sa se vada foarte clar denumirea acelui produs.
Nu pot sa inchei un asa lung raspuns fara niste reclame. De data asta realizate in mod profesional (zic eu) ;D
www.youtube.com/watch?v=HSRieuzms24
Louie:
Reclama la redbull... de data asta fara cuvinte :)
"Witness my escape from the daily life, a busy life. Traffic, chaos, commuters. Follow me on a journey through the streets of Austria where the city with all it's daily situations becomes my Playground. " - Fabio Wibmer
www.youtube.com/watch?v=ZDbNe3mS0aw
Navigare
Du-te la versiunea completă