Scrise de noi > Articolele noastre

Chiar toate relațiile au final previzibil?

<< < (3/7) > >>

Teo:
Da Alexandra asa e, multumesc pentru sprijin, mi-a trecut rusinea.

wonderland:
Oare de ce ne gandim mai mult la lucrurile rele care se pot intampla? Nu e ca si cum am pune opreliste celor bune? O poveste rara, dar reala, si atat de frumoasa:

http://adevarul.ro/life-style/dragoste-si-sex/secretul-casnicii-fericite-72-anii-cele-doua-cuvinte-Si-nu-te-iubesc-1_5347c5b60d133766a8b129ee/index.html?utm_source=facebook&utm_medium=postare&utm_campaign=yahoo!%20news%20rom%C3%A2nia#

wonderland:
Voi care credeti ca sunt dusmanii cei mai de temut, cand vine vorba de construcția unei relatii? Cum se intră în linie dreaptă spre finalul previzibil?

Încep eu si sper sa va simtiti provocati sa continuati:
1.   Să accepți intrarea într-o relație pentru că te simți singur/ă, pentru că te plictisești, pentru te-ai săturat de comentariile mai mult sau mai puțin apropiaților, ori din alte motive de acest gen.
2.   Un start greșit - când incerci sa pari altceva decat ceea ce ești. Îți arăți fața ta perfectă, sau incerci să fii ceea ce îți imaginezi ca dorește celalalt. Renunțarea la nevoile tale din dorința de a îl face pe celalalt să se simtă cât mai important. La polul celălalt, ignorarea nevoilor celuilalt si punerea ta în centrul atenției. Cât timp poti sa fii altcineva? La un moment dat vei vrea sa fii asa cum ești, așa cum simti, iar celalalt va spune ca nu te mai recunoaște.
3.   Comparația cu altcineva sau raportarea la un ideal din mintea ta. Continuarea  unei falsa așteptare ca celălalt se va schimba conform dorințelor tale El/ea nu se va schimba, sau nu în directia dorită de tine, iar tu vei trai aceeasi dezamăgire. Momentul de trezire va fi plin de regrete pentru timpul risipit din vina ta.
4.   Să pui condiții și să ceri garanții – asta mi se pare cea mai sigura cale de a scurtcircuita o relație înainte de a începe.  Poate functiona o relatie pe schema: Da, dar  iata ce trebuie sa fii, sa faci, sa-mi oferi, sa tii seama....?

wonderland:
5. Sa dai ultimatumuri de genul - Ca mine/Cum spun eu, ori deloc/la revedere  :thumbdown:

Onix:
Draga mea wonderland, eu cred ca (asa cum ai spus si tu) capcana sperantei este cea mai periculoasa. Privita din mai multe unghiuri, cum ar fi acela de a place pe cineva si a te "introduce" in sufletul celuilalt cu toate ca semnalele nu sunt chiar pozitive.
Am intalnit nepermis de multe persoane ce sufera "din dragoste" desi aceasta este unilaterala. Depun eforturi si apoi se intreaba: "Dar de ce nu ma iubeste ? Dar eu o/il iubesc ? Dar de ce nu vrea sa fim fericiti? etc.
Asa, pur si simplu! Pentru ca, inainte de a accepta o relatie este important sa analizezi cu atentie daca sentimentele sunt sinalagmatice, altfel....nu faci decat sa iti creezi iluzii desarte, sa iti faci sufletul "franjuri".
Asa ca, desi pare pragmatic, important este sa te convingi ca celalalt te place pe tine (macar), ca isi doreste sa fie in preajma ta, ca este interesat "sa construiasca" alaturi de tine o relatie.
Asa cum am mai scris pe undeva, este importanta buna-credinta a partenerilor . Iar primul semn este important. Ce reprezinti pentru celalalt, un divertisment, o cucerire, un avantaj (indiferent de natura lui), o "aspirina" sau doar o persoana agreabila (sufleteste, spiritual, fizic) cu care iti place sa petreci timpul, care iti aduce un pic de..."frumos" in viata cotidiana si nu numai.
Acesta este inceputul, in opinia mea. Functie de cum percepe fiecare (interese si nevoi) se poate evolua, in sens pozitiv sau negativ.
Restul este teorie, frumoasa, inteleapta, dar....tot teorie ramane.
Fiecare individ are nevoie de caldura, dragoste, apreciere, respect, prietenie, dar asta nu inseamna ca trebuie acceptat cu disperare orice, pentru a dobandi macar un segment din cele enumerate (si nu numai, pentru ca lista necesarului emotional este mult mai lunga)
Parerea mea......

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă