Scrise de noi > Articolele noastre
Chiar toate relațiile au final previzibil?
wonderland:
Daca tot ne-am adunat si Gigi nu mai vine ;D, de fapt, nici n-a spus ca vine... m-am gandit sa reiau tema asta, dar din alta perspectiva.
Care sunt semnele pe care ne-am putea baza inca de la inceput, cele care ne spun ca o relatie va ajunge la un final previzibil. Cand stim ca e timpul sa renuntam?
Pentru ca, uneori, cazi in aceasta capcana a sperantei ca daca vei da inca o sansa, ca daca pui punct ca sa o iei de la capat lucrurile se vor schimba. Dar nu e asa. Sau foarte rar se intampla asa, nu?
Eu spun ceea ce incepe prost, se va termina si mai prost. Chiar si cand inceputul e cu scantei si artificii, tot ceea ce te face sa simti, sa spui sau te gandesti ca ti-ar placea sa fie altfel, e un semn ca nu esti in relatia potrivita.
Teo:
Scuze pentru ca indraznesc sa te contrazic Onix. Nu ratiunea trebuie ascultata ci inima. Daca formezi o relatie bazata doar pe ratiune fara acea ,,chimie a sufletului'', este sortita esecului din start. Ratiunea si ego-ul va rascoli si scoate la iveala toate defectele partenerului. Iubirea, intelepciunea de a fi tu insuti fara masca si de a accepta pe cel de langa tine cu bune si rele, puterea de a darui fara sa astepti rasplata de la persoana vizata (rasplata vine cu siguranta de la persoane de la care nu te astepti), intelepciunea de a evolua impreuna cu partenerul nu de a incerca sa-l schimbi, puterea de a intelege ca suntem oameni, intelepciunea de a respecta, asta-i cheia. Asa cum bine spui, iubirea nu este sinonima cu posesia, iubirea nu se poate cumpara si sunt foarte putini norocosi care o traiesc cu adevarat si reusesc s-o mentina curata fara interventia interesului.
Viata este frumoasa si merita traita cu sau fara iubirea unui partener (iubirea se poate manifesta in zeci de forme) iar in privinta inceputului sau finalului unei relatii, nimic nu este intamplator, fiecare persoana care ,,stationeaza'' in viata noastra o perioada, vine sa ne invete o lectie. Depinde de fiecare in parte daca invata si mai urca o treapta sau coboara zece.
Ma fascineaza sa privesc cupluri de batranei tinandu-se de mana prin parc, ma apropii si ii intreb care este secretul? Primesc mereu acelasi raspuns: respect, admiratie, conciliere. Greu dar nu imposibil. Ma vad si eu peste vreo 40 de ani asa. :)
silviu:
--- Citat din: Teo din Joi, 20 Martie 2014, 15:26 ---Nu ratiunea trebuie ascultata ci inima. Daca formezi o relatie bazata doar pe ratiune fara acea ,,chimie a sufletului'', este sortita esecului din start.
--- Terminare citat ---
perfect de acord! :bow:
--- Citat din: Teo ---Ma fascineaza sa privesc cupluri de batranei tinandu-se de mana prin parc, ma apropii si ii intreb care este secretul? Primesc mereu acelasi raspuns: respect, admiratie, conciliere. Greu dar nu imposibil. Ma vad si eu peste vreo 40 de ani asa. :)
--- Terminare citat ---
pe mine ma fascineaza cuplurile de tinerei...mai ales ele ^-^
Teo:
Daaaa Silviu si eu sunt fascinata de tinerei, rezoneaza cu sufletul meu tanar si nelinistit dar când ma uit la carcasa ma rusinez si-mi vad lungul nasului. oO
Alex andra:
Da' eu nu ma rusinez deloc.... Ce-i frumos (si tanar) si lui Dumnezeu ii place! Si cine sunt eu sa-L contrazic pe Dumnezeu???
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă