Aici se discuta > Subiecte generale

Un gand bun...de dimineata!

<< < (2/64) > >>

admin:
Foarte,foarte, foarte faina poza, Wonderland! Cat de mult apreciez lucrurile astea, care vin din fantezie si spontaneitate!
Si mesajul tau, este in acelasi spectru cu fotografia!

Ieri in solitudinea mea montana, am intalnit pe poteca doi oameni in varsta. Ramasesera intr-o rariste de unde se vedea Sibielul...Nu stiu ce admirau, ce discutau, ce se intampla intre ei, dar nici nu m-au simtit cand m-am apropiat si le-am dat "Ziua buna!" Erau atat de absorbiti, de natura, de ei...Abia dupa cateva clipe au realizat ca e cineva langa...S-au aratat bucurosi de intalnire, dar imediat dupa aceea s-au cufundat din nou intr-o stare de intimitate...Am inteles ca doreau sa fie doar ei si natura si am grabit pasul in sus incat sa-i las cat mai repede singuri...

Ma gandeam ca altii, neobisnuiti cu intalnirile pe poteci de munte, ar aprecia detasarea si dorinta lor de a fi lasati in pace ca lipsa de sociabilitate, morocaneala, poate chiar ca o usoara aroganta. Numai ca eu, iesit sa ma rup cateva ore de asfalt, calculatoare, telefoane si griji, cautam acelasi lucru ca si ei: liniste si o stare de intimitate. Intelegandu-ma pe mine, nu puteam decat sa le respect nevoia de izolare..

Multi  cautam poteca care ne poate aduce starea de detasare, aceea in care simti ca te-ai desprins de tot si plutesti fara sa poti fi atins de nimic rau. Ca la capat de drum poti sa gasi levitatia, senzatia de intangibil, acolo unde distanta de pamant te tine departe de orice te-ar putea supara...Important este sa stii sa alegi din multimea de carari care ti se deschid in fata, pe cea corecta, pe cea care ti se potriveste tie. Si daca ai ales-o pe cea buna, sa nu ai ghinionul unora care aflati pe aceiasi poteca cu tine, sa sparga linistea in care te-ai invelit...

Va doresc sa va recunoasteti usor poteca, sa fie usor drumul si sa va intalniti doar cu oameni buni... :)

gabi_nico:
Buna dimineata! Multumesc admin pentru acest topic!

wonderland:
Cine se scoală de dimineață, face potecă!
Și ce potecă frumoasă deschizi tu în gândurile noastre, Gigi! :bow:

frezya:
Buna dimineata!
M-am trezit  si ma grabesc sa va transmit gandul meu cel bun.
E duminica si va doresc o  zi relaxata alaturi de persoanele care conteaza pentru voi.Oferiti -le tot ce-aveti mai bun ,oamenilor frumosi din viata voastra ,indiferent ca este vorba de parinti ,copii,nepoti,iubiti,iubite sau prieteni.Si ce puteti avea mai bun,decat iubirea voastra neconditionata... :love: :kissing:

wonderland:
Hal Urban, în Puterea cuvintelor prezintă un soi de...experiment. El îl descrie de fapt ca pe o temă dată elevilor, studenților, participanților la seminariile lui.
80 000 de oameni în total au primit următoarea provocare: ”Începând chiar din acest moment, încearcă să nu te plângi pentru următoarele 24 de ore...din nici un motiv”

Rezultatul: după mai bine de 23 de ani a găsit 5 oameni care au reușit să ducă tema la bun sfârșit. Atenție – dintre cei 5 doar 1 (UNU) era adult!!!!!
Mii de oameni, spune el, au refuzat să și încerce, având din start argumentul ”Pentru că este imposibil ca, într-o zi întreagă să nu te plângi deloc”

Ideea acestei teme i-a fost inspirată de un fost coleg de clasă, care a rămas paralizat în urma poliomielitei și pe care, spune el, nimeni nu l-a auzit vreodată plângându-se sau înfuriindu-se, trăind și oferind celorlalți, atât cât i-a fost dat, până la 31 ani, o lecție de viață valoroas㠖 ”Concentrează-te pe ce este bun în viață și fii recunoscător pentru asta.”

Din când în când mă văd nevoită să reiau, în mod conștient acest experiment. Pentru că realizez cât de ușor cad în capcana de a vedea mai întâi ce nu-mi place, ce mă irită, ce mă enervează, ce mă întristează. Ce ușor e să cazi în capcana lamentării și nemulțumirii, din tot felul de motive, uneori mărunte, stupide, de cele mai multe ori nesemnificative și inutil mâncătoare de timp și energie.

Să vedem ceea ce este bun, demn de apreciere, aducător de bucurie, la noi, în viața noastră, la ceilalți - un exercițiu cu mari și certe beneficii asupra stării noastre de spirit. Și, prin contaminare și asupra celorlalți din jurul nostru.

Ieri, am început propunându-mi să dăruiesc zâmbete.
Azi, îmi propun să nu mă plâng din niciun motiv.
Azi, îmi propun să zâmbesc și fac un compliment oricărei persoane care-mi iese în cale.
Timp de o săptămână. Apoi, va deveni o obișnuință.

Pentru situațiile în care nu-mi va ieși, am în minte să fiu pregătită să fac o limonadă:)

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă